שאלת תזונה-עזרה

chompy11

New member
שאלת תזונה-עזרה

יש לי דררה 5 שבועות כמו שאתם יודעים.. הוא אוכל כל 5 שעות דייסנ ומקבל שלוש כופתיות של נטורלבירד ביום(זה מה שהוא מסכים לאכול) חתיכת תפוח ומלפפון. זהו! אתמול מישהו נתן לי גרגירים של תוכונים כדי לראות אם הוא אכל ואכן הכל מאתמול הוא אכל אותם. איך אני אמורה להאכיל אותו כרגע?? להמשיך כל 5 שעות?? או לרדת בזמן שעות האכלה??(בלילה זה 6 שעות כי אני רוצה שהוא יהיה רעב ובנוסף לדייסה יאכל קצת כופתיות!) הוא נראה ממש במשקל טוב (לא רזה ולא שמן!!) תודה שני

chompy11

New member
הניצוי כמעט לחלוטין מלא..

כלפי חוץ הוא נראה כמעט מלא.. חסר לו קצת נוצות מתחת לכנפיים ואני לא יודעת אם זה נחשב אבל אם מסתכלים בין הנוצות אפשר לראות עדיין פלומה.. סה"כ הוא נראה מבחוץ מלא.. .

OK

השבוע תאכילי אותו 3 פעמים ביום (בוקר, צהרים, ערב). במקביל תכניסי לכלוב אוכל : תערובת לתוכים גדולים(תערובת ג'אקוים), סלט (להחליף כל יום) וכמובן מים. לאחר שבוע תרדי ל-2 ארוחות... שימי
מיום ליום הוא יתחיל לשחק/לאוכל יותר. לאחר עוד שבוע תרדי לארוחה אחת..... ולשים לב שהוא אוכל את האוכל !!ולבסוף יהיה לך תוכי גמול..
אוהד

chompy11

New member
עוד משהו..

אתמול בערב הוא בקושי אכל דייסה..חצי מהכמות הרגילה והיום בבוקר הוא אכל עוד פחות משליש..מהכמות הרגילה. וחשבתי שהדייסה חמה..אבל היא לא הייתה ויכולתי לשים אותה על היד והיא גם לא הייתה קרה מידי.. . ואז בבוקר נתתי לו את הגרגירים והוא אכל בתאווה!! אני אנסה אחרי הגרגירים לתת לו כופתאות קצת..נראה לי שהוא מחליט לבד על הגמילה.. בכל מקרה אני אנסה להמשיך לתת לו דייסה..נראה מה קורה.. שני

../images/Emo9.gif כן,

יש שלב בהאכלת יד שהתוכי לא רוצה לאכול/מקטין את הכמות.. אני מציע לך ישר לאתחיל מ2 ארוחות ביום ולאחר שבוע ארוחה אחת.... תכניסי לה אוכל כמו שכתבתי: תערובת ג'קואים(תערובת לתוכים גדולים), סלט עשיר וכמובן מים. כמובן.. שחובה לראות אם היא אוכלת במשך היום. אוהד נ.ב. תעדכני אותנו בבקשה !!

chompy11

New member
אני חושבת שאולי הוא חולה..

אין לי מושג אם זה הגמילה או שהוא חולה..! עכשיו הוא לא הסכים לאכול כלל אפילו לא את הכופתיות ולא את המלפפון!! הוא אכל בבוקר קצת גרגירים (אולי 10 וזהו) יש לציין שהכלי נמצא אצלו בכלוב..אז אני לא יודעת אם הוא אכל במהלך הלילה ..אין לי אומדן.. (שמעתי רעשי "פיצוחים" בלילה..הוא אכל אבל אני לא יועת כמה מה שכן הוא נראה מאוד עייף.. אני יודעת שהוא גם רעב..כי תמיד אני שואלת אותו "רוצה לאכול?" והוא עונה לי במעין ציוץ.. וגם היום כמו תמיד.. הוא פותח את הפה לאכול אבל לא מכניס את האוכל פנימה.. הוא גם מסתכל על הכופתיות והוא מנסה לאכול!! נורא מוזר..ואני רוצה לעזור לו (אולי עשיתי לו דייסה אתמול..חמה מדי ויש לו כביה??) ההתנהגות שלו רגילה..הוא משחק..הוא מתפרע! (כשאני שמה אותו בכלוב..)

קשה ליעץ בשלט רחוק.. אבל

אבל... אני יכול להגיד לך שגם אצלי זה היה אותו הדבר בכל התוכים שעשיתי האכלת יד.. הם ממש לא רצו לאכול !!! ככה יודעים שהגמילה לא רחוקה.

chompy11

New member
אני מעריכה שתוך יומם יומיים

אני בטח אדע אם זה בגלל שהוא לא מרגיש טוב או כתוצאה מזה שהוא מתבגר!! כל ההתנהגות שלו חוץ מהאוכל רגילה לחלוטין!!!

../images/Emo9.gif אחלה

זה אומר שהוא בשלבי התבגרות ובגלל זה הוא ככה... אל תדאגי יותר מידי !! תאכילי אותו פעמים ביום.. שיוכל כמה שהוא רוצה ! ולא לשקוח את האוכל היבש
אוהד

bilbolim

New member
תנסי

לרכך את כופתיות עם מים, אחרי שהם מתייבשות הם מאוד מתפוררות ולתוכי ממש קל לאכול אותן. ומזל טוב על התעופה הראשונה!

chompy11

New member
משהו נוסף

מכיוון שהיה נראה לי שהוא לא בסדר(ניפח נוצות ) ולא הסכים לאכול בכלל אבל התלהב כשראה את האוכל. (מה יכול להיות שהוא אכל בלילה מהזרעונים כמות שהספיקה לו לכל היום..) הוא אפילו כופתאות לא הסכים לאכל והוא אוהב .. אז הפסקתי/לקחתי את האוכל ה"קשה" והוא מתחיל "להתאושש" ולאכול את הדייסה אבל מאוד נוזלית ושליש מהכמות הרגילה אכן אני תמיד מרטיבה לו כופתיות אבל עד היום כשהם התיבשו זרקתי אותם(כדי שלא יאכל אוכל יבש מקולקל..חחח) האם זה בסדר לתת לו אותם לאחר שהתייבשו..?? לא יקרה לו כלום??

bilbolim

New member
למה שלא יהיו טובות שהן מתייבשות?

הכופתיות אז הרבה יותר רכות ומתפוררות ועדיין טובות, לפחות לתוכית שלי בהתחלה ואני לא רואה סיבה שלא יהיו טובות.

chompy11

New member
נראה שהצבע שלהן משתנה אחרי שהן

מתייבשות..אז חשבתי..

למעלה