שאלת תם

קליט

New member
עדיף באמת שתלמד את זה

לעומק, יש כאן עומק. בורא עולם יצר נשמות שהם איפשהו חלק ממנו, כדי להיטיב להם הטבה נצחית ושלימה, הוא יצר את העולם הזה ואת התורה, וברור לנו בעולם הזה שיש בורא לעולם, מצד שני לא ברור כל כך שבורא עולם מנהיג את העולם, ויש נטיה לאדם לזלזל בתורת ישראל שלא מוכרת לו, ואז, הנשמה שתעשה את תפקידה בהתנהגות ערכית - היא תיזכה לאור הצפון לצדיקים לנצח נצחים, התורה מדריכה אותנו איך לחיות נכון בכל שטחי החיים. אז יש נשמות שיזכו לגן עדן עקב ליטוש הנשמה בהתנהגות מוסרית וערכית, ויש נשמות שיזכו לגן עדן נשגב יותר אם הם יתנהגו בהתאם להנחיות בורא עולם בתורתו הקדושה איך להגיע לשלימות ריגשית, והתנהגות ערכית. דרך צלחה !

קליט

New member
יש הוכחות ברורות

שהתורה אמת, ושהתורה מתאימה לנו, ואקטואלית גם לימינו אנו. פעם זה היה שור ופרה, היום זה רכב ומשאית. ובכלל, מה שחשוב זה להבין את ההגיון וההדרכה הנפלאה שיש בתורה, ולדעת להבין מה הסיפורים וההוראות בתורה מלמדים אותנו, שמעת על "לימוד זכות" אולי ?... שמעת על "שבעה דרכים בחכם" ?... שמעת על "איזהו חכם" ?... שמעת אולי על "פרקי אבות" ?... ויש עוד אין ספור הדרכות מאלפות בתורה, לא רק דינים של שור ופרה, עגלה ערופה וכולי

מתלמד8

New member
דניאל-ברוך בואך, מנסה להסביר זמן רב לחברים שמדובר בקובץ -

סיפורים,אגדות והסטוריה של עם שהלבישו עליו את אלוהים,כאילו הוא תיזמן,חקק ומתפעל הכל.

במביאל

New member
מה שאני לא סובל אצל אתאיסטים זה התנשאות

אולי תסביר לי איך אדם שעולמו צר כעולם הנמלה לוקח לעצמו תפקיד של מומחה לענייני אמת אמונה ושטיפת מוח? אתה באמת חושב שיש לך מונופול על האמת?

E טי

New member
"השכלה חילונית גבוהה"

קטע מההודעה הראשונה שלך:
"מי שלומד היסטוריה יודע שאת אותה יישות דמיונית המציאו היוונים הרבה לפני שהומצאה היהדות"
אם באמת תלמד היסטוריה תגלה שלפני שהמציאו את היוונים, ישראל כבר בנו בית המקדש שני, אחרי שהראשון נחרב.

אולי תחזור אחרי שתשלים קצת השכלה?

במביאל

New member
אני שמח שלא עניתה

איפה ראיתה ביקורת מצידי? אם באמת היתה לך השכלה גבוהה היתה יודע שמה שאתה יודע זה טיפה בים. אדם שרוצה שיכבדו אותו קודם כל מכבד אנשים אחרים. רק אדם צר אופקים חושב שכולם סביבו שטופי מוח והוא היחיד יודע את האמת.

מתלמד8

New member
יותר מדויק-קובעים שמה שנכתב בספרים עתיקים זו האמת הנצחית-

טוענים שהכל ניתן במעמד הר סיני ואין לערער עליו,
אם תטען שחלק ממה שנכתב לא נכון או הזוי,או בלתי מתקבל על הדעת,לא משנה אם זה מהתורה או חזל(תושבע),
&nbsp
יגידו לך שלא הבנת,או יצטטו את הרמב"ם(בחיבורו הארוך והמוזר ) שכתב שמי שמבקר את דברי חז"ל שהם התושב"ע הוא אהבל .
,,,אם הנשר הגדול שנאמר עליו "ממשה עד משה-לא קם כמשה" אומר שאנחנו אהבלים-אז "דבר ללמפה"

במביאל

New member
לא זכה - נעשה לו סם המוות

אתה באמת חושב שזה שאני משנן תהילים שאיני מבין את הפירוש שלהם או לומד תורה, מבלי לראות את אלוהים בתורה, יזכה אותי בגן עדן? אני אישית מסופק

מתלמד8

New member
חלק מהתורה נכון,לכתוב הרבה עמים כתבו-רק איפה אלוהים?

מי המציא אותו והלביש אותו על כל הכתובים ?,
חלק מהרעיונות והחוקים שכתוב בתורה מופיע בכתבי עמים קדומים כמו "כה אמר זרתוסרה".(פרסי)
המלך כורש "משיחו של אלוהים" לפי דברי הנביא ישעיהו(פרק מה' א') היה מלך זרתוסראי.
&nbsp
אל נוסף(בבלי) בשם מורדוך כתב סיפורים דומים לכתבי היהדות על בריאת העולם,
&nbsp
בכתבים המסופטומים מופיע סיפור בריאת העולם דומה לגירסה היהודית.
&nbsp
סיפור תיבת נח מופיע במתולוגיות של כל העמים סביב טורקיה.
&nbsp
אז כל מילה בתורה היא אמת ואלוהים אמת זה מה שסיפרו לנו,
&nbsp
אבל איפה אלוהים ב-2600 השנים האחרונות-אף אחד לא יודע.(בהנחה שרוח הקודש לפי הסיפורים מילאה את קודש הקודשים בבית ראשון עד שנחרב).
&nbsp
אל תספר לי את הסיפורים על ואני אסתיר פני,הנה אני שולח לכם את אליהו הנביא,אם כל ישראל ישמרו שבת אחת וכו',,,-2600 זה יותר מידי זמן .

במביאל

New member
שאלת תם

מה הקשר בין הסיפורים והמצוות שבתורה לקב"ה? האם מה שמעניין את אלוהים זה שור שנגח את הפרה?

קליט

New member
מי סיפר לך שאלוקים

חייב לעשות אותות ומופתים מעבר לניסים ונפלאות שיש בעצם קיום העולם, ובחלק נכבד מההיסטוריה כמו מלחמות היהודים במדינת ישראל ? כפי מה שאני יודע, אלוקים היה נוכח בגלוי והיו ניסים גלויים עד חורבן בית שני, שזה פחות מאלפיים שנה

מתלמד8

New member
מי אמר שהוא עשה את האותות והמופתים וברא את העולם? -

דברים דומים כתוב ב"כה אמר זרטוסטרא" ובכתבי "האל מורדוך",מי אמר שהתיאור שלנו נכון
יותר מאחרים?.
קשה לקבל את דעת אחרים שהכל סיפורים ואגדות?

E טי

New member
בדיוק כך

אלוקים הוא כל כך גדול עד כדי כך שמעניינים אותו אפילו הפרטים הקטנים ביותר.

במביאל

New member
השאלה היא לא מה מעניין את אלוהים

אלא מה המסר שיש לאלוהים למסור לבני אדם?

the ror

New member
אם תשנה את השאלה אז יהיה קשה לענות...

השאלה היא "מה המסר שיש לאלוקים למסור לבני אדם?" או השאלות המקוריות "מה הקשר בין הסיפורים והמצוות שבתורה לקב"ה? האם מה שמעניין את אלוהים זה שור שנגח את הפרה?"?

למעלה