שאלת תדמיתנות

lirola

New member
שאלת תדמיתנות

אם יש עודף בחולצה באיזור שמעל לחזה, ומתחת לכתף, איזו מידה אני צריכה לשנות ? את עומק בית השחי או את האורך לפנים? שאלה מספר 2 בחולצה עם כפתורים האם צריך יותר חופשיות מאשר חולצה שאין לה כפתורים משום שהחזה גורם לאיזור המכופתר להיפתח מעט?
 
תשובות

1. אם עשית טואל או איזשהו נסיון ויש לך עודף, את צריכה לסדר את העודף עם סיכות ולהעביר את התיקון אל הגזרה. יכול להיות שצריך לקטין את עומק בית השחי במקום אחד ולהשאירו במקום אחר. 2. כעקרון לא צריך להיות הבדל בחופשיות בגלל שינוים בסגירה, אבל אם הגזרה שלך מאוד מאוד צמודה, ויש מעט כפתורים והבד ללא כל יכולת המתחות אזי יש סיכוי שהכפתורים יתפוצצו בלבישה.
 

lirola

New member
אוקיי. ואם צר לי מדי בחזה אני יכולה לחתוך

לאורך הגיזרה מלמעלה עד למטה ולהוסיף שם רצועה של סנטימטר? ואז להוריד קצת מהכתף שתתאים לגב?
 
שתי שאלות

האם את רוצה לתקן בגד שתפרת והוא לא מתאים לך או שאת רוצה לתקן את הגזרה? אם מדובר באופציה הראשונה, העיצה שלך יכולה לסייע כי זה גם יהיה אסטתי יותר אם את רוצה לתקן את הגזרה את צריכה להוסיף כמה שצריך איפה שצריך בגזרה ולא בפסים ישרים כי אולי בכלל לא צריך להרחיב את המותן או הירכיים.
 

lirola

New member
אני רוצה לתקן את הגיזרה

אני מרגישה שחסר לי מרווח בחזה כשמדובר עם בגד מכופתר , אז מדדתי מחדש את החזה תוך כדי נשימה די עמוקה אבל לא מדי , ויצא לי 2-2.5 סנטימטר יותר ממה שעשיתי בגיזרה המקורית, ומצד שני , החופשיות שבגיזרה אמורה בדיוק להתייחס לזה, לא? כשאת מודדת לקוחה אז את אומרת לה לקחת נשימה ובנוסף על זה גם לוקחת חופשיות בגיזרה או מודדת רגיל והחופשיות כבר מטפלת בכל??? האמת שבתכלס, הבגד הוא זה שהכתיב לי שהגיזרה צריכה להיות שם יותר חופשיה. התחלתי לשרטט מחדש-גם בשביל התרגול, זה תמיד טוב ,ומן הסתם כל מיקום המתפר יוצא אחרת, יותר נמוך, יותר לצד. וזה נראה לי מסובך מדי להעביר את כל השינויים האלה לגיזרה, ואולי עדיף להכין חדשה. אבל תיאורטית מעניין אותי אם אני כן רוצה לתקן גיזרה בלי להכין חדשה- אם אני רוצה רק להוסיף בחזה, אז אני מוסיפה מאיזור תפר הצד או במרכז הגיזרה? ושאלה נוספת-כעת ההפרש בין החזה למותן הוא גדול יותר, מה האינטייק המקסימלי של המתפר של המותן שאני יכולה לעשות מבלי לפצל אותו לשני מתפרים (3 סנטימטר, או אפשר יותר)? ומה המקסימום שמותר לי להיכנס פנימה במותן מתפר הצד בשביל להתייחס לכל ההפרשים האלה? תודה רבה על התשובות הקודמות עדי.
 
למעלה