שאלת תם .

שאלת תם .

היא לא אובחנה כמחוננת אבל בבי"ס סברים שהיא כן ויש לה תכנית לימודים ייחודית לה וליכולת שלה. בנוסף היא לא אובחנה כבעלת הפרעת קשב וריכוז אבל בבי"ס אמרו ששווה לבדוק. אולי כן יש לה. את הבדיקה הם המליצו לעשות כיוון שלעתים היא מעופפת, חולמנית, מפוזרת וכדומה... זה לא פוגם לה ביכולת הלימודים שלה. ולמה אני שואלת ? ישנן פעמים שבהן היא מחליטה שהיא משתדלת הכי שרק אפשר ואז היא חוזרת הביתה עם מדבקה ו/או הערה במחברת שהיא היתה נפלאה ונהדרת ובעיקר מרוכזת ומסודרת. השאלה שלי היא האם זה בשליטה. האם ילד שיש לו הפרעת קשב וריכוז יכול לשלוט בכך ולמעשה להיות כאחד העם אם הוא רק מחליט שהוא רוצה ? או שאם יש ילד שהוא בעל הפרעת קשב וריכוז אז הוא זקוק לטיפול על מנת לשלוט בכך ? תודה לכל מי שישיב, אסנת.

zivadina

New member
כח הרצון הוא הכח הכי גדול

אבל ילד עם הפרעת קשב צריך לרצות כל הזמן כדי להתרכז, בשעה שאצל ילד "רגיל" הרכוז בא באופן טבעי. כך, שאם ילד עם הפרעת קשב צריך להתאמץ כל הזמן, הוא משלם על כך באנרגיות גדולות מאוד שהוא חוסך ממקומות אחרים, כולל לחץ נפשי רב שפורץ אחר כך.

דליה.ד

New member
כן, אבל כמה אפשר להתמיד

מוטיבציה היא דבר נפלא לכל דבר, אבל אני יודעת מנסיוני שבשלב מסויים נגמרים להם הכוחות....ואז זה נורא עצוב לראות ילד מוכשר ששבור מבית הספר (ויש לי כזה בבית מאובחן משני הכיוונים). אבחון לא יכול להזיק - בכל מקרה ולכן, כדי להיות עם היד על הדופק כדאי לבדוק את הדברים ויכול להיות שלא ימצא דבר! בנותי לא קיבלו טיפול תרופתי עד כיתה ו' אבל כן קיבלו הוראה מתקנת. בכיתה ו' כבר לא היה מנוס. אני חייבת להוסיף ששתיהן היו פעילות יום יום בחוג התעמלות קרקע עם אימוני בוקר צהריים וערב (בתי היתה אף אלופת ישראל) מה שעזר לנתב את האנרגיות הבלתי נגמרות ולכן לא היה צורך בטיפול תרופתי.

תודה על התגובות ומצטערת שאני

מגיבה רק עכשיו - לא הייתי בקרבת המחשב :) ככל שאני קוראת יותר כך אני בטוחה שלמעין אין הפרעת קשב וריכוז כזו או אחרת. מה שכן אני מאוד שמה לב ועם יד על הדופק כי חלילה אני לא רוצה לגרום נזק לבת שלי. החלטתי שאני אבחן את השבוע הזה כדי להחליט מה עושים ובעקבות זאת יש לי שאלה - היכן הכי כדאי לגשת לאבחון ? האם לפסיכולוג ילדים או לנוירולוג ? תודה רבה

מישהו יכול להשיב לי לגבי האבחון ?

ללכת לפסיכולוג ילדים או נוירולוג או משהו אחר ??

דליה.ד

New member
אבחון

פסיכולוג אינו מאבחן הפרעת קשב, את זה מבצע נוירולוג ילדים מומחה או פסיכיאטר. אבל אני ממליצה להתחיל בכלל באבחון פסיכודידקטי.... אבל כדי שיהיה לך קצת סדר אני מצרפת הסבר על האבחונים השונים: בבקשה

zivadina

New member
אבחון הפרעת קשב ורכוז

מאבחנים אצל נוירולוג או פסיכיאטר לילדים, אשר מתמחים באבחון הפרעת קשב ורכוז. כדאי לשאול בקופה שלך עם איזה מומחה לתחום זה היא עובדת. אם אין בקופה נוירולוג או פסיכיאטר מומחה ל-ADHD, אפשר לאבחן במכון מיוחד שעובד עם הקופה, ולקבל החזר מן הביטוח המשלים שלך בקופה. אם תגידי באיזו קופה ובאיזה אזור את בארץ, נוכל להמליץ לך לאן ללכת.

למעלה