שאלת תם\מתחילה.....

Agata

New member
שאלת תם\מתחילה.....

שלום לכולם בסוף שבוע זה שדרגתי מאופני המדבקה שלי ל TREK FUEL EX5 וכולי צפיה לרכיבה של מחר... אך שומו שמיים (
) עד היום ניפחתי את הצמיגים (הפנימיות ליתר דיוק) בתחנת דלק או משאבה חשמלית. כלומר הונטיל היה דומה לזה הקיים ברכב. ועכשיו הונטיל הוא משהו לא מוכר
ואין לי מושג מה מתאים לו ואיך אוכל להמשיך לנפח במשאבה החשמלית ובתחנת הדלק....? מכיוון שטובה תמונה אחת מאלף מילים אני מצרפת תמונה של הונטיל הסורר....

Alon2k6

New member
לוונטיל הזה קוראים

פרסטה.. גשי לחנות האופניים הקרובה לביתך ובקשי מתאם מוונטיל צרפתי לרגיל... בחמישה שקלים תקבלי מין מתאם קטן שאת מבריגה על הוונטיל הנוכחי ומנפחת כמו שהיית רגילה. ד"א שימי לב, כשאת לא מנפחת והמתאם רק מונח שם הוונטיל הקיים צריך להיות סגור. כשתרצי לנפח, הורידי את המתאם, פתחי את הוונטיל ע"י סיבוב חלקו העליון שמאלה (תני לחיצונת עליו לראות שבורח טיפה אוויר והוונטיל לא סתום) שימי את המתאם ונפחי כרגיל.. רק לא לשכוח לסגור אחרי זה את הוונטיל כמו שפתחת... מקווה שיצא ברור...
בהצלחה...

roirosenthal2

New member
בעיה חמורה יותר..

את צריכה משאבה ידנית שתהיה איתך! לקראת נסיעה בשטח שטומנת בחובה פנצ'רים (למרות שיש לך פנימית עם חומר נגד פנצ'רים) חייבים להשיג משאבה ידנית שמתאימה ל2 סוגי הוונטילים זה שאת שמת בתמונה - ונטיל צרפתי והוונטיל הרגיל שיש ברכבים - וונטיל גרמני/שרדר קשה לנפח עם המשאבה שמותאמת רק לוונטיל רכב כאשר המתאם מורכב על הוונטיל (בגלל צורת הוונטיל שלך - אוויר בורח בו ברווח בין הוונטיל למתאם - יש שם חריץ קטן), אז תוודאי שאת רוכשת משאבה שיכולה לנפח גם וונטיל צרפתי. ובכלל פיתרון הרבה יותר טוב הוא לעבור לוונטיל רכב, אבל זה כבר נושא אחר לשיחה..

Alon2k6

New member
לחלוטין לא מסכים!!

אני רוכב עם משאבה ידנית פשוטה מאוד ועוד עם טיובלס (מקורי כלומר חישוק+צמיגים ייעודיים) וכשיש בריחות אוויר אפילו כשהצמיג כמעט ריק מאוויר מנפח בעזרת המשאבה המתאימה רק לגרמני ומתאם מצרפתי לגרמני... אין שום בעיות... יכול להיות שהניסיון הלא טוב שלך בניפוח עם מתאם הוא תוצאה מפגם בוונטיל \ במתאם \ במשאבה...

roirosenthal2

New member
האם אתה משתמש בפנימית עם גי'פה?

בפנימיות עם הגי'פה לעיתים הקטע העליון שמתברג החוצה כדי להכניס את גיפה, הוא לא עגול לחלוטין עם שני צדדים שטוחים מהצדדים האלו עשוי לברוח האוויר שמנפחים עם המשאבה הידנית (במשאבה חשמלית/תחנת דלק לא אכפת אם בורח קצת אוויר) לי זה קרה ונאלצתי לשים קצת טפלון על ההברגה כדי ליצור אטימה לך תדע באיזה פנימית זה יקרה לך.. אם זה יקרה לך בדיוק בפנימית ספייר שלך אחרי פנצ'ר זה יכול להיות מאוד מעיק שחצי מהאוויר שאתה מנפח בורח הצידה בכלל אני ממליץ על קדיחת החישוק ומעבר לוונטיל רגיל ולא רק בגלל הסיבה שככה אם קרו לך מספר פנצ'רים ואין לך פנימיות ספייר אתה יכול להלוות פנימית מכולם שבת האחרונה ראיתי רוכב שהולך לצד האופניים שלו לכיוון הרכב, הצעתי לו פנימית אבל הסתבר שיש לו וונטיל צרפתי והוא המשיך ללכת חבר שלי עם וונטיל צרפתי היה עם פנצ'ר ברכיבה, החליף פנימית אבל מאחר ורק הוא החזיק פנימית ספייר עם וונטיל צרפתי אז הפנצ'ר הבא היה משבית אותנו וגורם להליכה ממושכת ולכן קיצרנו את הרכיבה יתרונות לוונטיל הזה עוד לא מצאתי ולכן אני ממליץ בחום על קדיחת החישוק

raficar

New member
שימי לב שגם הפנימית הרזרבית תהיה מאותו סוג

מאחר והונטיל הגרמני איו מתאים לחור בחישוק המיועד לפנימית צרפתית. לחילופין אפשר להרחיב את החור ואז להחילף את הפנימית לרגילה (גרמנית). גשי לחנות האופניים בו את מטפלת בהם ובקשי מהם לעשות זאת עבורך.

למעלה