שאלת תם

ברבי28

New member
בעוונותי קראתי שם היום

בעיני, את לא טועה ובכ"א לא חושבת אחרת ממך ... שונאת שמתייחסים להריון כאל קטע מסחרי, מגיע לי, 1+1 וכו ...

גם אני חושבת שהצדק עמך

באופן כללי מתעבת את עניין המגיע לי. נכון שישנם כאלו שלא יודעים להתייחס בצורה נאותה, אך פעמים רבות מדובר בעניין הדדי, כשאדם מגיע מתוך העמדה של מגיע לי, היחס אליו יהיה בהתאם. הויכוח שם הוא די עקר לטעמי, כל הכבוד לך על ההתמדה!

ברבי28

New member
התמדה ? הייתי קוראת לזה אומץ

להתבטא ככה לבד בגוב האריות, מעיין פעם הבאה תקראי לנו נבוא "לתת לך גב"

בהחלט עקר

וכבר החלטתי לא להגיב שם יותר (וממילא הוא כבר שקע בתהום הנשייה) אבל אז החלטתי שכן להגיב לתגובתה של מהלת הפורום שם.

נייטי

New member
אני מסכימה איתך לא כי יש לי משנה סדורה

בעניין ולא בגלל שמדובר ספציפית על מי שפיר אלא בעיקר כי אני הייתי מרגישה מאוד לא נוח לבוא להגיד לרופא המעקב שלי שאת כל הבדיקות הגדולות אני עושה אצל משהוא אחר. זאת אגב אחת הסיבות שאני עושה הכל אצל אותו רופא פרטי (גם מעקב וגם בדיקות גדולות). בעיניי יש סוג של הבעת אי אמון כשאתה אומר לרופא הקופה שלך שהוא טוב רק בשביל הקטנות אבל בשביל הדברים החשובים כביכול הולכים למי שיש לו שם גדול וכתבו עליו בפורומים. אני יכולה לספר על עצמי, כי במקצוע שלי לאנשים יש נטיה להעזר בי הרבה פעמים בטלפון בכל מיני שאלות, וזה בסדר גמור מצידי ואני בדרך כלל גם עונה יפה אבל אם משהו היה משתמש בי מבחינה מקצועית רק לשאלות ועזרה בדברים קטנים והיה הולך לטפל בענייניו הגדולים יותר אצל משהו אחר (כשאני מתכוונת לעניינים גדולים שגם יכולים לפרנס אותי ולא רק להיות על תקן יועצת טלפונית חינמית), הייתי מאוד כועסת.

לעניין אי האמון לא הגעתי שם (נמנעתי)

מסכימה איתך לגמרי, כי בעיני יש משהו פוגע מאוד במטופלת שפונה לעשות בדיקות שאתה מצויין בהן, אצל מישהו אחר. ועדיין, כמובן, זו זכותה המוחלטת והיא זכאית ליחס הוגן, אבל הקטע הוא, שהיא זכרה כאן, בעיני, ליחס סביר אנושית וילחס מקצועי מבחינהרפואית. אולי לא סופר נעים, אבל ברמה לגיטימית. מכאן ועד "אדיוט" ו"חוצפן" ו"תלונה" יש מרחק.

whimsical me

New member
ברמה העקרונית אני מסכימה.

ברמה המעשית, יש לי תחושה שאם הרופא היה טורח להבהיר את העובדות היבשות בנועם ובקורקטיות, המטופלת שלו לאהיתה יוצאת כ"כ פגועה. איכשהו, אני יכולה די בקלות לדמיין את הסיטואציה מבחינתה ולראות למה היא מתקשה לראות את הצד של הרופא.

אני גם יכולה לדמיין

ומניחה שהייתה שם סיטואציה אנשוית לא נעימה אבל... היא גרמה לה (וגם למדקר הפרטי יש כאן תרומה, כמובן). זה עדיין לא הופך אותו לראוי לתלונה בעיני (במיוחד כשאני מניחה שבימים שוהא היה סופר נחמד אליה היא לא טרחה לכתוב מכתב שבח להנהלת הסניף). בנוסף, אפילו היא עצמה כתבה "אמר" ולא "צעק", ההנחות שהיו שם צעקות נוספו במהלך השרשור.

טאניוש

New member
ממממ...לא אהבתי את התנהגות הרופא, סורי...

קודם כל, לרופא יש עסק עם נשים במצב רגיש, וכדאי שיתיחס בהתאם. דבר שני - אם רופא פרטי דורש כסף על מעקב (מסתבר שלא, ומכמה שהבנתי מדובר שם על ליפיץ? אז גם מהניסיון שלי איתו הוא עושה את העבודה עד הסוף, כולל מעקב, אבל האישה לא ידעה את זה), וניתן לעשות אותו מעקב חינם בקופה - למה זה לא בסדר? בסופו של דבר אני משלמת גם ביטוח בריאות, לא? הרופא הזה גם מקבל משכורת מהקופה, לא? ואם יש כאבים והיא מרגישה לא טוב - למה זה לא מוצדק?

אני חושבת ששאלת המפתח כאן נשאלה

אך משום מה לא נענתה: איך זהשהמטופלת לא ידעה שהמדקר הפרטי מבצע מעקב במידת הצורך? אישית, בשש פעולות פולשניות שנעשו לי, שוחח עימי הרופא אחר כך והסביר מה לעשות מתי. כשזה היה מדקר פרטי הוא נתן לי ולנשים הנוספות שדוקרו במקביל את הנייד הפרטי שלו. הנחה מה צריך לעורר חשד, וביקש להתקשר אליו בכל חשש או סתם שאלה, ובפעם שהיה מדובר ביום שישי אף הדגיש שבמידת הצורך יש להתקשר בשבת. ככה ידעתי מה לעשות ומתי, גם בלי להיות בקיאה במה תפקידו של מי. יומיים אחרי הוא או מזכירתו גם התקשרו לברר שהכל בסדר. לא שזה ממש משנה, אך במכבי, למיטב ידיעתי, הרופא לא מקבל ממש משכורת מן הקופה, אולי איזה סכום בסיסי מאוד. בעקרון, הוא מקבל תשלום על בסיס העברת כרטיס רבעונית, כך שמקבל אותו סכום (להבנתי) בין אם היית פעם אחת ובין אם היית 20 פעמים. במקרה שלה לא הייתה *שום* אינדיקציה רפואית לביצוע בדיקה (היא רצתה, גם לדבריה, "סתם מעקב" לא סבלה ממשהו) ולכן, אין שום דופי בפועלו גם לו לא עשה לה אולטרה סאונד. בהמשך היא ציינה שהיו לי התכווצויות והיא הייתה במוקד יומיים קודם (כלומר, גם בסיבוך לא פנתה למדקר הפרטי) ושם, כידוע, נבדקה. לו היה רשום במכתב השחרור מן המוקד שעליה לבצע מעקב אצל הרופא המטפל לאחר יומיים, אזי זה היה תפקידו. אבל ככל הנראה, לא זה המצב ומדובר סתם בריבוי בדיקות. מה שמדהים אותי זה שאין לה אף טענה למדקר, אבל שפע טענות לרופא הקופה. זה אולי גם רומז למה היא קיבלה את היחס שקיבלה, כי עובדתית, גם כשביצעתי דיקור פרטי אצל רופא שאינו רופא הקופה שלי, ולמרות שהוא עצמו כן מבצע דיקורים, הוא מיוזמתו אמר לי מראש שאקבע תור לשבוע אחרי הדיקור. למה? כי שיתפתי אותו בתהליך קבלת ההחלטות, כי כיבדתי אותו מאוד ולא באתי בגישה של "אתה חייב לי". גם נשים רגישות (לדבריך) כדאי שלא ישכחו שרגשות הן לא דבר השייך רק להן. גם רופאים הם בני אדם.

לכל המשיבות - האם זה שידור חוזר

של הצתת האש בפורומים שכנים שכבר ביצענו השבוע??? האם לא למדנו לקח להתעסק בעניינים שלנו ושל פורום זה בלבד? לא לחרחר ריב ולא לרדוף מדון? האם פותחת הודעה זו לא הואשמה כבר בהשתלחות? (אגב, בהאשמה המקורית היה כתוב השתחלות, אבל לא משנה...) והתשובה - לא!!!!!!!!! יאללה בלאגן!!!! ועכשיו הולכת לקרוא במה מדובר....

תודה, היה מרתק (גם אם עצוב מבחינת חלק

מהתגובות...) מה שהכי התפעלתי ממנו זה איך הן המשיכו באותם טיעונים גם אחרי שהבאת את הקישור ממשרד הבריאות....
מעבר היחס המזלזל לרופאי הקופה, אותי אישית מעצבן גם הקטע של "היחס הנאות" לנשים בהיריון שכל הזמן הופיע בתגובות - נשים בהיריון הן אולי יותר הורמונליות מהמטופל הממוצע, אבל בטח שלא דורשות טיפול יותר מיוחד ממטופל אונקולוגי נניח..... כל הכבוד על ההתעקשות, ההתמצאות ברשת הוירטואלית ובשמירה על תרבות הדיבור... שבת שלום!

זה כי לא כדאי שהעובדות יבלבלו אותנו ../images/Emo6.gif

אז מה עם ה"מקובעת" שלא יודעת להודות בטעותה צדקה?

happy

New member
בכל ההריונות האחרונים שלי

אני עושה את כל הבדיקות אצל אותו רופא באופן פרטי והוא גם באמת בודק אותי שבוע אחרי הדיקור. למרות שהוא לא חושב שיש טעם לעשות ביקורת שבוע אחרי אבל ככה זה יוצא.אני זוכרת שבהריון הארוך היחידי שלי שלא טופלתי אצל הרופא שלי באופן פרטי אלא אצל רופא דרך קופת חולים. ישבתי עם הרופאה המטפלת בתחילת ההריון ועברנו על כל הבדיקות שצריך לעשות ועל מי היא ממליצה. אני זוכרת שקבעתי מראש תור לשבוע אחרי הדיקור בשביל מעקב הריון רגיל. לא הסתרתי כלום מהרופאה המטפלת באופן שוטף. אני חושבת שהרופא המטפל לא צריך לבדוק שבוע אחרי הדיקור אם הכל בסדר אבל מותר לו לעשות לה א.ס. נכון הוא לא חייב אבל הגיע אליו חולה מותר לו לבדוק אותה אפילו אם לא הוא דקר אותה. מסכימה שאם המדקר אומר לה לעשות אס שבוע אחרי הדיקור אז היא צריכה לחזור למדקר והוא זה שצריך לבדוק אותה ולא הרופא המטפל. אבל אישית אני חושבת שמותר לרופא קופת החולים לבדוק אותה . אני חייבת להשליך את זה למשהוא שלא קשור להריון ולידה. טל בגיל 7 חודשים היה חולה מאוד מאוד מאוד.הוא ביום שישי בבוקר הגיע למוקד של מכבי עם חשש לאי סדירות בקצב הלב במשך היום התברר שהלב בסדר
אבל הסטורציות ירדו ועשו לו אינהלציות במוקד. שוחררנו אחרי כמה שעות עם מכתב חזרה אם יש החמרה. אחה"צ הילד שוב התקשה מאוד לנשום ממש נאבק על כל נשימה שוב חזרנו למוקד שוב אנהלציות. הפעם השתחררנו עם מרשם לבודיקורט ועוד כל מיני חברים כולל מכשיר אינהלציה ע"ח הקופה. חייבת לציין שכל הזמן בדקו אזניים נקיות והחום היה סביב 38 אך לא גבוה מזה. בין שבת לראשון לפנות בוקר טל העלה חום ב 39.9 הוצאתי מדחום מהטוסיק וטסתי לבית חולים מאיר אחרי שנתתי נורפן. הגענו למאיר החום היה 39.9. סטורציות טיפה נמוכות אך תקינות חשדו בכל מיני דברים. בסוף אאג החליט שחלק מהחגיגה זה גם דלקת באוזן. הרופאה במיון ילדים סירבה להסתכל על כל מכלול המחלות שהיו לנו ב 48שעות האחרונות (מים שישי בבוקר עד יום ראשון לפנות בוקר) בטוענה שהיא אחראית רק על מה שהיא ראתה
. אותי זה פוצץ כי נכון שהיא לא ראתה את טל אתמול ושלשום אבל אי אפשר לא להתסכל על כל התמונה. היא התעקשה לטפל רק באוזן ולא בריאות. היא אפילו אמרה לא לעשות אינהלציות למרות שנשימות היו נוראיות. היא אמרה שהכל בגלל החום הגבוה והכאב מהאוזן. מה שהיא הציע שאם אני לא מרוצה מהטיפול שנשאר עוד במיון כי באיזור 8 בבוקר יגיעו הרופאים הבכירים. אני הלכתי הביתה. הרופאה של טל התעקשה לעשות צילום ריאות כי לדעתה הילד ממש מצפצף. ואכן זה מה שהיה ורק אוגמנטין פתר את הבעיה.בקיצור מה שאני רציתי לומר שלדעתי הרופאה במיון ילדים לא יכולה לא להסתכל על כל המכלול אלא רק על מה שהיא ראתה. ומה שהוא סבל לפני 48 שעות שייך לרופא ילדים במוקד. אני חושבת שאתה מקבל חולה אתה חייב בתור רופא להסתכל על הכל גם אם אתה לא חייב. לדעתי זאת צורת העבודה. ולכן אני חושבת שאותו רופא נשים יכל היה לבדוק אותה לוודא שהכל בסדר ולהגיד לה שעקרונית אם מי שדקר אותה חושב שצריך לבדוק אחרי שבוע שיבדוק אותה. אני אפילו היתי רושמת לאותו מדקר מכתב. זה שאותה בחורה התעצבנה לא ברור לי.

בוודאי שרופא צריך לראות את כל התמונה

אני פשוט חושבת שהרופא כאן ראה את כל התמונה מצויין. לטעמי, עם כל הכבוד (ויש כמוב) לנשים בהריון, לעשות למישהי אולטרה סאונד רק כי החליטה שצריך אחרי יומיים עוד אולטרה סאונד, לא מקובל. לראות את כל התמונה לא מחייב לעשות כל בדיקה שהמטופלת חושבת לנכון (ואני אומרת את זה בתור מטופלת שביקשה מהרבה רופאים לעשות לה בדיקות שונות כי חשבתי לנכון
, אבל כנראה שהגישה שלי אליהם הייתה קצת אחרת.

נאשא

New member
מעריצה על ההתמדה

את אחת ויחידה (תרתי משמע). כל הכבוד על הכוחות, ושואלת מתי לעזאזל יש לך זמן לזה? מעריצה (ולא מביעה דעה, כי פה זה כל כך אחרת).

זהו, שאין לי זמן

וככה נראה הבית שלי... אני מתחילה לענות באיזה הנקה, ואז נתקעת על המחשב. פוצחת בתוכנית גמילה. היום. טוב, היום כבר נגמר, אז מחר. מחר חופש, אז טחרי החגים. וכו.

תראי...

בדרך כלל אני נוטה להסכים איתך , ואני מכירה את ההנחיה של משרד הבריאות לגבי מספר האולטרסאונדים שאמורים לבצע בזמן ההריון.(מכירה אך אף פעם לא עניינה אותי ההנחיה באופן מיוחד כי אני עד הרגשת תנועות עובר עושה אולטרסואונד כל שבועיים וחצי לכל היותר ויהי מה ולא מעניין אותי מה משרד הבריאות מוצא לנכון אלא רק מה נשקט הנפשי שלי מוצא לנכון) למרות זאת הפעם אני לא כל כך מסכימה כי למרות שהדברים נאמרו לה שדיעבד מצטייר מהם כי האגו של הרופא נפגע בגלל שלא חשבה כי הוא מספיק טוב כדי לעשות דיקור ולכן העיר לה את מה שהעיר. אם הנבדקת הלכה באופן פרטי להדקר זה כי היא כמו כולנו מעוניינת ברופא שיש לו את המומחיות הטובה ביותר לדיקור (ותסכימי איתי שלא היינו סומכות באופן אוטוטמטי על כל רופא בעניין זה) ואם לאחר הדיקור פתאום חשבה הבחורה צורך להבדק סתם כדי להיות רגועה ולא כי חשדה שמשהו חלילה לא בסדר ,אזי אני לא רואה כל טעם לפנות לרופא המדקר. אם חלילה היה לה חשד שמהשו לא כשורה בעקבות הדיקור - אז הייתי רואה צורך בבדיקת המדקר כיוון שיש חשד לבעיה שמקורה בדיקור. חוץ מזה שהיא כבר ישבה אצלו , הוא הרופא המעקב הקבוע שלה , הוא לא מכיר אותה מהיום והיא לא מבקרת מזדמנת במרפאתו , אין אפשרות להחזיר את הגלגל והדיקור כבר התבצע - אז למה להעיר?!?!? הייתי מגיבה בדיוק כמוה ולכן כשהלכתי לבחור לעצמי רופא למעקב הריון בחרתי רופא שלא עושה סקירות לא שקיפות ולא דיקורים (רק מנתח קיסרי בבי"ח במידת הצורך) ולכן הוא מאד תמך בכל המומחים שהלכתי אליהם לבדיקות המשמעותיות וגם לעין בוחנת נוספת לפחות פעם אחת בכל שליש , לא נעלב ולא שיחק לי משחקי אגו פגוע.

למעלה