שאלת תם פיננסית

Go Leo Go

New member
שאלת תם פיננסית

אני יודע שזה יישמע קצת כמו "כמה עולה חליפה ליתום?", ובכל זאת... מהו המחיר הטיפוסי לפגישות בטיפול זוגי? ראובן בסידרה לוקח 400 ש"ח לפגישה - בין אם היא זוגית ובין אם היא טנדו. עד כמה הסכום מייצג? נראה, לכאורה, שמטופלים מן היישוב יגיעו די מהר לפשיטת רגל (הרבה לפני שיחסיהם ישתקמו או יעלו סופית על שרטון), בעוד מטפליהם יבנו ארמונות יש מאין. אף על פי כן, לא יוצא לי לשמוע לעתים תכופות על פסיכולוגים מיליונרים...

pomelit

New member
בין 250 ל 400

נראה לי הערכה סבירה. ראובן הוא פסיכולוג ותיק עם שם בעיר. רוב הפסיכולוגים הולכים להיות יועצים בכל מיני חברות כי אין להם עבודה, ושם הם לא מקבלים סכומים כאלה. הייתי רוצה להאמין שאם יש פסיכולוג מליונר, שהוא לא ינקר עיניים בזה, כי הוא מספיק מחובר לעצמו כדי להבין שעושר זה לא משהו שחייבים להוכיח לסביבה
אבל בהחלט כן יצא לי לפגוש או לשמוע על פסיכולוגים שבאמת לא חסר להם כלום. גם שיהיה להם לבריאות - זה לא מקצוע קל. 400 שקל לפגישה זה המון.

אפשר עם סיבסוד של

קופ"ח וזה עולה הרבה פחות. למשל כללית מושלם מפנה למטפלים פרטיים ויש בינהם מעולים וטיפול עולה 160. שווה לבדוק דרך קופ"ח שלך. בהצלחה

שרונסקי

New member
הכספים של המטפלים

הון כסף. כיום לא לוקחים 250 ש"ח, זה 'שובר את השוק', מעטים לוקחים ככה מטעמים מצפוניים. הרב יהיו חדשים בתחום וזה לא כדאי. אז 300-350 לרוב, כשבת"א זה אפילו יותר, שמעתי גם על 500 ++, ואכן זה טירוף ובעניין עושר - קח בחשבון: חצי יורד למס הכנסה בסכומים כאלה, המון הולך לביטוח לאומי, ואי אפשר לעבוד 8 שעות ברצף, לדעתי. יש הרבה מטפלים שחולים/יוצאים לחופש/שוכחים או כל סיבה אחרת למה הם לא באים, ואז לא משלמים (אלא אם יש חארות שמודיעים שבלי הודעה של 24 שעות מראש אין ביטולים) אז בסיכומו זה לא יוצא כמו שידין תיאר. הכי הכי ידועים ירוויחו באמת טוב, אבל לא קל לעשות מזה כסף

אלירן י

New member
דעתי...

מי שמוכן לשלם כאלה סכומים לפסיכולוגים הוא באמת צריך טיפול דחוף. מי משוגע לשלם 400 שקל לחצי שעה על משהו כל כך לא ברור?

pomelit

New member
למה חצי שעה?

גם אם זה ל 50 דקות זה הרבה ויש אנשים שזה עוזר להם לי למשל

la5

New member
מחירים

פסיכולוגים לוקחים 200-400 ש"ח לפגישה. תלוי באיזה איזור, מה הרמה המקצועית, הניסיון, המוניטין ובעיקר הביקוש וההיצע של אותו מטפל. בת"א עולה בד"כ יותר מאיזורים אחרים בארץ. פגישה נמשכת 50 דקות אבל יש פסיכולוגים שלוקחים מחיר מלא עבור 30 דקות בלבד. בינינו, למי יש סבלנות לשבת על הכיסא יותר מחצי שעה? אצל פסיכיאטרים המחיר הוא כפול לפחות- כלומר 800 ש"ח למישהו שהוא בכיר בתחום. זה המון כסף אבל בריאות ואיכות חיים עולים כסף כמו כל דבר אחר!!

עניני פיננסיים

בין 250-400 יש אפשרות דרך כללית מושלם ומכבי מגן לסיסוד יודעת מחברה שדרך כללית מושלם.. עולה 100-120 ש"ח

ולצעירים לא עולה כלום- אני ממושלם

או מהקופ'ח עצמה- קיבלתי הפניה מרופאת משפחה ואני לא משלמת כלום- יש לי פגישה של 50 דק' במרכז לבריאות הנפש ליד איכילוב כמו כל אחד- זה משהו לבני נוער אם אני לא טועה

זה לא אותו הדבר

פה אנחנו מדברות על הפניה למטפלים פרטיים ולכן זה מסובסד. עדיין יש אפשרות דרך המרכז לבריאות הנפש אך התהליך תלוי בחומרת המצב, גיל המטופל והרבה יותר מסורבל, נכון, זה ללא תשלום. :)

אל תשכח, שפסיכולוגים גם עבדו הרבה

בשביל להיות כאלה... תואר ראשון+ תואר שני וגם עוד כל מיני התמחויות/סטאז' וכאלה... חוץ מזה, וזה הכי חזק- פסיכולוג צריך להביא לפגישה את עצמו, והדברים גם נוגע בו במקומות של החיים שלו עצמם. בקיצור, זה לוקח המון משאבים... אז, לדעתי... מגיע להם בהחלט.

DAN1EL

New member
כן זה סכום מקובל ../images/Emo97.gif

(בשביל פסיכולוג פרטי) ועם טיפול פסיכיאטרי (שוב, פרטי, לא דרך קופ"ח) במקביל זה יוצא עוד יותר יקר.

למעלה