שאלת תמ("א)

yotzimmeabait

New member
שאלת תמ("א)

כידוע בעת שיפוץ נרחב לבניין רמת החיים יורדת בצורה דרסטית וערך הדירה המושכרת כבר אינו כמו זה לפני תקופת השיפוץ.

האם השוכר יכול להגן על עצמו מפני מצב כזה למשל ע"י הוספת סעיף שמאפשר עזיבה מוקדמת במקרה של שיפוץ או לחילופין הורדת שכר הדירה? סעיף שמחייב
את בעלי הדירה להודיע על כוונה כזו מרגע שהיא ידועה להם? מה מקובל?

im mitzi

New member
אצלנו יש סעיף כזה

אנחנו בדיוק עברנו לאיזור "מוכה" תמ"א ויש לנו סעיף שאומר שאם הבניין עצמו עובר תמ"א אנחנו נוכל לעזוב בכל רגע נתון.

במקרה שלנו הבניין מולנו כבר עבר תמ"א אז זו לא בעיה
אבל הבעל דירה שלנו אמר שאם יתחיל תמ"א בצד השני של הבניין נוכל לדבר על העניין אם זו תהיה בעיה כל כך גדולה מבחינתנו.

yotzimmeabait

New member
נהדר, רק לא הבנתי

גם שיפוץ של הבניין מול מאפשר לכם לצאת? ולמה הכוונה "בצד השני של הבניין"?

im mitzi

New member
לא

כמו שאמרתי, מולנו הבנין כבר עבר תמ"א, אבל בצד השני (הצד של השכנים שלנו) יש בניין נמוך וישן שיש לו סיכוי טוב לתמ"א.
אם יוחלט על תמ"א באותו בניין אז נוכל לדבר על הנחה במחיר, אבל כל עוד זה לא תמ"א בבניין שלנו לא נוכל לצאת מהחוזה.

קחי בחשבון שמהרגע ששמים על בניין שלט שמצהיר שהוא עובר תמ"א זה לוקח בערך שנה עד שבאמת מתחילים עם הבניה

לפעמים גם יותר

יש ברחוב שלי שלטים של תמ"א שכבר יותר משנתיים, אני יודע שלפחות לאחד מהם הקבלן התחרט אז בינתיים גם לא רואים התחלה באופק.

רמת גני?

נושא מוכר מאוד (אם כי לא רק בר"ג, אבל כאן זה מורגש במיוחד).

אני מחזקת את קודמיי - אם הבניין עוד לא נכנס להליך של תמ"א באופן רשמי שכולל תכניות מאושרות וכו', הסבירות שזה יצא לפועל בשנתיים הקרובות הוא דיי קלוש. גם אחרי שכל השכנים מסכימים יש הליך ממושך שכולל אישור התכניות הן ע"י בעלי הדירות והן ע"י גורמים רבים נוספים, ועד שזה יוצא לפועל ומתחיל... אמנם אחרי עמוד ענן הרשויות מקלות יותר על קידום התמ"א, אבל עדיין זה לא משהו שהולך מהיום למחר.

בכל מקרה מומלץ לעגן את זה בחוזה כמו שמיצי ציינה שקיים אצלה, ובכללי אני ממליצה לברר את נושא התמ"א בכל דירה שבודקים, כי גם אם מאפשרים לך לצאת מהחוזה ברגע שהתמ"א מתחיל, אני לא הייתי רוצה לעבור דירה ואז אחרי חצי שנה לפנות אותה כי מתחילים לבנות (וגם לא אחרי שנה האמת, לעבור דירה זה כאב ראש והוצאה כלכלית ועדיף להימנע מזה כמה שניתן).

yotzimmeabait

New member
אכן כך. איך מבררים בכל דירה? מסתמכים על מה

שבעלי הדירה אומרים? האם אין להם אינטרס לא לומר את האמת?

מבחינה חוקית - הם חייבים לדווח

אם אתה עדיין מעדיף שלא לסמוך עליהם, אפשר להסתובב ולשאול את השכנים. אפשר לשאול מי ועד הבית ולדבר איתם, הכי בטוח.

למעלה