שאלת תם

שאלת תם

אחרי עשרות IVF והפסקה ארוכה של לא מעט שנים,,,ו...תרומה ראשונה..
נאמר לי להתחיל עם גלולות (כבר לא ממש יש מחזור),,,אני אמורה לקחת עוד 3 גלולת ואז תוך מס ימים אמורה להגיע המכשפה ,,,וייי כמה זמן לא קראתי לה ככה

בכולופן התחיל לי הערב דימום,,,מה שמעלה את התהיה,,,יכול להיות מצב שלא מצליחים להכין את הגןף כראוי? ובזמן?
נראה לי שכדאי לעשות בדיקת דם מחר נכון? אני לא מתכוונת להטריד את הרופא כרגע....

אשרת 1972

New member
חלק מהגלולות גורמות לדימום

בטיפול המנצח דיממתי משלב הגלולות ( ובטפשותי שכחתי לספר על כך לרופא כי חשבתי שזה המשך המחזור ) , לא זוכרת את ההסבר הוא קשור לרמת ההורמונים , כשסיפרתי כבר היה מאוחר מדי כדי להחליף גלולות , תבדקי עם הרופא יכול להיות שגם אצלך זה המצב , דרך אגב חששתי מאוד שלא אדע מתי החל המחזור כי דימתתי כל הזמן , לכן נשלחתי לבדיקות דם אבל כשמחזור הגיע אי אפשר היה לפספס , מקווה שגם אצלך זה יהיה הטיפול המנצח.

ויי תודה יקירתי

נשארו עוד 3 גלולות, היום בבוקר עשיתי בדיקת דם על דעת עצמי, הרופא די כעס על כך....בכולופן, היום אמר לי להפסיק עם הגלולות, ולעשות דם ומעקב זקיקים מחר או מחרתיים,,,בנתיים הגיעה התוצאה של בדיקת הדם, והכל היה מתחת ל,,, האם זו תוצאה של תחילת מחזור???
מה הלאה?? הוא לא ממש מנדב אינפורמציה,,,

דבר נוסף, בקשתי ממנו לעשות מעקב זקיקים מחר, כי אני בסביבה שלו, הוא ענה לי שהוא לא עושה, ,,,כאילו דא, רופא מלוה הוא רק חותם על מרשמים ומתזמן החזרות??

מה הקטע? איך אני יכולה לסמוך שאהיה באמת מוכנה להחזרה ולא בגלל שקבעו תאריך יעד כזה או אחר?? ויי פתאום התחילו לי ימבה שאלות ואיתם גם החששות.

אשמח ממש לעזרה מבנות נסיון

מה הלאהה,,,מה הם הערכים של בדיקות הדם במחזור, וכמה בהחזרות, ומה אם המחזור יקח חודש כמו פעם אחרונה, איך אפשר לדעת אם אני מוכנה????

אשמח לכל עזרה והבהרה

אשרת 1972

New member
לבושתי איני זוכרת את הערכים , רב רופאי הפריון אינם מבצעים

בעצמם אלה מקבלים את תוצאות הבדיקות והאולטרסאונד וממליצים על המשך הטיפול, מציעה שתעלי את הערכים לפורום פוריות שם יענו לך בצורה מיטבית

מזכיר את הרופא של yuli08

מה זה הדבר הזה לכעוס על מטופלת שעושה בדיקת דם או שואלת שאלות??

בכל אופן, לגבי הערכים של בדיקת דם בתחילת מחזור, הם מתאפסים:
E2 מתחת ל 150
פרוגסטרון מתחת ל 1.5
בזמן הביוץ של מחזור טיבעי הם בערך (משתנה מאישה לאישה):
E2 בין 500-1100
פרוגסטרון 3-6
אחרי הביוץ ה E2 קצת יורד והפרוגסטרון מעל 10.
אם את רוצה לעשות מעקב זקיקים תעשי בקופת חולים, רופאים לא עושים מעקבי זקיקים בקליניקה שלהם.
אז נכון שבהרבה מקרים זה נגמר במרשמים והוראות דרך הטלפון, וטוב שכך, אבל לפעמים צצות בעיות או שרוצים לעשות בדיקות לגילוי בעיות וכאן הרופא צריך לתת מענה.
מה הלאה? אחרי שהרופא תזמן לך את המחזור עם הגלולות הוא צריך להכין את הרחם להחזרה של העוברים ולכן הוא צריך לתזמן לך את הביוץ יחד עם הביוץ של התורמת.
לכל רופא יש פרוטוקול אחר אבל הרעיון הוא דומה, הוא יתן לך אסטרוגנים (ואולי גם דיכוי , תסתכלי במירשמים שקיבלת ממנו) כדי לעבות את רירית הרחם ומיום השאיבה של התורמת (פחות או יותר) שזה יום הביוץ, תתחילי לקחת גם פרוגסטרון כדי לדמות את המצב לאחר הביוץ וכתמיכה לרירית הרחם.
אגב, את יכולה להסביר לו יפה שיש לך בעיה (לא לו, חס וחלילה) ואת חייבת לדעת מה התוכנית כי קשה לך להיות באי ודאות, וזה מכניס אותך למתחים. אולי זה יגרום לו לנדב אינפורמציה.
בהצחלה יקרה

למעלה