שאלת תם

שאלת תם

אדם א-מיני חש סלידה ממין באופן כללי כפי שאדם בעל נטייה הטרוסקסואלית סולד מיחסי מין עם בני-מינו?
האם ל-א-מיניים אין "נטייה מינית" מוגדרת כלפי מגדר מסויים? לאהבה לדוגמא...

סלחו לי בבקשה על הסקרנות והבורות.

k500

Active member
מנהל
שלום לך

א-מיניות איננה סלידה ממין או אנטי למשהו בעל אופי מיני באופן כללי. א-מיניות היא חוסר משיכה מינית כלפי אחרים, על אף שיש בה מנעד מעניין כאשר יכולה להתקיים מיניות כלפי מישהו מסוים בלבד ולא כלפי אחרים, אבל לא אתן לך הרצאה בנושא, אלא תוכל לקרוא על כך כאן בפורום, בשאלות הנפוצות או שאלות של סקרנים, זו תהיה התחלה טובה להעשרת הידע שלך.

א-מיניים הם אנשים שיכולים לאהוב, רוצים לאהוב ואוהבים אחרים, גם הטרו, גם הומו, בי וכך שאר הנטיות האפשריות, רק בלי תלות מינית ביחסים, כלומר זוג שחי באורח חיים א-מיני יחיה בצורה יותר רומנטית שלא מבוססת רק על קיום יחסי מין בין השניים.
יכול להיות גם מצב שבו שני א-מיניים מגדירים לעצמם גבולות מסוימים או מיניות חלקית ביחסים שלהם וזאת על פי הרצון של שניהם והמשיכה של כל אחד/ת כלפי השני/ה.

אלה כמובן הדברים בהכללה ובהגדרה כללית, אם תרצה לשאול עוד על א-מיניות או להתעניין בא-מיניות על צורותיה השונות, אתה מוזמן להשתתף בפורום, בהצלחה

אני רוצה להוסיף לדברי k500

לגבי הסלידה.

הגיוני שמשהו שאינך נמשך אליו/לא מתעניין/לא אוהב, אם תחשוב שאתה "עושה" אותו, אתה עלול לסלוד ממנו.

למשל אני סולדת מהמחשבה ללמוד ראיית חשבון. רק לחשוב על כל הנושא המשעמם הזה ועוד לשבת וללמוד את זה במכללה או אוניברסיטה, מעוררת בי חלחלה.

כך שאפשר להבין שזה לא רק ממין בן אדם יכול לסלוד. אלא מכל דבר שאינו מעוניין לעשות (וממש לא משנה מה הסיבה).

למעלה