שאלת תם

dlx1100F

New member
../images/Emo12.gif מה זה "מכונאי"../images/Emo35.gif

פעם ראשונה שאני נתקל במילה הזו. השתמשתי ב"מוסכניק" משום שכך קרא לו קרמר, בהודעתו אליה הגבתי. ואם כבר, בעניין דומה, Schrödinger או Schroedinger. מגיע לו שנאיית את שמו נכון.

Shredingerscat

New member
"מכונאי"

או מכונאי אופנועים, והכוונה במקרה זה היא למרכאות ואולי היה מתאים גם """מוסכניק""" למרות ש"מכונאי" מרמז על היומרה למקצועיות וממוסכניק מצפים לפחות (בסקר שנערך לפני שנה שנתיים התברר שאנשים מאמינים לפוליטיקאים ומוסכניקים באותה מידה, לא יודע מי מהם אמור להעלב....)

רמי בר1

New member
קרמר,אתה עושה סלט.אים שעון חום

כמעט ולא זז,או שהוא מקולקל או שהוציאו לך טרמוסטט,אים יש באופנוע. אים הוציאו לך רדיאטור,שמו אחר במקומו,ואת התוצאות תראה בחשבון הבנק. אים תוציא רדיאטור אחד מהשניים שיש לך באופנוע,הוא ירתח.בנסיעה מנהלתית מחוץ לעיר המנוע עובד ב83 עד90 מעלות[צלז']בנסיעה מהירה הטמ'פ מגיעה עד 105 מעלות.אין אפשרות למנוע לעבוד על רדיאטור אחד.הקשקוש שכתבת שג'ס נוסע ללא מים,זה כי כך הוא בנוי.אחרי שעניתי לך אני מוכרך לציין שניראה לי לאתה כותב רק לחמם את הפורום,לא נראה לי שרוכב על VFR יכול להיות כזה
.

רמי בר1

New member
לא יודע,אבל אים זה נכון בטח אין

אפשרות להוריד. קולט כניראה צדק באבחנה.

dlx1100F

New member
תגיד, כמה זמן יש לך את ה-VFR, וכמה

זמן/ק"מ אתה כבר נוסע ככה בלי רדיאטור?

Bearing

New member
ביטלו? הייתי מבטל את המוסך!!!

משפריץ קצת דלק ומבטל אותם בעזרת מצית!!! אני מנחש שזה נעשה על מנת לחסוך את החלפת הרדיאטור, זאת לא בעייה ניתן למצוא בEBAY או בכלל בחו"ל ולשלוח לארץ במחיר שווה לכל נפש. עיין ערך EBAY בפורום ושאל את החברים. אין ביכולת המוסך לצפות מה יקרה כאשר "בוטל" (!!!) הרדיאטור, המהנדסים תכננו את האופנוע לטמפ' מסויימות כשר הם מתחשבים בפעולת המים במנוע הן לקירור והן לחימום (לחמם את המנוע ע"י הזרמת המים החמים במעגל "הקטן" בזמן ההתנעה בכדי שכל החלקים יגיעו לטמפ' העבודה מהר - ובכדי למנוע עבודה בטמפ' לא נכונה הגורמת לבלאי מואץ מאד למנוע ), אני לא חושב שהייתי רוצה שהאופנוע שלי ישתתף בניסוי כזה. דרך אגב, לפי מחקרים (ישנים אמנם) רוב הבלאי נגרם למנוע כאשר הוא עובד בטמפ' קרה מדי בזמן ההתנעה. לגבי הנזילה - בד"כ מוצאים את מקור הנזילה ואז מחליפים את האטם/מחזיר השמן הרלוונטי.

dlx1100F

New member
נראה לי שאתה קצת מבולבל.

מה זאת אומרת "ביטלו לך את הרדיאטור"? מה בדיוק ביטלו? ניתקו אותו מהמנוע וסתמו את החיבורים שלו למנוע? פעם ראשונה שאני שומע שמנוע קירור-מים יכול לנסוע מחוץ לעיר בלי רדיאטור. תגיד לנו באיזה מוסך אמרו לך את זה, שנדע לא להתקרב. זה גם המוסך ש"לא מצליח לזהות את "סוג הנזילה"? לא פלא. שמן ירוק יש בסיטרואנים עם מתלים הידרופניאומטיים. אולי התבלבלת גם בסוג הרכב?

k r e m e r

New member
לא אני ממש לא מבולבל

הבעייה שאני לא הכי מבין,אז כנראה אני מאמין לכל מה שאומרים לי.

dlx1100F

New member
מילא אתה לא כל כך מבין

אבל המוסכניק אמור להבין. מי זה המוסכניק הזה?

fz1

New member
אל תזלזל!-

במנועי סירות יש שמן גיר מיוחד, שמגיע בצבע ירוק,שמן איכותי מאוד. אולי בטעות יש לו מנוע הונדה של סירה

harley fxd

New member
"ביטלו" את הרדיאטור?????????

ב - VFR ? באיזה מוסך אתה מטפל FOR GOD STAKE , מה זאת אומרת ביטלו את הרדיאטור ! המנוע הזה מקורר נוזל ! יחד עם קירור שמן , מנוע אמין מאוד אך רגיש ביותר למוסכניקים חוכמולוגים . תבדוק טוב טוב לפני שאתה רוכב ! תבדוק אולי הוסיפו לך תוסף שמן בעל גוון ירוק .

harley fxd

New member
ועוד משהו....

רצוי לזהות מהיכן הנזילה יכול להיות שבהחלפת שרשרת הטיימינג "חסכו" באטם והשתמשו בישן , ולא חיזקו את הברגים עם מד מומנט כמו שצריך להיות לפי הספר . דווח !

dlx1100F

New member
שמן זית אולי? ../images/Emo6.gif

אבל למה שישימו לו כזה? יש שמנים יותר זולים.

למעלה