שאלת תזונה

"רק על עצמי לספר ידעתי"? או לא

בכל תחום- צריך ראשית להפריד בין הכללי לפרטי.
המלצות כלליות הם כמו סטטיסטיקה- מתאימות לכולם ובעצם לא מתאימות לאף אחד.

בהכללה- תכולת שומן גבוהה באכילה לפני אימון מעקבת ספיגה ולכן מומלץ להמעיט בה וזו הסיבה שחלק גדול מחטיפי האנרגיה טובים לאחרי אימון אך פחות ללפני.
באותה הכללה- משקאות איזוטוניים עדיפים על ג'לים +מים (בעיקר מבחינת ספיגת הנוזלים) ועדיין רבים הספורטאים שמשתמשים בהם, הרבה פעמים בשל החשש שאינם מקבלים מספיק פחמימות זמינות בשתיה כי מתקשים לשתות את כל הכמות הנדרשת.

כמובן שישנם הבדלים בין סוגי אימון הדורשים כח מתפרץ לבין ספורט סבולת, וההמלצות התזונתיות משתנות בהתאם לעצימות ומשך האימון, גיל ומין המתאמן/ת, מחלות רקע ועוד.
יש הבדל גדול גם מבחינת סוג הספורט- ככל שיש יותר אימפקט כך יותר קשה להתמודד עם תוכן בקיבה וזו הסיבה שרוכבי אופניים הרבה פחות מתקשים באכילה לפני ובזמן האימון מרצים.

באופן כללי ביותר- ההמלצות בהן אני משתמשת בייעוצים הן:
ארוחה מלאה 3-4 שעות לפני אימון או בערב שלפני אם האימון מוקדם בבוקר.
פחמימה זמינה 20-30 דקות לפני האימון. (ההמלצה להפחית בסיבים הינה בגלל כמות האנרגיה הנדרשת מהגוף על מנת לעכל אותם שמפחיתה את זמינות הפחמימה, וגם משום שרוצים לכוון את אותה האנרגיה לטובת האימון) .
פחמימה+חלבון אחרי האימון.
שומן מגיע כחלק אינטגראלי כמעט בכל דבר, אך כמובן שעדיף לצרוך אותו במזונות בריאים כמו אבוקדו או שמן זית, למשל, ולא בשוקולד.

תמיד יש תהליך של ניסוי וטעיה עד שכל אחת לומדת מה מתאים לה, ואין ספק שהחיפוש יהיה יעיל וממוקד יותר בהכוונה של דיאטנ/ית ספורט.

SarahPa

New member
איזה יופי של דיון... תודה לכולן!!!

זה מה שאני אוהבת כאן, כך סתם משאלה שגרתית, מתפתח דיון פורה ומעניין
שתמיד מלמד ומזכיר שוב גם דברים ידועים - שטוב לקרוא שוב ושוב...

אז תודה לכולן... ולאדומות על ההסבר המקצועי...

אבג, omaopa- גם אני מזמן כבר הבנתי שאני לגמרי לא בסטנדרט של הפרוטוקול לא של התזונה ולא של התאוששות וכו'

למעלה