שאלת תם

שאלת תם

מקרה שקרה לפני חודשים רבים, אבל עכשיו כשגיליתי את הפורום שלכם, אולי זה המקום להיזכר בו שוב. בכניסה לרמת השרון מכיוון הרצליה עמדה ניידת ועצרה רכב כן שניים לא (פלוס מינוס), ככל הנראה לביקורת שגרתית או משהו כזה. אגב, לפי הרכבים שעצרואיתי זה לא היה התרעה על רכב מסוים או משהו כזה, היו רכבים מסוגים שונים בצבעים שונים, אחד עם נהג בודד, אחד עם נהגת ונוסעת ואני נהג עם אחי לצידי. בכל מקרה, השוטר מבקש רשיון נהיגה בלבד (לא ביקש רשיון רכב ולא לקח כשהגשתי לו, כי חשבתי שזה ברור מאליו), רושם על דף נייר משהו (להערכתי את פרטי הנהג, ת.ז. ו/או מספר רשיון), מחזיר לי את התעודה ושולח אותי לדרכי. אגב, הרשיון לא היה בתוקף והיה לי טופס ירוק של הארכה לחצי שנה ממשרד הרישוי שהשוטר לא הציץ בו אפילו, שוב למרות שהגשתי לו אותו. מה יכולה להיות הסיבה לדבר כזה? ההגיון שלי אומר שאולי חיפשו מישהו או מישהוים מסוים או מסוימים וניסו להפתיע אותו במחסום פתע, יכול להיות? אמח לכיוון או רמז, זה סתם מסקרן אותי מאוד מאז..

כבאי

New member
נוהל מוכר

לכל שוטר יש מכסת מחסום בכל משמרת, בניידות שאין מחשבים פשווט עוצרים רכבים סתם, ורושמים את פרטי הרכב והנהג על דף וזה לא משמש לכלום אחרי כן.

ghost7

New member
אכן "נוהל מוכר".

אבל לגבי "מכסת מחסום", או "לא עושים כלום"- לא בטוח. נכון שעוצרים מדגמית, או אקראית. אבל אם נראה חשוד- גם בודקים מול המסוף. (מזכיר לי את "נוהל בינגו" ממלואים בשטחים). ולא מעט פעמים תגובת המסוף העלתה שמדובר בד.ח., או בפסול לנהיגה. והיו מקרים שבהם תגובת המוקד היתה לקפל המחסום, ולהעביר הנבדק , עם הרכב, לתחנה קרובה. בלי פרוט למה. ומקרים אחרים- לבדוק הנוסעים ותכולת הרכב, ולמלא דוח בדוקאים. וגם לגבי המקרים ש"סתם נרשמים" (בלי בדיקה מל המוקד). יצא לי לשמוע שוטר מספר על מקרה בו הכיר (הכרות ידידותית) את הנבדק. ורק בגלל ש"היה חסר עוד רכב כדי למלא הדף" רשם את פרטיו. ורישום זה הוביל לפענוח מקרה רצח. ומקרה נוסף- לפני שנים התפרסם בתקשורת מקרה רצח, שפיענוחו, לפי אנשי המשטרה שרואינו, נזקף לזכות "הזכרון הפנומנלי של השוטר במחסום", שזכר מספר זיהוי של רכב לא חשוד, שעבר במחסום בכביש ראשי שעות מספר קודם לכן. ואני תוהה. האם באמת זכר השוטר את מספרי הזיהוי של כלי הרכב שעברו במחסום (בכביש ראשי, לא ב"שעות המתות"), או שמי ש"זכר" הוא אותו "דף מחסום"?

למעלה