שאלת תם

• פותח הנושא NORD
  • פורסם בתאריך

NORD

New member
שאלת תם

אני מקווה שהגעתי למקום הנכון. נא לא לכעוס אם לא.
אני רוצה לקנות (כלומר מוכנה גם לקבל בחינם, אבל אין לי בעיה לשלם) עותק של סרט די ישן, עם כתוביות בעברית. ספציפית, אני מחפשת את "גברים בשחור 1", אבל אולי יעלו גם בקשות אחרות.
אני מעדיפה לרכוש דיסק או קובץ בערוץ מסודר וחוקי. וחייבת שהקובץ יהיה אצלי ושלא יהיה צורך בחיבור לרשת כדי לצפות בו.
הייתי קונה ב-amazone, אבל לא אוכל להשיג שם סרט עם תרגום מובנה.
איפה מוצאים? האם יש דרך "לחבר" את קובץ הכתוביות לסרט לאחר רכישתו? איך?
תודה.

NORD

New member
השגתי בחנות. מסתבר שזה קל משחשבתי. סליחה על ההטרדה.

גיליום

New member
צפיה בסרט DVD, עם כתוביות ("חיבור כתוביות") מקובץ

אני שמח שהשגת את הסרט שחיפשת.

אענה בכל זאת על השאלה ששאלת (האם ניתן לחבר כתוביות בעברית לסרט DVD באנגלית?), כי ייתכן שזה יעזור לך בעתיד וגם מכיוון שאולי יש אחרים, שסקרנים לגבי התשובה..
ובכן, התשובה הקצרה היא, שזה בהחלט אפשרי!
התשובה הפחות תמציתית היא, שיש מספר דרכים לעשות זאת, אבל הדרך הכי פשוטה (מבחינה טכנית), היא לצפות ב-DVD במחשב, בעזרת נגן-סרטים (תוכנה), שתומכת בצפיה ב-DVD וגם תומכת בצפיה עם כתוביות (לאו דווקא של ה-DVD). כלומר, פותחים את ה-DVD הקיים באנגלית (אני יוצא מנקודת-הנחה, שכונן ה-DVD במחשב שלך הוא Multi-zone, כלומר מנגן גם סרטים שנקנו בחו"ל) ולאחר שרואים את הסרט מתנגן, פותחים גם קובץ כתוביות מתאים ואז צופים בסרט עם הכתוביות... קל ופשוט.
שם של תוכנה חינמית שיודעת לנגן DVD יחד עם קובץ כתוביות "חיצוני": SMPlayer. ישנן תוכנות חינמיות (וגם לא חינמיות) דומות אחרות. אני אישית מחבב את התוכנה הזו.
על-מנת להשיג את הכתוביות המתאימות, יש לחפש באתרי-כתוביות, המאפשרים הורדת קבצי כתוביות (יש קישורים למספר אתרים, במאמרי הפורום, או שניתן למצוא בעזרת חיפוש בגוגל).
לעיתים, עשוי להיווצר מצב, שלא מוצאים את הכתוביות שמתאימות בדיוק ל-DVD שבידך, מסיבות שונות. במקרה כזה, ניתן להשתמש בכתוביות ש"כמעט מתאימות" ולבצע להן עיבוד, כדי להתאים את התיזמונים אל התיזמונים של ה-DVD.

בברכה,
גיליום

למעלה