שאלת שרשרת - עזרה

mybroker

New member
שאלת שרשרת - עזרה

החלטתי שאני רוצה ללמוד להחליף שרשרת לבד.
קניתי שרשרת וחולץ פינים ברמה סבירה + (לא park tool)
השרשרת שקניתי 116 חוליות, כשהנחתי את החדשה והישנה, ראיתי חד משמעית שהחדשה ארוכה יותר ב2 חוליות.
האם חובה לקצר אותה ? מה ההשלכות של שרשרת ארוכה יותר? עוד לא רכבתי עליהם מאז החלפת השרשרת, ככה שיש סיכוי שאני לא יודע שכל העסק התחרבש בכלל ...

בתמונה, החוליית קישור שהגיעה עם השרשרת, האם היא חד פעמית ? עושה רושם שאני יכול לפתוח ולסגור ע"פ צורך

avikawa

New member
מניסיון עם שרשרת עם חוליה מהירה (KMC) - חובה להשתמש

עשיתי טעות והשתמשתי בה כמו בשרשראות שימנו (כלומר חיברתי ישירות ללא החוליה) והשרשרת נקרעה כל חמש דקות
כנראה היא לא מיועדת לשיטת חיבור זו (ועשיתי את הפעולה פעמים רבות עם שרשראות אחרות - אז מיומנות יש)
לגבי הקיצור - רצוי מאוד אחרת השרשרת תהיה רפויה ואף ייתכן מצב שבהילוך המהיר ביותר (גלג"ש קטן) המעביר יהיה מקופל מדי

mybroker

New member
לספור חוליות ? שמתי לב שמתחתי את 2 השרשראות אחת

מול השנייה, שכביכול יש חופש והוא מה שיוצר את האורך המיותר ? יש מצב כזה ?

איך למעשה קובעים מהו האורך האופטימלי ? ראיתי שיש 3 אורכים לשרשראות :112-114-116

steiff

New member
אפשר לספור אבל לא צריך

פשוט לשים את שתי השרשראות זו ליד זו ולקצר את החדשה לאורך של הישנה.
שרשראות חדשות מגיעות במספר אורכים על מנת להתאים לדגמי אופניים, קראנקים וקסטות שונים. אופניים נבדלים זה מזה באורך תומכות השרשרת (דהיינו המרחק בין הציר המרכזי לציר הגלגל האחורי), בקוטר (מספר השיניים) בגלגלי השיניים הגדולים מלפנים ומאחור, ובאורך מנוף המתיחה של המעביר האחורי.
אורך השרשרת צריך להיות כזה שבמצב הארוך ביותר (גלגלי שיניים גדולים מלפנים ומאחור) מנוף המעביר עדיין משאיר מעט חופש, ומצד שני היא צריכה להיות קצרה מספיק שבמצב הקצר ביותר (לגג׳שים הכי קטנים מלפנים ומאחור) השרשרת עדיין מתוחה ולא רפויה לגמרי.

בהנחה שהאופניים נבנו כראוי ואורך השרשרת המקורי מתאים לתיאור שלמעלה, מה שצריך זה פשוט לקצר את השרשרת החדשה לאורך השרשרת הישנה. לפעמים השרשרת מגיעה מלכתחילה באורך הנכון. העיקר לא להרכיב שרשרת קצרה מדי או ארוכה מדי.

חוליית שחרור מהיר זה כלי נוח מאד שמונע את הצורך בכלי היעודי לפירוק והרכבת שרשרת. אני מחזיק בתיק האוכף תמיד חולייה מהירה ״ספייר״ למקרה של קריעת שרשרת. רק צריך לשים לב שהחוליה מתאימה לרוחב השרשרת: 9, 10 או 11 הילוכים, ולקחת בחשבון שחוליות SRAM העובדות טוב רק עם שרשראות של SRAM (שלטעמי טובות יותר מאלו של שימנו או KMC) וחוליות מהירות של KMC עובדות טוב גם עם שרשראות של שימנו ו-KMC. לשימנו אין בכלל חוליות שחרור מהיר אלא רק פיני שבירה חלופיים שמצריכים את כלי-השרשרת הנדון.

mybroker

New member
מתברר לשימנו יש חוליה לשחרור מהיר כמו בתמונה ששמתי

קניתי אתמול את השרשרת של שימנו 8 הילוכים בהרים ... זה אחלא דבר במקום להתעסק עם הפינים

לפי מה שאתה אומר אני צריך להוריד 2 חוליות...

steiff

New member
קיצור שרשרת

קודם כל פרק את השרשרת הישנה מהאופניים.
שים את השרשראות זו ליד זו וקצר את החדשה לאורך הנדרש.

זכיר

New member
יש מצב כזה

בשרשרת ישנה יש חופשים שגורמים להארכת השרשרת.
&nbsp
אם אתה יודע שהשרשרת הישנה עם מספר חוליות נכון, אז בזמן שאתה בודק בכמה לקצר את השרשרת החדשה (במתיחתן זו לצד זו), יש לשים לב לעובדה הזו ולקזז את ההבדל. בבדיקה הזו (מתיחתן וגו) צריך שמספר החוליות יהיה זהה (ולא האורך שכאמור, קצת משתבש). וגם, לא לשכוח לקחת בחשבון הכללי את חוליית החיבור.

mybroker

New member
החוליה שצילמתי רב פעמית ? ניתן לפתוח אותה לאחר סגירה ?

steiff

New member
מעדיף את החוליות של KMC ושל SRAM

שמתחברות ראש לזנב (69) ולכן חזקות יותר וניתנות לשימוש רב פעמי.

עם זאת - גם לגביהן ההמלצה של היצרן היא לא להעביר חולייה מהירה משרשת ישנה לחדשה אלא להזדכות עליה יחד עם השרשרת. אם פרקת את השרשרת לצורך ניקוי - תוכל להשתמש בחוליה המהירה מחדש לאחר הניקוי על אותה השרשרת.
הסיבה פשוטה: גם החוליה המהירה מתארכת עם השימוש, כמו השרשרת.

mybroker

New member
הגיוני ...מה הסיבה שאני לא מצליח למצוא תשובה לאיך מסירים את

mybroker

New member
החוליה של שימנו בתמונה שצירפתי ?

ניסיתי באותו אופן שהלבשתי אותה... אבל לא הולך, אם אכופף יותר את השרשרת, לדעתי יגרם לה נזק .

להבא אין לי ספק שאקנה שרשרת עם חוליה רב שימושית שאוכל להסיר את השרשרת לנקות כמו שצריך לשמן ולהחזיר

למעלה