שאלת תזמונים -

שאלת תזמונים -

אני מתחילה לעבוד בחברה שנמצאת על מחלף השלום בתל אביב.
אנחנו צפויים לעבור למודיעין במהלך חודש אוגוסט (-:

כמה שאלות, ברשותכם.
אני מתלבטת לגבי דרכים שונות להגיע לעבודה, ולחזור חזרה בזמן לאסוף את הילד.

הילד שלי מסיים את הגן בשעה 16:30.

1. כמה זמו לוקחת הנסיעה ממחלף השלום ועד מודיעין, בהנחה שאני עולה על המחלף ב15:50?

2. כמה זמן לוקחת הנסיעה מצומת שילת ועד מחלף השלום, אם אני יוצאת מהבית ב6:30? 7:00?

3. האם בכלל עדיפה הנסיעה ברכבת, או שבזמנים שתיארתי עדיף דווקא רכב?
כמו כן שמעתי על אנשים שחונים את הרכב בכניסה לנתיב המהיר, ומשם יש הסעה לעיתים קרובות אל מחלף השלום. זה כדאי? האם מישהו שמע ומכיר את האופציה הזאת?

תודה!

מהניסיון שלי

מצומת שילת עד מחלף השלום בשעה 6:30 פחות מחצי שעה.
בסביבות 7:00 - למעלה משעה.

אם תעלי על מחלף השלום ב- 15:50, לא תגיעי למודיעין ב- 16:30. זה שעה פקוקה נורא.

הבעיה עם החניה בנתיב המהיר היא שתצטרכי לצאת מהעבודה קודם, כדי להגיע להסעה שתביא אותך בזמן לרכב שלך, כדי שתספיקי לחזור למודיעין עד 16:30...

אני הייתי בוחרת באופציה של הרכבת.

דיתי70

New member
חזרה ברכבת

אם תעלי על הרכבת של 15:50 תגיעי למודיעין ב-16:30 - לא תגיעי בזמן לגן

yoyo10

New member
15:50 זאת שעה מאוד מאוד פקוקה

יקח לך המון זמן אם צתאי ב14:50 יקח לךגג 30דקות

ספרים1

New member
הנתיב המהיר- בבוקר תוכלי לחנות סמוך לתחנת

האיסוף לת"א ויש לך תחנה ראשונה מחלף השלום, בחזור (אולי קצת גבולי בזמנים .. תשקלי לצאת כמה דקות מוקדם יותר, אבל אז את עם רכב בנתיב ..- כאן גם תלוי היכן הגן . בכל מקרה זה מעט גבולי למרות שתדירות השאטלים גבוהה בשעה זו

יש קצת בעיה עם הרכבת...

כי בשעה הזו לוקח לה זמן עד ההגעה אל מודיעין (40 דקות!!)

כעיקרון, אני יכולה לצאת מהעבודה לכל המאוחר ב15:50... ועליי להגיע לגן שנמצא ב"רעות" ב16:30.

זה מוזר - כי למודיעין מרכז רשום שלוקח 40 דקות, ואילו לפאתי מודיעין 30 דקות.

לא עדיף כבר להחנות את הרכב בפאתי מודיעין, ואז בחזור לנסוע מפאתי מודיעין עד הגן של הילד ברעות?
כמה זמן מפאתי מודיעין ועד לרעות בשעה הזאת?...

איך כולכם מסתדרים עם העניין הזה?
הרי לצאת כל יום בשעה 15:20-15:30 מהעבודה זה לא ריאלי....

בכל מקרה עדיף לך לרדת בפאתי מודיעין

כי אז את פשוט ממשיכה עם הרכב עד צומת יצחק רבין, פונה ימינה ומשם יש דרך קיצור לרעות.
אבל כמו שכתבו לך זה ממש גבולי מבחינת הזמנים.
אולי תבררי אם אפשר לרשום לגן עד שעה חמש, או לחילופין לשחק מעט עם השעות בעבודה - נניח להישאר יום אחד להשלים ובשאר הימים לצאת בכל זאת בשלוש וחצי.

אז זהו, ששלוש וחצי גם לא יעזור

הרכבת עצמה יוצאת ממחלף השלום ב15:30,

לכן אני צריכה לצאת מהעבודה ב15:20 וללכת מאוד מהר......

אפשר לרשום לגן עד שעה 17:00, אבל זה נראה לי יותר מדיי שעות

תראי, אי אפשר להגיע מתל אבי למודיעין ב 40 דקו

בשעת העומס, לכן תצטרכי לצאת בהתאם גם אם זה אומר 15.20. זו שעה מאוד עמוסה ואכן זה נושא בעייתי.

מסכימה איתך שעד חמש זה הרבה, מאידך ההבדל בין ארבע וחצי לחמש הוא חצי שעה והרבה ילדים נשארים עד שעה זו.

הפתרון היחיד לדעתי היא להתחלק עם בן הזוג בפיזורים והאיסופים ולעשות יום ארוך אחד בשבוע.

פחות או יותר כמו שכתבתי

פיזורים ואיסופים מתחלקים, מדי פעם יום ארוך להשלמות.

האנפה

New member
תוסיפי לפחות 20 דקות נסיעה מהרכבת לגן

וגם זה בערבון מוגבל. זו שעה עמוסה בכל הכיוונים ויש כמה צוארי בקבוק בדרך. הקיצר - לא ריאלי.

אביבקיץ

New member
לא כל יום, עושים תורות

במשפחות שאני מכירה, או שאחד מבני הזוג עובד מעט שעות או במודיעין,

ו/או עושים תורנות. בן אדם שעובד משרה מלאה לא יכול להגיע כל יום בארבע וחצי. אז יום אמא, יום אבא, יום סבתא, יום עושים תורנות עם עוד הורים מהגן (יום אחד הוא בא אליכם, ויום אחד הבן שלכם בא אליו)

yoyo10

New member
שיטת התורניות

יש ימים שנשארים יותר ואז הבן זוג מוציא ויש ימים שיוצאים יותר מוקדם או שמתחילים ממש מוקדם והבן זוג מפזר בבוקר ויום אחד משהו נוסף מוציא

מקוה שתקחי את זה באופן חיובי

אני קוראת פה על "שיטת התורות"... "יום של השלמות"... "גן עד 17:00"... וכואב לי הלב שככה מגדלים ילדים.
ילד צריך הורה. הוא כל היום בגן מוקף ב35 ילדים.. בצרחות.. ברעש.. הוא צריך את אמא או אבא שלו איתו בצהריים
גם ככה ילד הולך לישון בשעה 8..
לא עדיף שתקחי חצי משרה או תמצאי משהו קרוב יותר למודיעין?
אחר כך תצטערי על הזמן האבוד הזה שסתם ביזבזת בלנסוע ברכבות...

אני מסכימה חלקית עם מה שכתבת

ראשית, באופן כללי בהחלט הייתי משלמת כסף בשביל להיות יותר עם הילד שלי. במילים אחרות, הייתי יורדת למשרה חלקית (אני לא יודעת אם חצי משרה, אבל אולי 80% משרה) בשביל להיות עם הילד שלי אחה"צ יותר.

אני ספציפית במקצוע שלי, כרגע, לא יכולה לעבוד במשרה חלקית כלשהי, מכיוון שכרגע, עם הוותק והניסיון המועט שלי, זה הכל או לא כלום.

אני לא חושבת שלסיים ב16:00 ולהגיע לילד שלי ב17:00 ולהיות איתו בעצם כל יום 3 שעות (מ17:00 עד 20:00) - זה אסון גדול. אני חושבת שאני מוצאת את האיזון בין לפרנס אותו בכבוד, לפחות בצורה כזו שאני יכולה לאפשר לו להיות בגן הכי טוב והכי יקר, כזה שיהיה לו כיף לבלות שם את מרבית היום, ובמקביל להקדיש לו כל יום לפחות 3 שעות.

עם זאת, אני בהחלט מסכימה שהיה עדיף לקצר לו את הזמן בגן, ולכן ברוב הימים (אולי בכולם, אני לא יודעת כרגע) - אני אדאג שאבא או סבא או אני נוציא אותו לא יאוחר מהשעה 16:15.

אביבקיץ

New member
לא הבנת שבשיטת תורות - הילד עם ההורים.

שיטת התורות אומרת שאחד ההורים לוקח את הילד אל הגן, ואחד ההורים מחזיר את הילד מהגן

כולם פה מבינים שהילד צריך את ההורים. בגלל זה כולם עוזרים זה לזה לחשוב על פתרונות מה לעשות כדי שהילד יהיה עם ההורים.

למעלה