שאלת תם

איתיץ

New member
שאלת תם

אני מתנדב כבר שנתיים וחצי - שלוש שנים. בשנה האחרונה, מכיוון שמלאו לי כבר 18, אני מתנדב גם מבלי שישלחו לי גלויות, ומגיע כ-5,6 פעמים בחודש. הקטע הוא שאני מתנדב, זהו. רציתי לשאול אם יש מעבר לזה? אני יודע שיש "נהגים", אבל עדיין אין לי רשיון תהיתי אם יש איזושהי אפשרות להתקדם במשא"ז. אולי להפוך איכשהו למפקד סיור? (הבחור המגניב שיושב מקדימה ומסמן מה עשינו ומה לא עשינו ומחזיק את המכשיר קשר בצורה קולית). בתודה מראש, איתיץ.

Super Go

New member
יש כמה דרכים...

דבר ראשון, בקשר ל"נהגים" - במשא"ז אתה לא יכול לנהוג בניידת או ברכב פרטי, אם אתה לא בן 21 ואם אתה נהג חדש. מפקד סיור, תדבר עם המב"ס שלך, תגיד לו שאתה רוצה מאוד להתקדם ואתה מרגיש שאתה יכול למלא באחריות את התפקיד, ושיבחן את האפשרות הזו ובמידה שאתה צריך לעבור הכשרה כלשהי אתה מוכן לעבור אותה. בכל מקרה... עוד שנה, בגיל 19 ואחרי שנה בצה"ל, ישנה אפשרות להתגייס ליח"מ (יחידות מיוחדות), שיש כמה סוגים של יחידות מיוחדות: ית"מ - תנועה, סיור - ניידת סיור, יש את הבילוש ואת מג"ב, אבל אתה חייב להיות מעל גיל 21 על מנת שתוכל להתנדב במסגרתם.

מתנדב

New member
הוא לא שאל בכלל על נהיגה...

הוא הרי כתב שאין לו רשיון נהיגה, בכל מקרה אם אתה רוצה להתקדם, אתה יכול להיות גם מפקד הניידת, או להיות אחראי על הקשר, שלא כל אחד מתאים לזה צריך הרבה לדעת איך לדבר בקשר, תבחר לך דבר שיעניין אותך... אני מאחל לך הרבה הצלחה, ואני בטוח שאתה תצליח... רק אל תשכח לספר לנו.

י צ ח ק י

New member
נו איתיץ מה נשאר אתך בסוף ../images/Emo35.gif

התקדמת במשהו
תספר לנו

לדעתי...

אתה יכול לתפוס שיחה אם המב"ס או הסמב"ס שלך ותבקש להתקדם אבל תוכיח להם שהם יכולים לסמוך עליך תוציא סיורים תיזום דברים כל מני דברים. קיצקץ תעשה עליהם רושם טוב זה חשוב בשבילך שאחר כך אתה יכול להיות ביח"מ או בית"מ שיהיה לך בכל אופן בהצלחה

איתיץ

New member
למעשה

יכול להיות שאני יעמוד בפני גיוס (עקב פרישתי מהעתודה) לכן עוד לא ביצעתי שום פעולה בנידון. אבל אני רוצה להודות לכולכם על העזרה:)

למעלה