שאלת תיווך

triny

New member
שאלת תיווך

טוב, אז החלטתי ללכת על הדירה ומאחר והגעתי אליה דרך מתווך, צריך לשלם עמלה. הוא עשה כזה חישוב: שכר הדירה- 515 דולר, כפול 106- כדי לקבל את הסכום עם המע"מ, ואז הכפיל בשער הדולר. נראה לכם שהחישוב- כלומר המרכיבים שלו- הגיוני? זה מה שנהוג? תודה!

NightElf

New member
לא קבעתם לפני מה תהיה העמלה

של התיווך? האם לפי סכום מסוים או אחוז יחסי משכ"ד שהוא ימצא לכם? או שקבעתם לפי החישוב שהוא עשה?

Jazz Singer

New member
נשמע לי גבוה מדי.

בדרך כלל משרדי תיווך לוקחים חודש שכר דירה ולא מעבר.

כפול 106?

אם הכוונה היא לכפול 1.165 אז זה בסדר. בדרך כלל נהוג לקחת עמלה בגובה שכ"ד חודשי.

triny

New member
זה מה שקרה-

כשהלכנו לראות את הדירה הוא לא החתים אותנו על כלום, וזה באמת היה קצת מוזר. מכאן לשם, היינו אצלו במשרד לסגור כמה דברים ואז הוא אמר- אנחנו מחשבים את העמלה כך וכך. בכל מקרה, אחרי החישוב שהוא עשה, הוא נתן לנו הנחה גדולה, וסיכמנו שנשלם 2,000 ש"ח עמלה כולל מע"מ, שזה פחות משכר דירה חודשי. מה אתם אומרים?

marina260285

New member
תשלום למתווך

אנחנו סגרנו עם המתווך על חצי משכ"ד חודשי- ז"א שכירות עלתה לנו 600 דולר, שילמנו 300 דולר והוא ויתר לנו על המע"מ... אני יודעת שנהוג לשלם חצי מש"כד חודשי + מע"מ...

triny

New member
אוקי, אז אנחנו אחרי זה....

שתבינו, כשאני אומרת "אנחנו" אני מתכוונת אלי ואל אמא שלי, שבלעדיה אני לא יכולה לשכור דירה. אני לא מבינה כלום ב"עולם האמיתי" ולכן אמא צריכה לעזור. אבל אולי עכשיו זה ישתנה. אז לתכל'ס- אני עוברת ב- 1.12 ורוצה להעזר בכם בשתי שאלות: 1. לאיקאה יש קופסאות קרטון בגדלים שונים, בצבעים שונים. יש דגמים מפוארים יותר ויש פחות. זה עולה שם בסביבות ה- 50 שקלים לשתי קופסאות. אני זקוקה לכאלה קופסאות כדי לאכסן כל מיני דברים בצורה מסודרת. האם אתם מכירים עוד מקום שמוכר קופסאות כאלה? באופיס דיפו לא מצאתי. 2. איפה קונים ספה? לא משהו מפואר מדי. איקאה היא אופציה אחת, גם רחוב הרצל, אבל שמעתי שעכשיו גם רחוב הרצל לא זול כמו פעם. אני יכולה להגיע גם לאזור השרון. למישהו יש רעיון? תודה

יש עוד אופציות

הולכים לחנויות שהסחורה שלהן מגיעה בקרטונים (כמעט כל חנות) ושואלים אותם אם יש להם קרטונים שהם לא צריכים. או אם את מכירה מישהו שעובד במחסן, או משהו, תמיד יש. ספה את יכולה גם לחפש בהומלס, תמיד יש איזה מישהו שמוכר סלון. אלא אם כן את סגורה על יד ראשונה...

goldyboy

New member
בהרצל אולי לא זול

אבל אפשר וחובה להתמקח, וזה היתרון לעומת איקאה. ואחרי שסגרת מחיר, תתמקחי גם עם המוביל. רק ככה זה עובד שם.

יש להם 2 ב 15

וגם 2 ב 30. אלה ב 50 קשיחות. שימי לב שהן לא מיועדות למעבר דירה, אך ורק לאחסון. ברגע ששמים דבר כבד הן נוטות להקרע... אבל חוץ מזה הן אחלה וגם לי יש מלא.

triny

New member
בהחלט, רק לאיכסון

צברתי עם השנים המון מסמכים וניירת שאני לא יכולה לזרוק, אז אני מחפשת פתרון אחסון נורמלי וחשוב שיהיה אסתטי. אני אנסה גם בהום סנטר. תודה!

למעלה