שאלת תם:

ראליסט

New member
שאלת תם:

ב-3 לחודש יוני,יתקימו בחירות לראשות עריית חיפה,בהן יקראו ראשי הועדים הגדולים במחוז,לכל העובדים,להצביע בעד שמואל ארד,מועמד הליכוד,לראשות העיר. מקובל עליכם,אידאליסטים ליכודניקים? או שרק כאשר הועדים הגדולים תמכו במועמדי העבודה,זה היה לא אתי? כאשר מנגנון ההסתדרות מגויס למען הליכוד,הכל תקין,וכאשר גויס למען מפלגת עבודה,זו היתה שחיתות פוליטית????

צרפת

New member
תשובת תם ../images/Emo104.gif

1. Roobie איך זה שאתה עדין חי? נו..תנקה את החלב מהשפתיים ורות מהר לגן. כל עוד יש לך רגליים ואתה מסוגל לרוץ. 2. ראליסט-אתה מצליח, בכל פעם, להפתיע אותי מחדש. עד כמה זכרוני מגיע אף פעם לא הערת עיננו בנושא השחיתויות המפלגת ה"אבודה" או ההסתדרות. אפילו כשהתפוצצה הפרשה הגדולה מכולן, פרשת עוזי פסה (אתה זוכר-בנו של המושחת הגדול מכולם, מנכ"ל קופת חולים, נחום פסה), לא הגיע כל קריאה מכיוונך. תקן אותי אם אני טועה!!! מה נדלקת על שהליכוד מחקים את מעשה העבודה?? הלא נאמר: "ברומא התנהג כרומאי". אם להיות יותר רציני-נכון. אתה צודק. אני מסכים בהחלט שאין זה מנהל תקין. איש לעולם לא טען שבליכוד כולם כשרים וצדיקים. שוב-אם זכרוני הזקן עדין לא בגד בי, הפוליטיקאי הישראלי היחיד שטען שהוא לבן וצח כיונה היה יוסי שריד. ולבסוף נתגלאו גם מעשה התואבה והשחיתות שלו. אז "אם בארזים נפלה השלהבת, מה יאמר איזוב הקיר?" שבת שלום עם ישראל

Roobie

New member
ימני מסית, כרגיל

"Roobie איך זה שאתה עדין חי?". איפה הבגיניסט שיגנה? כמובן, נעלם כמו תמיד כשסירחון עולה משורות המחנה שלו.

ראליסט

New member
מעניין מאד...

הרי אני כל הזמן מתקומם כנגד השחיתויות במפלגת העבודה,ונראה לי שאני השתמשתי בביטוי "אבודה" כבר מזמן. אבל האם שחיתויות במפלגת העבודה,מצדיקות שחיתויות בליכוד? הרי הסיבה המרכזית לנפילת שלטון מפא"י ב-1977,היתה השחיתות שלו. האם היום זה לגיטימי ,ששלטון יהיה מושחת??? רק יוסי שריד טוען שהוא "זך כשלג".אפילו מר דרעי טען שהוא נקי ("זכאי"),גם לאחר שביה"מ גזר את דינו. ובעניין ראשות עריית חיפה-אין זו שחיתות דווקא-כי אף אחד לא עבר על החוק.אבל זוהי הוכחה ,שגם אצל הליכוד אין כבר אידאולוגיה,כשמדובר בכסאולוגיה. מזמן טענתי: הליכוד והעבודה,זו נבלה וזו טריפה.

צרפת

New member
מסכים לכל מילה ../images/Emo104.gif

בנושא השחיתויות, גם אם לא שמענו את קולך בנושאי שחיתות ב"אבודה". נכון...שחיתות היא שחיתות ולא חשוב מאיזה צד פוליטי היא מגיעה. אל תשווה בין דרעי לשריד. דרעי הוא פושע. ואת עונשו הוא קיבל מבית המשפט. שריד, לאורך שנים, תקף כל שחיתות וצעק נגד כל ניהול לא תקין ובה בעת הוא בעצם המושחט הגדול מכולם. הוא אפילו לא יכול להתכסות בהצטלת המפלגה שכן כל שעשה, עשה להנאתו הפרטית ולתועלת מקורביו. שבת שלום עם ישראל באשר הוא

ראליסט

New member
מדוע אתה...

מאשים את יוסי שריד בעבירות פליליות? מילא,על ראשי ההסתדרות יש שמועות,אבל על יוסי שריד לא שמעתי אפילו לא שמועה אחת בקשר לפלילים. מי שאומר שכל מה ששריד עשה,זה רק להנאתו הפרטית,ולתועלת מקורביו,בל יתפלא ,שניתן להאשים בכך מחצית מהפוליטיקאים במדינה,ואולי את כולם! (האם ביבי לא עשה לעצמו ולמקורביו???).או שזה עניין של חלוקה פוליטית?

צרפת

New member
לא ../images/Emo104.gif

לא אמרתי שאלו שעשו להנאתם הפרטית נמצאים רק משמאל למפה. חזור וקרא את שכתבתי. התפוחים הרקובים נמצאים בשני צידי המפה הפוליטית. ואם עוד לא נתוודת לכך, הם קיימים בכל מפלגה פוליטית בכל קצווי תבל. (רוצה דוגמא: חצי שרשות שדות התעופה של פריז, ADP, שייכת לגב' שיראק. היא הגיעה לכך לאחר שחיסלה בדרכים בזויות כמה עשרות בעלי עסק קטנים ואז קנתה את חלקם במחירי צחוק). העלתי את נושא יוסי שריד שכן הוא היחיד שהתכסה בהצטלה של קדוש. ואם אינך יודע במה מדובר ראה ערך: יוסי שריד-מופז. שבת שלום עם ישראל

um21

New member
שאלת תם נוספת

נכון שזה לא בסדר אבל פעם לועדים הגדולים הייתה השפעה על ציבור העובדים (מי שלא היה לו פנקס אדום היה בסכנה) היום איזו השפעה יש לראשי הועדים על הצבעת העובד?

ראליסט

New member
מאד!!!!

וראיתי זאת אישית-זו לא בעיה. בתקופה בה כל הועדים היו תומכי מפלגת העבודה,חבר שלי-עובד חברת חשמל,שמעולם לא התעניין בפוליטיקה (הכוונה ל-1998),קיבל "רמיזות עבות" מכמה שליחים של יו"ר הארגון,להתפקד למפלגת העבודה,בכדי להצביע בפרימריז ,שהיו אז בעד אורה נמיר. היו אילו אותם אנשים,שכיום רצים עם מועמד הליכוד,וסביר להניח שתראה הרבה אנשי ועדי עובדים ,שמכריזים על תמיכתם במועמד הליכוד.מה שיעשו בקלפי זה כבר עניין אחר,אבל את זה אפשר לומר גם לגבי המעורבות של ראשי הועדים במפלגת העבודה.

למעלה