שאלת תם (ה)

dewwater

New member
שאלת תם (ה)

מקווה שהשאלה שלי לא תכעיס...התחלתי לצאת עם בחור מקסים! הוא שיתף אותי בכך שיש לו צליאק. הדבר לא נשמע לי נוראי, כיוון שאפשר להסתדר מבחינת התזונה... מה שכן מפריע לי, עכשיו, כשאני קוראת יותר אודות המחלה, הוא שהמחלה קשורה גם במחלות נוספות, כגון סכרת וסרטן, ובנוסף לכך היא גם גנטית. אני אובדת עיצות... אשמח לשמוע מה דעתכם... תודה.

Reznik

New member
המחלה לא קשורה

מחלות כגון סכרת או רגישות ללוקטוז הן רגישויות, שמי שרגיש לצליאק, נמצא בקבוצת סיכון אליהן, לא חייב שהוא יחלה בהם. וסרטן, סרטן יכול להגיע במידה ומשיכים לצרוך באופן רגיל גלוטן למרות שקיימת הרגישות לו. אבל זה לא מתחייב.

חוץ מזה שיהיו לכם ילדים ירוקים,

אין שום דבר מחייב בכך שלחבור יש צליאק.. הוא (כמו רבים מאיתנו) חי חיים נורמלים לחלוטין. הסבירות שהמחלה עוברת לדור ההמשך היא אחד ל-10, ככה שאם את מתכננת להקים איתו בית ומשפחה, ישנה סבירות שהילדים יהיו רק "נשאים" של הגן האחראי למחלה, אך היא לא תפרוץ אצלם. ולגבי הילדים הירוקים - זה היה רק בצחוק... אנחנו לא באמת מוריקים במגע עם גלוטן

זה באמת לא נוראי, בכלל

אם הוא מקפיד על התזונה שלו, אין הבדל מהותי בינו לבין כל אדם בריא אחר. הסיכון לסכרת נעורים קיים יותר מבאוכלוסיה הכללית, אבל גם ה"יותר" הזה עדיין מיתרגם לאחוזים נמוכים מאוד מאוד. הסרטן - אותו דבר. באוכלוסיה זה 1 ל 1000, בחולי צליאק 3 ל 1000 (וגם זה, לרוב יהיה אצל מי שאינו מקפיד על התזונה, ולא אצל מי שמקפיד). כלומר, גם אם לאדם עם צליאק יש סיכוי גבוה יותא למחלות הללו, אנחנו עדיין מדברים פה על סבירות מאוד מאוד נמוכה, עם הבדל קטן ביותר ואך זניח מהאוכלוסיה הכללית. והערה קטנה לסיום - אין אדם מושלם, לא באופן כללי, ולא מבחינה בריאותית. כמעט לכל אדם שתכירי תהיה איזו בעיה בריאותית, או תתפתח בעיה רפואית, או קיימת במשפחה היסטוריה בעייתית עם מחלה כלשהי. מספיק שנזכיר שכל אדם שלישי יחלה בסרטן, כדי להבין שזה לא ממש הגיוני לנסות לתכנן לעתיד על סמך הקריטריון הרפואי... אז אם את מחבבת אותו - הייתי ממליצה לך ללכת על זה, ולא לנסות לחשוב על העתיד הקולינרי והרפואי
בשורה התחתונה, אדם עם צליאק שמקפיד הוא בריא כמו כל אחד אחר (ואולי אפילו יותר, כי לעיתים קרובות זו תזונה בריאה יותר מהתזונה המערבית המקובלת).

זה דיי מעליב...

אני מקווה שהבחור הבא שאני אצא איתו לא ישלח פה הודעה לפורום וישאל את זה.....

daniela21

New member
אני לא חושבת שיש סיבה להעלב

סה"כ אפשר להבין שיש לבחורה חששות ועצם זה שהיא מתייעצת ומבררת, דווקא מראה על נכונות ורצון להישאר עם הבחור.

גם אני הרגשתי ככה

אבל עד עכשיו בחורים שיצאתי איתם גילו הבנה ולא נראה שזה הפריע להם, חוץ מאחד שתכנן כנראה להתחתן איתי בשלב די מוקדם של הקשר (את זה אני מסיקה מההתנהגות הכללית שלו), ששאל בחשש אם יש קשר בין הצליאק לבעיות פריון, והציע שהוא ידבר עם הדוד הרופא שלו על הצליאק שלי. ברגע שמדובר בבנאדם בוגר שמבין עניין, זה לא אמור להפריע לו, כמו שלא אמור להפריע לו בחורה עם אסטמה או אלרגיה לתותים. כמו שנאמר מעלי, אף אחד לא מושלם ומישהו בלי צליאק בחלק נכבד מהמקרים יש לו נטיה גנטית לדברים אחרים.

shirili

New member
לי יש צליאק ויש לי 2 בנות !!

בראשונה לקח לי קצת זמן אבל בשניה זה היה ציק צאק!! תחקו בחשבון שיש הרבה אנשים שעושים הפריה כי לא הולך להם ואין להם צליאק!!

למעלה