שאלת תם

zisile

New member
שאלת תם

אני לא מבין דבר וחצי דבר בגינה, ובכל זאת, בקרוב תהיה אחת כזו בבעלותי. יש לי חלום לבנות לבן/בת שלי (לכשיהיו לי בע"ה) בית על עץ. אין לי שמץ של מושג איזה עץ לשתול, באיזה איזור בגינה (יכול לצמוח דשא תחתיו?) או האם הוא יהיה גדול מספיק לפני שילדיי יהיו בני 30... בקיצור - משהו שיצמח מהר (נגיד 8 שנים) לגובה ורוחב עם ענפים שיתפצלו בגובה מתאים לביסוס בית עץ עליהם. יש חיה כזו?

Rebeccan

New member
חפש תמונות של פיקוס, אבל אזהרה

לפיקוסים יש שורשים אלימים כלומר - לא לגדל אותו קרוב מדי לבית אבל מצד שני - צומח יחסית מהר, מפתח נוף גדול דשא ? תלוי בזווית השמש במהלך היום - יש סוגי דשא שישרדו, אם לא תהיה צפיפות של עוד עצים בסביבה
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

shlumbergera

New member
יש מלא חיות כאלה אבל...ככל שזה גדל

מהר יותר, כך הענפים שבירים יותר ואורך החיים של העץ בכלל - קצר יותר. כל ה"יותרים" כמובן בהשוואה לעצים אחרים. קח את כל מה שיספרו לך כאן, כסה כמה שיותר משתלות שמתמחות בעצים ותבלבל להם שם את המוח כמה שיותר. עשה סיבובים בשכונות בצ"קים , רצוי בשישבת, ותתפוס את החבר'ה בגינה ותבלבל להם את המוח. וגם תיכנס לכאן: הגן של סימה. ויש עוד אתרים. ממליצה מאד לבחור בזהירות רבה ולעשות עבודה יסודית, אחרת אתה עלול למצוא את עצמך תקוע עם פיל אינדיאני

פיקוס טוב רק לגינה גדולה

ואז אפשר לבנות בית משורשים, אבל זהירות הרבה שלכת של עלים "קשים" והרבה פרות. העץ בתמונה בן 27. מכנף נאה יגדל מהר ומספיק גדול ע"מ לבנות עליו בית. אבל גם הוא "דורש"גינה גדולה,

רוב הפיקוסים לא טובים לשום מקום

הסיבה- מופצים על ידי עטלפים בקלות. הצרעות המאביקות אותם מגיעות לארץ, ואז הפיקוס הופך למין פולש.

תלתליפז

New member
בית על עץ...

לא חייב להיות ממש על ענפי העץ. אפשר לטעת עץ שהנוף שלו רחב, ואת בית העץ לבנות בצמוד לגזע, על כלונסאות גבוהים כך שהבית יגיע ממש לגובה הענפים. והבית, בבוא היום יהיה מוסתר על ידי ענפי העץ. זה נראה לי גם יותר בטיחותי מאשר לבנות את הבית ממש על הענפים.

סודA

New member
טיפואנה- מכנף נאה, גדל מהר יחסית

אפשר יהיה לבנות עליו דירת 2 חדרים + מרפסת, בבוא העת כמובן. ירוק עד, פורח בצהוב, עץ ענק ויפה.

מכנף נאה

נשיר מותנה לחלוטין!!! נכון שגדל מהר אבל,שביר מאוד כעיקרון כל העצים מהירי הגידול ענפיהם שבירים מאוד מכנף נאה,שילטית מסופקת,ערבה בוכיה,צאלון,אלמוגן רחב עלים בנוסף לכולם שורשים תוקפניים. לגבי בית מעץ כדאי לחשוב על שילוב עץ בינוני או שיח שניתן לעצב כעץ בינוני ליד בית העץ בהצלחה

zisile

New member
פנסית דו-נוצתית ?

Chinese Flame Tree - נראה לי כמו עץ מתאים, השאלה היא מה צריך להיות הרדיוס שלו (מרחק מהבית ומעצים אחרים)?

run5

New member
ניתן לקנות עצים בוגרים !

במשתלת גבעת ברנר ניתן לרכוש עצים בוגרים בחביות וכך תקצר בהרבה את משך ההמתנה. ואכן ניתקלתי בבית על עץ בסמוך לעץ,ואף ללא עץ כלל גם ראיתי

לא כאשר שותלים עץ צעיר מכלי קטן

במקביל לעץ מבוגר. כעבור מספר שנים העץ ה"צעיר" מנצח !!!!! עץ גדול טוב רק למי שאין סבלנות לשלב הסופי

run5

New member
רן החיים קצרים....וחד פעמיים

הבן אדם ביקש עץ בוגר לילדיו ולא לנכדיו... גם אותי לימדו שלעולם אדם נוטע עץ פרי עבור הדורות הבאים כפי שאנו קיבלנו עולם עם עצי פרי בוגרים. ולמרות זאת החיים הינם חד פעמיים ורוצים עכשיו !!!

אבל עד שיגיע לגודל שאפשר לבנות עליו

הצעיר יגיע לכך מהר יותר (ממילא יש לחכות לפחות 8-10 שנים. או לקבל את ההצאה המענינת ולבנות ליד "כאילו" עליו

nony11

New member
ביקש?? עכשיו??

וואלה, יש לי שניים כאלה בבית. אתה יודע מה אני אומר להם? "אין!!". אין עץ שגדל מהר מהר ואפשר לבנות עליו בית עץ כמו בסרטים. בכלל, ה"מהר מהר" שבא בדר"כ יחד "פורח כל השנה", ולעיתים גם "לא מלכלך" - ובכן, קצת נמאס. זה צמח זה . זה גינון.

zisile

New member
אני לא מבקש שיפרח כל השנה

וגם לא שינקה בעצמו את נשורת העלים :) רק שיצמח מהר, שיהיו לו ענפים חזקים ושלא יגרום נזקים חמורים לשאר הגינה.

למעלה