אני רוצה לתקן את הגיזרה
אני מרגישה שחסר לי מרווח בחזה כשמדובר עם בגד מכופתר , אז מדדתי מחדש את החזה תוך כדי נשימה די עמוקה אבל לא מדי , ויצא לי 2-2.5 סנטימטר יותר ממה שעשיתי בגיזרה המקורית, ומצד שני , החופשיות שבגיזרה אמורה בדיוק להתייחס לזה, לא? כשאת מודדת לקוחה אז את אומרת לה לקחת נשימה ובנוסף על זה גם לוקחת חופשיות בגיזרה או מודדת רגיל והחופשיות כבר מטפלת בכל??? האמת שבתכלס, הבגד הוא זה שהכתיב לי שהגיזרה צריכה להיות שם יותר חופשיה. התחלתי לשרטט מחדש-גם בשביל התרגול, זה תמיד טוב ,ומן הסתם כל מיקום המתפר יוצא אחרת, יותר נמוך, יותר לצד. וזה נראה לי מסובך מדי להעביר את כל השינויים האלה לגיזרה, ואולי עדיף להכין חדשה. אבל תיאורטית מעניין אותי אם אני כן רוצה לתקן גיזרה בלי להכין חדשה- אם אני רוצה רק להוסיף בחזה, אז אני מוסיפה מאיזור תפר הצד או במרכז הגיזרה? ושאלה נוספת-כעת ההפרש בין החזה למותן הוא גדול יותר, מה האינטייק המקסימלי של המתפר של המותן שאני יכולה לעשות מבלי לפצל אותו לשני מתפרים (3 סנטימטר, או אפשר יותר)? ומה המקסימום שמותר לי להיכנס פנימה במותן מתפר הצד בשביל להתייחס לכל ההפרשים האלה? תודה רבה על התשובות הקודמות עדי.