שאלת תם

שאלת תם

שאלתי שאלה בפורום אחר ובין השאר הופניתי לכאן. השאלה ההיא נענתה והתשובה מאד מספקת, אולם ההפניה לכאן עוררה את סקרנותי. רציתי לשאול שתי שאלות: באיזה גיל אמור הילד לבטא אותיות שורקות? בני בן 4. כל האותיות: ש,ס,צ,ז, כולן נמשעו אצלו עד לאחרונה דומות כי הוא מניח את קצה הלשון בין השיניים כשהוא הוגה אותן. לאחרונה הוא נעשה מודע לזה וחל שיפור מסויים, אך עדיין כולן נשמעות "ס" וכשהוא מדבר מהר זה מחמיר. מתי להתחיל לעשות משהו, ומה לעשות? שאלה שניה: יש לו נטיה לשמאל, אך עדיין אוכל ומצייר גם בימין. שונא לצייר, עושה קשקושים גמורים. הסבלנות נגמרת צ'יקצ'אק. אחיזת העפרון - לעיתים טובה, לרוב לא (אוחז בכל האגרוף, אם כי לא מפעיל כח). לפני כשנה היה מוכן להעתיק צורות הנדסיות ועשה זאת היטב, אולם כעת מסרב לחלוטין. יש לציין ששליטתו בעכבר טובה, וכשהוא מצייר הוא לרוב עושה ציור קטן, עם תנועות עדינות מאד. הגננת החליטה שיש לו בעיה במוטוריקה עדינה ושלחה אותנו לאבחון. אני חולקת עליה כי לדעתי המוטוריקה העדינה שלו טובה. כבר בגיל צעיר לא היתה לו בעיה בהשחלת חרוזים קטנים, וכיוב'. לרוב הוא הקדים את גילו בהרבה, למשל שיחק בפליימוביל עם כל החפצים הקטנים והשחיל הכל למקום ובנה בלגו רגיל כבר בגיל שנתיים. ובכל זאת אני מוצאת את עצמי תוהה. אם היא מעירה אז אולי משהו בכל זאת לא בסדר, וצריך לעשות עם זה משהו. אני חייבת לציין שהילד פרפקציוניסט, ותכונה זו גורמת להרבה צרות: יש הרבה דברים שפעם הוא היה עושה ברצון וטוב והיום הוא זונח כי הוא חושב שלא יוכל לעשותם מספיק טוב לטעמו, והוא מוותר מראש, או דורש עזרה גם כשזה לפי כוחו, או לא מוכן לנסות משהו חדש אם זה נראה לו ולו קצת מסובך.

נאוה ר

New member
שתי תשובות

1. לשאלה הראשונה. היית בעצם צריכה לפנות לפורום של קלינאיות תקשורת. אבל אם כבר אז אני יענה.. לאותיות האילו קוראים אותיות שורקות. קושי לבטא אותן נובע משתי מקורות. אחת ניתנת להיפתר בגיל 5.6 שנים והשניה שקשורה להבשלה רק בגיל 6 שנים. אז בכל מקרה הדרך ארוכה. 2. הרבה פעמים יש קושי במוטוריקה עדינה למרות שהילד עשה כביכול את כל הדברים. יתרה מכך הרבה פעמים יש מוטוריקה עדינה מושלמת וקושי בתוצר הגרפי. לאור המידע שנתת אני מסכימה עם הגננת שכדאי לקחת אותו לאבחון ריפוי בעיסוק. בנוסף הייתי ממליצה לכם ללכת לייעוץ כדי לעזור לפרפקציוניסט הצעיר כי בדרך כלל זה לא בא לבד ויש לפחות הורה אחד שותף לקושי... בהצלחה.

למעלה