שאלת תרגום- עריכה

שאלת תרגום- עריכה

כיצד הייתם מתרגמים אפליקציה/אתר/תוכן שבה יש זכר / נקבה?
למשל Please choose the right button...
איך הייתם מתרגמים את Choose-
תבחרו
תבחר/י
תבחר
תבחרי
אשמח להבהרה

Lhuna1

New member
אף אחת מהאפשרויות הנ"ל

כי Choose בציווי זה בחר/י.
תבחר/י זה בעתיד.

ולשאלתך העקרונית: אין פה תשובה נכונה, ואין פה תשובה טובה

שאלה של טעם.
באפליקציות שאני עובדת עליהן אנו מתרגמים לרוב בצורה של בחר/י. אבל זה לעיתים נראה מסורבל.
&nbsp

חחח קטנונית :) זה היה מהפלאפון

אני מסכים שזה נראה מסורבל. במיוחד כשצורה כזאת חוזרת על עצמה. זה מסורבל, ולא אסתטי. במיוחד כשיש מגבלת תווים.
העניין הוא שלעיתים אני מתרגם ב"תבחרו" כלומר בלשון רבים ואז ואני נאלץ לשנות לתבחר/י. העקביות נפגעת.

Lhuna1

New member
בחלק מהמקרים אפשר גם להתחמק מהבעיה

ולוותר על לשון הציווי.
למשל "שליחה" במקום "שלח/י"
"שיתוף" במקום "שתף/י"
וכולי.
&nbsp
זה לא פתרון מלא כי לא מתאים בכל מצב (ואז חזרנו לבעיה של חוסר עקביות). אבל לעניות דעתי אין פתרון שהוא מושלם לנושא הזה בעברית.
&nbsp
אגב, אני לא יודעת מה סוג האפליקציה שלך וקהל היעד, והאם אתה רק המתרגם או גם המפתח/הבעלים של האפליקציה, אבל אם במקרה התמיכה שלך היא רק בעברית, ולא בסט שלם של שפות, ואם במקרה אתה בעל השליטה במוצר - אתה יכול לתת למשתמש/ת לבחור את ההגדרה של זכר/נקבה ואז להשתמש בתרגום המתאים (כך פייסבוק עושים למשל). רק זהירות לא להכריח את המשתמש/ת לעשות את הבחירה הזאת.
&nbsp

נא לבחור בכפתור הימני

אבל באפלקיציה זה עשוי להיות ארוך מדי.
אפשר גם: בחר (שזו הלשון הסתמית הרלוונטית לכל המגדרים).
בוודאי לא האפשרות עם הקו האלכסוני המסורבל.

Assiduous

New member
בעברית יש צורה סתמית

והיא זהה לצורת הזכר. ראי כאן.

אם המטרה להיות פוליטקלי קורקט זה כבר לא קשור לשפה העברית לטעמי אלא ליועצות מגדר שששות על שאלות כאלה כמוצאות שלל רב.

בדרך כלל הן ממליצות על צורת הרבים. בחרו. (שאגב, הוא בעצמו צורת זכר וצורה סתמית באותו אופן שבו "בחרו" הוא צורת זכר וצורה סתמית במקור).

trilliane

Well-known member
מנהל
שימוש בניסוחים נטולי מגדר – שם פועל או שם פעולה

למשל: נא לבחור בכפתור הימני;
ואם זה רק שם הכפתור – "בחירה".

למעלה