שאלת תם..

Princes Vespa

New member
שאלת תם..

כשהייתי בצלילה באיטלקית ביום שבת , ראיתי שחלק מהצוללים לקחו "מזכרות" מהים. כגון : צדפות, חלקי צלחת ששייכת לסירה וכד´. וגם שמעתי לא אחת התפארויות של כל מיני צוללנים ותיקים ובינהם מדריכים על השלל הרב שאספו להם בים.. אם קיימת כזו מסורת , מה ישאר לנו עוד עשרים שנה לראות באתרים? לפני שיתנפלו עלי בצעקות רמות : נכון - זו לא הסיבה העיקרית להריסת השוניות והאתרים , אבל זה מתבצע על ידי אותם אנשים שאח"כ מתלוננים על "עולם הולך ונעלם".. לסיכום - אני יוצאת בקמפיין : Under the water take nothing but pictures!! שיהיה יום נפלא Princess V אין צורך בתגובות לוחמניות.. רק נקודה למחשבה

javierg

New member
נורא חבל

המוטו של הצוללים צריך להיות: Take only pictures, leave only Bubbles ובגירסה היבשתית: Take only pictures, leave only footprints... גם אם האתר לא מוכרז כשמורת טבע ואין איסור מפורש לקחת ממנו "מזכרות", מבחינה מוסרית זה לא הוגן.

הנקאי

New member
צודקים בהחלט ! ../images/Emo19.gif

כנראה צריך נסיכה תמה ופחות מנוסה כדי להעלות נקודה כזו, שהיא באמת נכונה (ולא בטוח שכולנו חושבים עליה מחוץ לשמורות מוכרזות). חיבר: הסיסמא נרשמה על שמך
האם הסיסמא היבשתית היא גם מקורית שלך?

javierg

New member
הסיסמה היבשתית:

היא תוצרת דרום אפריקה. הם מאוד חרדים לאיכות הסביבה שם. הכניסה לשמורות פופולריות מוגבלת למספר אנשים ביום. הם מאפשרים כניסה של עד שלושים אנשים ביום. לאורך המסלול יש בקתות לשנת הלילה עם מקום בדיוק לפי כמות המבקרים המותרת. כלומר, גם אם הלכת מהר מדי, אתה לא יכול להתקדם לבקתה הבאה, מאחר והיא מלאה באנשים שנכנסו לשמורה יום לפני כן...אסור להבעיר אש, אסור ללכלך, יש אפילו הנחיות איך ללכת בשבילים על מנת שלא לגרום לבליית יתר שלהם (שגרומת לסחף האדמה). "ללכת מחוץ לשביל?" הם בכלל לא שמעו על דבר כזה ויתפלצו עם יראו מישהו שעושה דבר כזה. זה מה שעושה את ההבדל בין איכות הטבע שם לעומת אצלינו. כל מי שהיה בטיול של תנועת נוער כלשהיא ויצא לו לישון בחניון לילה מכיר היטב את "שבילי נייר הטואלט" שמקשטים את חניוני הלילה ברדיוס של ק"מ, את שריפת הנייר והחרא עם "כלב גז" בבוקר. כל מי שיצא לטיול בנחל כזיב או בצת ויסתכל בין השיחים ויראה כמה זבל מסתתר לו שם, כל מי שייכנס למערות נטיפים כמו מערת שתולה או מערת נמר ויראה את הסבוטג´ שנעשה שם. כמעט בכל מקום שמטיילים אליו יש קנקלים ריקים, עטיפות של סנדוויץ´, ועוד הפתעות. גם באוטובוס נוכל לראות קליפות גרעינים לרוב, כסאות קרועים ועוד הפתעות. סתם ברחוב, היינו? בודאי, השארנו סימנים, שכל העולם ידע שעברנו שם. כנ"ל למי שנוסע למלון באנטליה ומרגיש שהוא חייב לבטא את עצמו ואת ייחודו ע"י תלישת הברזים או המגבות. אפשר להמשיך עוד ועוד, אבל חבל על הזמן. שורש הבעיה שלנו היא בחינוך. כשהלך הרוח בציבור הוא שמותר לעשות הכל רק לא להתפס, לא יעזרו עוד אלף תקנים לפקחים, לא יעזרו עוד אלף שוטרי תנועה, לא יעזור גם לסגור אזור מסויים (נעשו ניסויים כאלה ביבשה: נחל חבר נסגר לכמה שנים, למשל. היו גם כמה נחלים בגולן שנסגרו לפרקי זמן למטיילים). כמובן שפיקוח והטלת עונשים יעזור לקופת המדינה, אולי, אבל זה יהיה רק טיפה בים, למראית העין, כדי להגיד שהרשויות עושות משהו. כי צריך גם לחנך את האנשים לא לעשות ורק אז לטפל בקומץ הבעייתי שלא רוצה או לא מסוגל לקבל את החינוך הזה. אי אפשר לטפל בבעיית נקיון חופים או נקיון בצידי הדרך ע"י הטלת קנסות, כשיש רבבות של אנשים שמלכלכים, מהסיבה שאין מספיק ולא יהיו, ובכמויות המלכלכים שיש גם לא יכולים להיות מספיק אנשי אכיפה. כל זה נכון כגם לגבי המצב מתחת למים, ובודאי שלא מדובר רק על לכלוך או גרימת נזק לסביבה, אלא גם על לקיחת מזכרות כגון צדפות, שברי חרס, מאובנים, וכו´.

atlantis

New member
javierg ../images/Emo45.gif

מהכרותי את הדרום אפריקנים ובמיוחד את אלה שנולדו שם והם ממקור הולנדי שהם נחשבים לתושבים האירופאים הראשונים שם אכן זה נכון. אך זה לא נובע מחינוך פורמלי כפי שאנו מכירים זאת בישראל דוגמת "אל תקטוף.." וכדומה, אלא מתוך אהבת האדמה והארץ. תשאל אפריקנר על הארץ בה הוא חי והוא יתחיל להרביץ בך היסטוריה מעורבת עם טבע צבעים ותרבויות. מעטים עדיין לצערי אוהבים את האדמה כאן בישראל. רובנו אוהבים את המיצובישי שחונה בחנייה, את ה DVD והפלייסטיישן. בטיולי טבע יש יותר סיכוי להדרס מרכב 4X4 או טרקטורון מאשר להחליק או למעוד על אבן. בחוף הים יש סיכוי גבוה יותר לחטוף איזה כדור מטקות לראש מאשר לטבוע. ולשחיין הממוצע יש יותר סיכוי לפגוש במים איזה דווינר על אופנוע ים מאשר את המציל. הפכנו לתרבות ה "תן לו בגז.." ו " בוא נראה כמה הוא סוגר..." וצלילה הפכה להיות יותר עבודה מאשר עיסוק מרגיע. סקוטרים ( תן לו בגז ) וכל מיני קורסים בסגנון ה "צלול כפי יכולתך.." וכל זה ב 130 ש"ח בלבד ומילוי אוויר חינם. אינני אומר שאני נגד זה אך עם זאת צריך גם להפגין קצת יותר אהבה לסביבה.

אבי ע

New member
עם כל הכבוד לאפריקנרים ../images/Emo39.gif

קצת צורמת לי ההתייחסות המעריצה הזו. לוא שמרו חלק קטן מאהבתם לאדמה גם לאהבת האדם, הרבה שנות סבל היו נחסכות שם. כדאי לזכור גם את "זעקי ארץ אהובה", ופולחן מוגזם של האדמה והטבע היה קשור יותר מדי פעמים בהיסטוריה לגרועות שבאדאולוגיות. אמנם תוכלו לאמר שאצלנו מאוחדות שתי הרעות החולות גם יחד
, אבל נראה לי שאין להגזים גם בביקורת העצמית. בין לדאוג לשמירת הטבע ובין ביקורת טוטלית על עצמנו יש עוד מרחק. לא כל הצוללים בשמורה הם ברברים: רובם אוהבים את הטבע ולא אשמתם / אשמתנו שאנו חיים בארץ קטנה וצפופה בה לכל אדם יש בממוצע מילימטר שלם של שונית אלמוגים...

אבי ע

New member
ובעצם, אטלנטיס

בקריאה שניה אני רואה שגם אנוכי משמש כאן מטרה לעטך המושחז... אז מתנצל שעידכנתי אותך ואת הפורום לגבי הסקוטרים ואפשרויות לחסוך בצלילות, אכן צר עולמי כעולם נמלה ואני רואה את הטבע רק דרך מצערת הסקוטר והחור שבגרוש, עודני חף מכל אהבה לסביבה כפי שמעידות כל הודעותי בפורום, אבל אני מבטיח לנסות ולהשתפר בעקבותיך... מי יודע, אולי אפילו אאמץ בסוף את האידאולוגיה האפריקנרית...

atlantis

New member
אם תקרא גם בפעם השלישית תגלה

שאין לי התנגדות לסקוטרים למיניהם ( שורה אחת לפני הסוף) אבל אתה חייב להשחיז על מישהו את העט שלך ובמקרה זה החלטת לכוון אלי. אם תקרא ובאמת תקרא כמו שצריך תבין שאני מתמרמר ( לא מתנגד ) על זה שאנחנו כבר לא ממש איכפתיים למה שקורה סביבנו כי אם לא נצלול באילת אז זה יהיה במקום יפה אחר. אם לא תהיה שונית נורמלית באילת אז נצלול במלדיביים, סיני, פלאו וכל השאר. מכאן יוצא שלא צריך להשתדל במיוחד לשמור על כלום. חוץ מזה לגבי טענותיך על האידיאולוגיה האפריקאית - תגיד היית שם? אתה בכלל יודע על מה אני מדבר או שאתה משלים את השכלתך מסרטים וספרים? דברים שרואים מכאן לא רואים משם. גם שם יש כאלה שחושבים שאנחנו הורגים אחד את השני ברחוב וששוטרים וחיילים ישראלים הם מין גזע של סדיסטים שרוצחים ילדים פלשטינאים ואונסים אם נשיהן. אז בבקשה צא ולמד...

שרקי..

New member
חי בר - סתם סקרנות... ../images/Emo12.gif

מה עושים שם בפארק בדרום אפריקה??? מתאפקים שבוע? עושים ולא משתמשים בנייר טאואלט???

javierg

New member
טוב, זה לא קשור לצלילה (NDR)

אבל אענה לשאלתך. בשמורות שם חייבים לישון בבקתות. הם משתדלים למקם את הבקתות במקומות יפים, מוחבאות כמה שיותר. יש הפרדה לכמה חלקים: אזור לינה: עם מיטות קומותיים כמספר האנשים המורשים להכנס לשמורה איזור הבערת אש: חדרון עם משטח מוגבה עליו ניתן להבעיר אש. הרבה פעמים יש גם אמבטיית מתכת שעומדת על רגליות, מתחתיה ניתן לשים גחלים... איזור שרותים: מה שאתה חושב שזה. בבוקר מגיע כושי לבקתה, מביא עימו ערימת עצים מיוחדת על מנת שטיילים לא יקחו עצים בשמורה עצמה. הוא מפנה את הזבל מהפחים ושם ניילונים חדשים, וגם מנקה את השירותים... כשאתה מגיע בסוף היום לבקתה הבאה כבר מחכה ערימת עצים לבישול ולאמבט חם. דרך אגב, הדרום אפריקנים מקפידים מאוד גם לשתול עץ חדש על כל עץ שהם כורתים, לתת לאיזורים וליערות להתאושש וכו´. בחניוני קמפינג שאנשים מגיעים עם רכב הם אפילו שמים גזיות על גז, כדי שאנשים לא ישתמשו בפחמים... באיזורי Wilderness אמורים לרכוש שקיות מיוחדות בשביל הקקי (נמכרות בחנויות טיולים למיניהן). נדמה לי שגם באמריקה קיים המנהג הזה.

למעלה