שאלת תם...

• פותח הנושא wapy
  • פורסם בתאריך

wapy

New member
המלכה מתה, העיר נחרבה ../images/Emo42.gif...***../images/Emo41.gif

לאן נעלמה ממלכת בית שמש המלכה מתה, העיר נחרבה מאת רן שפירא במאה ה-14 לפני הספירה, נצורה בעירה, שלחה מלכת בית שמש קריאות לעזרה למלך מצרים - אך בקשותיה לא נענו. העיר נפלה וכמעט כל שרידיה של ממלכת "בעלת הלביאות" המפוארת נעלמו. חלק ממה שנותר נחשף כעת בחפירה חדשה שח ירושליםwapyland יעו"ל יורדים עולים

shay4442

New member
הפתעות מרהיבות עוד לפנינו

בעונה שעברה כאשר חפרנו בתל בית שמש ,לא היה לי ספק ש"העיר האדומה"( על שם לבני הבוץ שנצרפו לצבע אדום בעקבות השריפה והחורבן שעבר על המקום)שנמצא בשכבה של הברונזה המאוחרת ושאותה חפרו המשלחת האמריקאית-קנדית עוד תפלוט לנו מידע וממצאים מעוד מעניינים. לצערי הסטודנטים הישראלים(יחד איתי כמובן) חפרנו את השטח הצמוד והדומסטי של ברזל 1 שממוקם בצמידות ודי גבוה לשטח של הברונזה המאוחרת

elimetayel

New member
שאלת תם...

אני לא רוצה סתם לעורר מהומות... אבל מעניין אותי, יש איזו רשימה מקובלת של, נניח, "10 האתרים החשובים בארץ"? ובתור מטייל שלא כ"כ מתעניין ומבין בארכיאולוגיה, מהם לדעתכם האתרים "המרשימים ביותר"? תודה מראש.

Lakedaimon

New member
שאלה קשה

כיוון שכל ארכיאולוג יגיד לך שהאתר שלו הכי חשוב... לדעתי, אתה יכול להיצמד לאתרי מורשת עולם של אונסק"ו בארץ כאתרים חשובים. לדעתי האתרים המרשימים הם קיסריה, אפולוניה, מגידו, חצור, ממשית, עבדת, יבנה ים וחצור. אבל זה אני...

shay4442

New member
10 האתרים שלי

טוב אני מניח שאתה מתכוון לאתרים שאפשר לטייל ולראות דברים נחמדים ולא באמת לאתרים חשובים (כי למשל אתר "גשר בנות יעקב" ו"עובדיה" הם מהאתרים הכי חשובים בתולדות האנושות אבל הבעיה היא שכמו הרבה אתרים פרהיסטורים אחרים אתה לא תראה כלום כי אחד מוצף במי הירדן והשני כולל שכבות עם מכלולים לא בדיוק סקסים לצפיה)בכל מקרה האתרים שלי לביקור: חצור,קיסריה,הרודיון,תל דור,מגידו,מצדה,עיר דוד,מרשה,ממשת-עבדת

catנוע

New member
לא חושבת שיש 'רשימה מקובלת'

אלא אם תלך לפי הרשימה של אונסקו כפי שהציעו לך קודם. דווקא רשימה לא רעה. מבחינת האתרים המרשימים ביותר - שוב, מאיזו בחינה? גודל? ממצאים? היסטוריה? אני יכולה להגיד לך מה האתרים שאני אוהבת (מניחה שלכל אחד יש את הרשימה שלו, וגם זו יכולה להשתנות...) לא לפי סדר מסויים: קיסריה, מגידו, חצור, אפולוניה, עבדת, ממשית, עיר דוד, ציפורי, בית שאן.

אתר מדהים שאינו זוכה למודעות ציבורית

אתר מדהים, לדעתי, שאינו זוכה למודעות ציבורית הוא תל ערד. יש בתל עיר עתיקה מהאלף השלישי לפני הספירה. תשאל מה מדהים בעיר שכזאת? התשובה היא שמדובר בתחילת תופעת העיור, תופעה שנמשכת עד ימינו. מכיון שרוב התל לא נושב בתקופות מאוחרות יותר, הרי שיש לנו עיר, מהקדומות ביותר, שנותרה ללא שינוי מזה למעלה מארבעת אלפים שנה. החלק השני, שאותי ריגש היה גבעה שלטת ובה מצודה מתקופות שונות. החלק שריגש אותי היה מקדש יהודי לה' אלוהי ישראל, היחיד ששרד מימי בית ראשון. התנ"ך פשוט קם לתחייה מול עיני.

wapy

New member
עולם תת קרקעי נבואות ירושלים 21.30 ../images/Emo202.gif../images/Emo41.gif

ערים: עולם תת קרקעי - נבואות ירושלים". ערוץ ההיסטוריה, 21:40 בבגדי אינדיאנה ג'ונס ישב דון ויילדמן, מנחה סדרת התעודה "ערים: עולם תת קרקעי" של ערוץ ההיסטוריה, מחוץ לנקבת השילוח וחיכה שמכנסיו, שנרטבו כשזחל בנקבה, יתייבשו. זה היה בחורף שעבר, כשצילמו פרק על "נבואות ירושלים" באתרים הקדושים של ישראל. הפרק שצולם בישראל היה מהארוכים שהופקו לסדרה - 22 ימי צילום - וכלל בין היתר ביקור בכנסיית המולד בבית לחם, במנהרות הכותל, בעיר דוד ובקומראן. ביום הצילומים בירושלים ניכר היה כי המנחה מתלהב מהאתרים הארכיאולוגיים, אך מעדיף להרחיק את עצמו מהרגישות הפוליטית שהמקום מעורר. מי שיהיה הערב יחד איתי במוזיאון ישראל להופעה של הגבעתרון - אפשר להקליט וכן יש מחר שידורים חוזרים אגב, לפני הסרט 21.30 מאחורי הקלעים (בלי שידור חוזר) שח ירושליםwapyland יעו"ל יורדים עולים

alon eingev

New member
סרטונים מעונת החפירות בסוסיתא -יולי 2008

לכל משתתפי עונת החפירות בסוסיתא 2008. אמנם אחרי חודש יולי חם ומאובק לבטח אתם רוצים להרגע מהשם סוסיתא! אבל כחברי עין-גב אנחנו רוצים שתדעו שאנו מעריכים את העבודה הגדולה שעשיתם הקיץ . לכן קבלו בהבנה מזכרת קטנה זו מתקופתכם על ההר. (ולכל המעוניין) להלן קישורים ל2 סרטים שהעלינו לרשת לאחרונה למזכרת מעונת החפירות: הבהלה לסוסיתא 2008 -פגוש את החופרים 1 :אקשן החפירות ושיחות עם החופרים (מדברים:מרק,ג'ק,סטף,ארני,קריסטין,איאן,ג'ים,ג'ים,ביל,אנדי,מישל,מיכאל, יולנדה וארתור) הבהלה לסוסיתא 2008 -פגוש את החופרים 2 :אקשן החפירות ושיחות עם החופרים (מדברים:אייל,רוברט,אדריאן,שרה,קן,דיוויד,מיכל,ביאטריס,אמילי,מיומי,קריסטינה, מייגן,סם,טייסיר,מיכאל,שלומי,יואל וצביקה...) קישורים נוספים למזכרת מעין-גב: העמוד של סוסיתא באתר של עין גב תודה ולהתראות שנה הבאה

wapy

New member
נשות המערות.../images/Emo68.gif.....****../images/Emo41.gif

האם היו נשים בקומראן? אחת השאלות המסקרנות ביותר של חוקרי המגילות הגנוזות זוכה לתשובה מפתיעה

למעלה