שאלת תם

mozart4

New member
שאלת תם

זו שאלה עקרונית. אני אזרח של אחת מהחברות באיחוד. האם כדי להתגורר באחת המדינות האחרות באיחוד, ובהנחה שאני לא צריך לעבוד בכדי להתפרנס, אני צריך להרשם במשטרת ההגירה או במוסד אחר? האם אני צריך להראות שיש לי הכנסה כלשהי? מה לגבי בני משפחה מקרבה ראשונה שאינם בעלי אזרחות דומה?

Nobilis

New member
תשובה (עקרונית)

א) אתה לא צריך להירשם בשום מקום כזר (לדוגמא - אין צורך להירשם במשטרה). תצטרך להירשם באותם המקומות שגם אזרחים מקומיים צריכים להירשם בהם בשביל לעבוד (לדוגמא - בחלק מהמדינות צריך לבקש מספר ביטוח לאומי אם עוד אין לך אחד).

ב) לא, אין צורך להראות הכנסה. מה שכן, במשך חמש השנים הראשונות במדינה אסור לך להיות נטל על המדינה (קרי - אין לך גישה לסעד). אותה התשובה לגבי בני משפחה (במדינת האזרחות שלך יכולים להיות תנאים אחרים - התשובה היא לגבי המדינות האחרות).

Nobilis

New member
(וחידודים)

א) שים לב שאם האזרחות שלך היא רומנית או בולגרית אתה עדיין מוגבל (מבחינת אישור עבודה) בחלק מן המדינות. אין בעיה לשהות בכל המדינות ללא עבודה (אם יש לך ממה לחיות).

ב) אם אין לך עבודה, יכולים לבקש לראות הוכחה לכך שיש לך ממה לחיות (קצבה חודשית? חסכונות? וכו') כמו גם ביטוח בריאות. הכל במטרה לראות שלא תיפול לנטל על המדינה. אם אין לך בני משפחה שאינם אזרחי האיחוד זה תיאורטי מאחר שאתה יכול פשוט להגיע למדינה ולהתחיל לחיות בה ללא מגע עם רשויות ההגירה. אם יש לך בני משפחה שאינם אזרחי האיחוד הדרישה עלולה להפוך לאמיתית כשתבקשו אישורים עבורם.

mozart4

New member
תודה. ו...

רק הבהרה לגבי סעיף ב'- הדרישה להראות הכנסה או חסכונות תגיע רק במידה ואני מחפש עבודה או רוצה משהו מהמדינה כמו רווחה. אחרת אני יכול לחיות מתחת לרדאר שלהם. נכון?

Nobilis

New member
המשך

עקרונית אתה עלול להידרש להראות הכנסה או חסכונות (שמאפשרים לך לחיות) אם אתה לא עובד. זה לא קשור לבקשת סעד מהמדינה - זה נועד בדיוק בשביל לוודא *שלא* תצטרך לבקש סעד.

מעשית זה (דרישה להוכחות כאלה) לא באמת רלוונטית כי אין שום נקודה שבה אתה צריך לדבר עם רשויות ההגירה בתור אזרח אירופי (ולכן - אין שום נקודה שבה יבקשו את זה). מתי זה כן רלוונטי? אם צריך להגיש בקשה לאשרות עבור בני משפחה שאינם אירופיים. כי אז מדברים עם הרשויות, ובנקודה הזאת הרשויות עלולות לבקש הוכחות כאלה.

אבל זאת לא מכשלה שאי אפשר לעבור אותה. אם תספק קצת יותר פרטים על הרקע (כמה אתם? מה מטרת השהות? לכמה זמן אתם מתכננים להישאר?) אפשר יהיה לתת תכנון פרטני.

למעלה