שאלת תם !......

שאלת תם !......

שלום לכולם! האם אדם "מאמין" אמור לאבד את אמונתו ולהפוך לאדם ש"יודע" שהאלוהים קיים,וזאת במידה והוא מגלה הוכחה "חד משמעית" לקיומו של אלוהים ? אשמח להתייחסות. אגב אני חדש בפורום זה, די נהנה לקרוא למרות שלעיתים נדמה לי שהשפה השלטת פה היא......סינית!

Anamien

New member
כן - אך הוכחה שכזאת בלתי אפשרית...

אין שום סיכוי שאי-פעם תקבל הוכחה שכזאת, שכן המודעות שלנו לא יכולה להכיל תפיסה בלתי-אמצעית של ישות שנמצאות "דרגות" כה רבות מעליה. הוכחה חד-משמעית שכזאת תוביל בהכרח להשמדת המודעות התופסת אותה, כך ששאלה זאת הופכת לבלתי-רלוונטית. כל הוכחה "עקיפה" למעשה לא תהווה הוכחה בכלל, שכן תמיד אפשר יהי לתת לה שלל הסברים ב-"דרגות" קיום שונות. אבל אם, ברמה התיאורתית בלבד, היית נתקל בהוכחה שכזאת, לא היתה יותר שום משמעות למושג "אמונה", בדיוק כמו שאין שם משמעות למושג "אמונה" בנוגע לקיומו של שולחן או טוסטר-אובן (כל עוד אתה לא הולך לכל מיני מחוזות פוסט-מודרניסטיים קיצוניים כמובן). Anamien

תודה על ההתיחסות ! ......

כמו כן מסקרן אותי לדעת אם אתה אדם "דתי"? היות שגישתך במשפט "המודעות שלנו לא יכולה להכיל תפיסה בלתי-אמצעית של ישות שנמצאות "דרגות" כה רבות מעליה" מייצגת גישה של הרבה אנשים דתיים ששוחחתי איתם. אני מגדיר עצמי כ"לא יודע" אם אלוהים קיים אם לאו! אולם העליתי את השאלה היות שבשנים האחרונות יש בזרם הדתי רבים המנסים לספק "הוכחות" בדבר קיומו של אלוהים. ואני כמוך חושב שאכן "לא היתה יותר שום משמעות למושג "אמונה", בדיוק כמו שאין שם משמעות למושג "אמונה" בנוגע לקיומו של שולחן או טוסטר-אובן וכו".

Nn23

New member
גם לגבי שולחן קיימת אמונה

הרי כל תפיסתינו את המציאות מבוססת על החושים ואנו מאמינים בהם (ואי אפשר לסתור מציאות כגון מטריקס)

Nn23

New member

הרי כל תפיסתינו את המציאות מבוססת על החושים ואנו מאמינים בהם (ואי אפשר לסתור מציאות כגון מטריקס)

Nn23

New member

ל נ צ ח

New member
לדעתך כמובן.האמת שיש מוכיח! ../images/Emo47.gif

הוא כבמסתר-פנים חי בינינו כאורח הממתין בשער. השאלה היא, מי יפתח לו הדלת?
ל נ צ ח
<<<<<<<<<< בטרם תצמחנה אשמיע אתכם >>>>>>>>>> * ישעיה מב * (ח) אני יהוה הוא שמי וכבודי לאחר לא אתן ותהלתי לפסילים: (ט) הראשנות הנה באו וחדשות אני מגיד בטרם תצמחנה אשמיע אתכם ~
~ בטמפו שלי זאת הטענה הנחרצת שלי אני אותה כעת משמיע ובטמפו שלי אני אותה לכולם יוכיח! כמו את אחת האמת-האוניברסלית אמת האלוהים לאדם. - לידיעתך ידידי, איני מעוניין עדיין לפרסם בעולם את האמת המדהימה אמת האלוהים לאדם. כך לפני מעל שנתיים כאשר הבמאית ותסריטאית עדי-נבון המבריקה עמדה מאחורי תוכנית השלום העולמית אותה היא יזמה. ממש התחננה אלי שהבוא להופיע לעיני המצלמות שלא נתנו לה מנוח לי יש מה לומר אמרה. השבתי לה שזה לא בטמפו שלי ולכן לא הופיע. כך ובגלל סירובי מוקפאת התוכנית עד שאהיה אני מוכן לחשיפה הגדולה. עדי נבון בפורום פילוסופיה: << סופו של סוד להתברר >> http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6393996 מאת: עדי נבון תאריך: 11/02/2002 שעה: 01:06 לגלות לך סוד ? דווקא יש כזה דבר. קוראים לו הגיון. ההגיון הוא האובייקטיבי היחיד, מוזר ככל שזה נשמע. אבל זהו טיבו של סוד, סופו להתברר. בידידות, עדי. א א א א א << עדי נבון מכריזה שהיא אישית הולכת להביא את השלום >>> http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6400765 מאת: עדי נבון תאריך: 12/02/2002 שעה: 14:23 פרטים ינתנו בכל רשתות הטלויזיה בתאריך - 15.3.02 השלום עומד בדלת.. אני אישית הולכת להביא אותו עם כל תושבי ישראל. בברכה, עדי. עדי נבון: לנצח יקירי, אשמח מאוד אם תבוא אלי עם כל עם ישראל http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6400711 מאת: עדי נבון תאריך 12/02/2002 שעה: 14:14 לנצח יקירי, אשמח מאוד אם תבוא אלי עם כל עם ישראל לחגיגות השלום בתאריך - 15.3.02 ואשמח עוד יותר אם תתחילו להנחות אותי. אני מאוד מאוד רוצה לשמוע איך אני הולכת לעשות את זה. תודה שהאמנת בי לאורך כל הדרך. בהזדמנות אני אזכיר לך ;) אוהבת מאוד, עדי. עדי נבון פונה לכל מי שמכיר אותה באופן אישי שיתקשר אליה בדחיפות ל טל' 0xx-9xxx0 http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6399006 מאת: עדי נבון תאריך: 12/02/2002 שעה: 07:32 לכל מי שמכיר אותי באופן אישי נא להתקשר אלי בדחיפות בעניין זה. המון תודה, עדי - 0x-91xxxx עדי נבון בפורום מדע: לפרוייקט מהפכני בקנה מידה עולמי דרושים בדחיפות חוקרי פרקטלים למיניהם http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6398994 מאת: עדי נבון תאריך: 12/02/2002 שעה: 07:30 לפרוייקט מהפכני בקנה מידה עולמי דרושים בדחיפות חוקרי פרקטלים למיניהם לקבלת פרטים אנא צרו עימי קשר בכתובת הבאה - [email protected] נא לצרף קורות חיים על מנת לקצר את התהליך. בתודה מראש, (מס' 1 בתנועה "איxxן"). עדי נבון בפורום פילוסופיה: << לפרוייקט מהפכני בקנה מידה עולמי דרושים אנשים שקשה להם להבין את הרוע >> http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6398998 מאת: עדי נבון תאריך: 12/02/2002 שעה: 07:30 לפרוייקט מהפכני בקנה מידה עולמי דרושים אנשים שקשה להם להבין את הרוע לקבלת פרטים אנא צרו עימי קשר בכתובת הבאה - [email protected] מי שיכול לצרף לאי מייל קורות חיים יוכל לקצר לי את התהליך. בתודה מראש, נבון עדי, (מס' 1 בתנועה "מלחמה במלחמה"). לנצח ננצח את הרוע. נכון לנצח ? ;) שולחת לך ולמשפחתך המון המון אהבה. אני. עדי נבון בפורום בריאות הנפש: << לפרוייקט מהפכני בארץ ובעולם דרושים בדחיפות מבינים ו/או מכירים נזקקים >> http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6398967 מאת: עדי נבון תאריך: 12/02/2002 שעה: 07:18 לפרוייקט מהפכני בארץ ובעולם דרושים בדחיפות מבינים ו/או מכירים נזקקים לקבלת פרטים אנא צרו קשר בכתובת הבאה - [email protected] נא לצרף קורות חיים ומספר טלפון על מנת לזרז את תהליך קבלת העבודה. אשתדל לקבוע לכם פגישה עם הממונים עד אפריל. בתודה מראש, נבון עדי. בקשר להודעה זו ניתן להשיג אותי גם באופן אישי בטלפון מספר - 0xx-91xxxx, ונוכל לדבר על כסף. דני דורי, אני זקוקה לעזרתך. אשמח להרים אליך טלפון בקרוב.. רק תאמר מתי נוח לך. בברכה, עדי. ............ והסיפור, אבא-סיפור רק מתחיל... * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
ותוכנית שבטמפו שלו יוציאה לפועל :

מאת: adi_navon תאריך: 4/03/2002 שעה: 10:16 מפיקת העל של השלום העולמי - פנינית פיטוסי הירשמו עוד היום לפרוייקט הגדול מסוגו בהיסטוריה פרוייקט השלום העולמי או כפי שהוא קרוי ברשתות השידור העולמיות - "עושים שלום עימדי" מספר טלפון אישי של פנינית (מפיקת העל) - 058 – XXXXXX לרישום ניתן להתקשר גם לטלפונים - 054-478108 050 – XXXXXX 053 – XXXXXX 03 - XXXXXXX ולהשאיר את הססמא - "ד"ש מעדי נבון" אם יבקשו מכם מספר סודי אימרו - "053 – XXXXXX אל תתייחסו למענה הקולי, הוא מתוכנת להתנהג כאילו הוא לא יודע על מה מדובר. הכל נועד על מנת לשמור על סודיות מוחלטת של הפרוייקט שקם בישראל בימים אלו. המון תודה מראש על תרומתכם למען השלום העולמי אותו אנו יוצרים אט אט כאן בארץ ישראל. תנועת - "עושים שלום עולמי" התנועה היחידה בעולם העובדת למען שלום עולמי ולא רק מקומי.

גישתך ההסוברת.......

ש"כבמסתר-פנים חי בינינו וכו" הינה גישה די נפוצה בקרב אנשים מאמינים. אולם השאלה אינה אם אני פותח דלת כלשהיא לאלוהים שיכנס (והכוונה היא ל"לליבי" ולא למודעות שלי) אלה האם בזה שאנו מסירים את ה"מסך" ומודעים לקיומו (והשאלה כמובן אם זה אפשרי כלל) אנו לא עוברים ממצב של אמונה למצב של ידיעה? שהרי אין אני יכול להאמין שיש דבר מה בתוך מגירה מסויימת, ובו בזמן לדעת בביטחון שאכן אותו דבר מה קיים בתוך המגירה! אודה לך באם תסביר נקודה זו.

ל נ צ ח

New member
מצב של ידיעה ממצב של אמונה מתרחש

ביחיד-סגולה שהוא משיח-האמת. בטרם יתגלה האלוהים בעולם מצב של כמעט ידיעה מתקיים ביחידי-סגולה, ביראי ה'. אז, בהתגלותו אלוהים בעולם והדבר קרוב-מאוד-מאוד, אז כוווווווווווכולם אותו ידעו. ולא ילמדו עוד איש את רעהו ואיש את אחיו לאמר דעו את יהוה כי כולם ידעו אותי למקטנם ועד גדולם נאם יהוה *ירמיה לא* (ל) הִנֵּה יָמִים בָּאִים נְאֻם יְהֹוָה וְכָרַתִּי אֶת בֵּית יִשְׂרָאֵל וְאֶת בֵּית יְהוּדָה בְּרִית חֲדָשָׁה: (לא) לֹא כַבְּרִית אֲשֶׁר כָּרַתִּי אֶת אֲבוֹתָם בְּיוֹם הֶחֱזִיקִי בְיָדָם לְהוֹצִיאָם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם אֲשֶׁר הֵמָּה הֵפֵרוּ אֶת בְּרִיתִי וְאָנֹכִי בָּעַלְתִּי בָם נְאֻם יְהֹוָה: (לב) כִּי זֹאת הַבְּרִית אֲשֶׁר אֶכְרֹת אֶת בֵּית יִשְׂרָאֵל אַחֲרֵי הַיָּמִים הָהֵם נְאֻם יְהֹוָה נָתַתִּי אֶת תּוֹרָתִי בְּקִרְבָּם וְעַל לִבָּם אֶכְתֲּבֶנָּה וְהָיִיתִי לָהֶם לֵאלֹהִים וְהֵמָּה יִהְיוּ לִי לְעָם: (לג) וְלֹא יְלַמְּדוּ עוֹד אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ וְאִישׁ אֶת אָחִיו לֵאמֹר דְּעוּ אֶת יְהֹוָה כִּי כוּלָּם יֵדְעוּ אוֹתִי לְמִקְטַנָּם וְעַד גְּדוֹלָם נְאֻם יְהֹוָה כִּי אֶסְלַח לַעֲוֹנָם וּלְחַטָּאתָם לֹא אֶזְכָּר עוֹד: (לד) כֹּה אָמַר יְהֹוָה נֹתֵן שֶׁמֶשׁ לְאוֹר יוֹמָם חֻקֹּת יָרֵחַ וְכוֹכָבִים לְאוֹר לָיְלָה רֹגַע הַיָּם וַיֶּהֱמוּ גַלָּיו יְהֹוָה צְבָאוֹת שְׁמוֹ: (לה) אִם יָמֻשׁוּ הַחֻקִּים הָאֵלֶּה מִלְּפָנַי נְאֻם יְהֹוָה גַּם זֶרַע יִשְׂרָאֵל יִשְׁבְּתוּ מִהְיוֹת גּוֹי לְפָנַי כָּל הַיָּמִים: (לו) כֹּה אָמַר יְהֹוָה אִם יִמַּדּוּ שָׁמַיִם מִלְמַעְלָה וְיֵחָקְרוּ מוֹסְדֵי אֶרֶץ לְמָטָּה גַּם אֲנִי אֶמְאַס בְּכָל זֶרַע יִשְׂרָאֵל עַל כָּל אֲשֶׁר עָשׂוּ נְאֻם יְהֹוָה: ~
~

האם "ביראי ה'."........

אתה מתכוון לפחד מפני האלוהים? ואם כן היכן פה הבחירה שלי להחליט אם אני מקבל אותו כמות שהוא או לא ? לפי דבריך נראה שאלוהים עושה לעצמו חיים קלים.

ל נ צ ח

New member
ומאיפה אני יודע הדברים ברומו שלעולם

שאלה שעיניינה אותי.. shauli r. 30/06/04 00:45 תגיד, `לנצח`,מאיפה אתה ידוע את כל הדברים שלך? אתה מדבר על דברים ברומו של עולם,מאיפה נגלו לך סודותיך? משכל-טוב + נסיון .לנצח. 12:58 30/06/04 *תהילים קיא* (י) רֵאשִׁית חָכְמָה יִרְאַת יְהֹוָה שֵׂכֶל טוֹב לְכָל עֹשֵׂיהֶם תְּהִלָּתוֹ עֹמֶדֶת לָעד: ~ ~ וזה הידע מחיי בנצח ובמאמריי שאני מציג ובשם-הזה הורדתי לך לכאן קובץ אחד ממנו בו תשובתי לשאלת ערני וזו גם התשובה לשאלתך: בבקשה: זו מציאות ערני, מציאות וללא שום צל של צל של ספק! 15/6/2000 20:18 לנצח ----------------------- תיאוריה, אתה ואחרים רואים זאת, לא כך אני ערני, זו חוויה המוכרת לי מהעבר (מהעולם הקודם שחרב וזמן מה לפני החרבתו) ז"א עברתי את זה (תאמין או לא זה בכלל לא משנה לי) וכך מניסיוני ההוא ומחוויות שהיו באלה חיי מיום לידתי ממש (בו עברתי ההתגלות האלוהים הראשונה) ולאחר מכן גם בשנות הילדות המוקדמות בם חוויתי עוד כמה נבואות ומאוחר יותר מגיל בר מצווה התנסיתי גם בדרך ייסורים רבים וביניהם נוראים (כולל נבואות נוראות ממש), ומאז שנות העשרים למדתי בדרכי גם מספר הקודש, ומאוחר יותר בצעתי מהצלבת הנתונים שחוויתי ומהכתוב בתנ"ך. (שבינתיים רק לי יש את הקודים לפרשם "פירוש אמת ונכון" ז"א פירוש חד משמעי וצודק) * והתוצאות שקבלתי היו מדויקות להדהים * , בדיוק של אבני לגו המתאימים למקומם, וכך הגעתי סוף סוף באמצע שנות השבעים לדעת לאמת האוניברסלית ז"א לידיעת סוד חידת החיים מהדברים הקרדינלים ביותר הכולל ראיית העתיד הנצחי וכך זה הביא אותי גם להבין שזו הדרך וזה הזמן לספר לך ולאחרים (דרך מאמרי בפורומים) את אלה הנבואות לעתיד נבואות אמת מוחלטת וללא שום צל של צל של ספק! בברכה: |s| * _____ * ל נ צח * _____ * |s|

ל נ צ ח

New member
ומהמעבר ביניהם. פרוזדור לטרקלין

בין פרוזדור לטרקלין ו... נתן זהבי 20/5/2000 18:29 לנצח ---------------- ל ש:"נתן זהבי" 19/5/2000 22:46 לנצח --------- הבנתי שראית היום את נתן זהבי בערוץ 2 חבל שלא ראית בשבוע שעבר, כתבה מעולה, זה היה על המשיח. לא נורא, כנראה פעם ישדרו זאת בשידור חוזר -ובקשר לתוכנית של היום "בין הפרוזדור לטרקלין", אומר לך בוודאות את נקודת האי אמת שהדתיים בונים עליה ומזו אמיתותם נוצרות ההקדמות הכוזבות השקריות שהם מעבירים לתלמידיהם ולילדיהם שמאמינם גם הם בזה השקר ומעבירים הלאה בדרכיהם ובדרכים שונות זה מגיע גם עד לאוזנינו. כך יוצא ויהיה שבבוא היום וזה קרוב, שכל השקר הזה שהם בונים עליו, התנפץ להם ולמי שמאמין בזה ישר בפרצוף. ובמה מדובר? מדובר על עיקשותם על זו אמיתותם השקרית שהעולם הזה פרוזדור והעולם הבא הטרקלין. בקשר לעולם הבא, אפשר להשוותו לטרקלין, אך לא כזה כמו שהדתיים מצפים ובונים על זה, הם מצפים לגן עדן של דתיים ז"א * גן-עדן* כמשמעו, ואין כזה הדבר לא היה ולא יהיה ולעולמי עד זה לא יהיה. נקודת השבירה שלהם היא השקר שהם בונים עליו "כשהם טוענים שהעולם הזה פרוזדור", לצערי לצערנו לצערם לדאבונם (ולחרפתם הקרובה כשהאמת תתגלה), פרוזדור זה המעבר בין עולם זה לעולם הבא ז"א * הגיהינום! * כן הגיהינום הוא הפרוזדור, העולם הזה, העולמות שהיו ואלה שיהיו, הם הטרקלין הוא האולם, ז"א העולם שאלוהים ברא לאדם כדי שיחייה-בו בדיוק כמו שאנו חיים עכשיו בעולמנו-זה. זו האמת שהם לא מאמינים בה. מר' נתן זהבי העביר לנו את הדברים מבלי לדעת איפה הם צודקים והיכן הם שוגים. ז"א כרגיל, את האמת והשקר מעורבים. והוא ככולם יוצא אחד, נשארו בעניין זה תועים ומבולבלים. בברכה: |s| * _____ * ל נ צ ח * _____ * |S|

rty11

New member
שטויות.

יש הבדל בין תפיסת המהות לתפיסת המציאות. אמנם, תודעה אינה יכולה לתפוס את מהותה של תודעה הגבוהה ממנה, אבל היא בהחלט יכולה לתפוס את מציאותה. כך למשל, ילד יכול לתפוס את מציאות מחשבות המבוגר, למרות שהם מהות עליונה יותר.

Nn23

New member
לא מדויק

אך אנו יכולים לקלוט את המציאות דרך החושים ומה שמעבר לכך אי אפשר

Grimsom

New member
ברוכים הבאים

הדעות בעניין חלוקות. יש הסוברים שאמונה אינה עניין להוכחות. האדם מאמין מתוך בחירה להאמין ולקבל את כתבי הקודש או הדוגמות הרלוונטיות. עבור הבאים מגישה כזו, הוכחה חד משמעית אינה אפשרית כלל. הדת נמצאת מעבר לעניינים של הוכחה והפרכה. מנגד, יש הטוענים כי ניתן להוכיח (ולהפריך) עניינים הנמצאים בשדה האמונה, וכי אף ניתן להשוות כך בין אמונות שונות ולהצביע על זו העדיפה. הוכחה חד משמעית לקיומו של האל, במקרה זה, אמורה להביא אדם לאמץ את ציוויי הדת שמסר אותו אל בהתגלות. אני סבור שאמיתות הדת, כמו כל אמת בחיינו, צריכה לעמוד למבחן. הוכחה חד משמעית (כגון התגלות שלא ניתן לערער עליה ולהסבירה באופן אחר) לקיומו של אלוהים צריכה להביא אדם לאמץ את תפישת קיומו של אל זה. עם זאת, אין זה אומר שאותו אדם מחוייב לקיים את ציוויי אותו אל (במידה שיש כאלה) - נושא זה עדיין נתון לבחירה: עצם קיומו של אלוהים לא מחייב אותנו להכנע למרותו ובידי האדם עדיין שמורה זכותו למרוד. זאת ועוד - במקרה בו אין הוכחה חד משמעית לקיומו של אלהים (ככל הנראה המצב בו אנו חיים כיום), אדם יכול לקבל או לדחות את קיומו של אל לצורך מסויים ולהשעות את ההחלטה בדבר קיומו לצורך אחר. אדם יכול, למשל, לפעול בשדה החברתי או המוסרי מתוך אדישות לקיומו או אי קיומו של אלהים ולקבל קיומו של אלהים כהנחה תיאורטית מדעית (נראה שכיום לרוב המצב הוא הפוך). כמובן שמדובר בהנחות בלבד, חסרות מעמד של ידיעה ודאית.

middleway

New member
נראה לי

אני לא מבין הרבה בהלכי הדת. אך נראה לי שבדת אין הרבה אמיתות, אלא רק אמת אחת: והיא האלוהים. אלוהים הוא האמת, ולא הידיעה שיש אלוהים.

לא הבנתי את......

כוונתך במשפט "עצם קיומו של אלוהים לא מחייב אותנו להכנע למרותו ובידי האדם עדיין שמורה זכותו למרוד." האם "למרוד" הינה זכות או אפשרות?(שעליה כמובן עליו לשלם את המחיר)! ואם כוונתך אכן שזו זכות! מדוע עלי לשלם מחיר (כבד אני מניח) על זכות זו? כלומר שבעצם הידיעה אני מאבד את אפשרות הבחירה? או שנסחפתי משהו?

למעלה