שאלת שמרים.

שאלת שמרים.

קניתי היום שמרים טריים. כאלה של פעם שהיו מוכרים במשקל בשקית ניילון שאלתי את המוכר לכמה זמן הם יחזיקו במקרר והוא אמר שלדי הרבה זמן - בניגוד לשמרים בקוביות. פתחתי והרחתי - ריח גן עדן הזכור לי מפעם. משהו משהו.... הסתכלתי- הם בהירים יותר משמרי הקוביה ויפים יותר וכשנוגעים בהם הם נפרדים לפירורים. שאלתי את המוכר במכולת איך זה שהוא מחזיק כאלה שמרים והוא ענה לי " אם אני לא אחזיק אותם הזקנות שקונות פה יהרגו אותי..., אז מה השאלה שלי? ידעתי שבשמרים הישבשים ובשמרית יש תוספות של כל מיני חומרים אבל תמיד חשבתי שהקוביות הן של שמרים טריים ללא תוספות. מישהו יודע מה מכניסים לקוביות השמרים ולשאר סוגי השמרים בכלל שכל כך מקלקל אותם??? את החלות עדיין לא אפיתי אז אין לי דיווח לגבי השוני בתוצאות אבל אני סומכת על הזקנות שהן לא פראיריות ויודעות למה הן מכריחות את בעל המכולת להביא להן רק את השמרים האלה...

דיווח תוצאות

הבצק נעים , ריחני וגמיש. התפיחה לפני האפיה קטנה יחסית , בודאי שלא עד הכפלת הנפח. השתמשתי בשמרים לפי העין בנפח שנראה לי בלי לשקול אותם. בלל שלא ראיתי תפיחה ומכיוון שהבצק היה ללא ריח של שמרים בכלל ותפח מעט מאד לפני האפיה הייתי בטוחה שטעיתי בכמויות וכבר די התבאסתי . אבל...... הפתעה גדולה חיכתה לי כשהוצאתי את המאפים מהתנור. החלות יפהפיות ותפחו לגובה מרשים לחם שהכנתי מבצק הפוקצ'ה של צחי אבל עם קמח מנופה אורגני יצא מדהים. הבת שלי דיווחה שזהו הלחם האולטימטיבי ( מחמאה ענקית מילדים בהתחשב בזה שהלחם אינו מקמח לבן) גם הפוקצ'ה נחטפה. החלות וגם הלחם כמעט לא תפחו לצדדים אלא רק לגובה דבר כזה עוד לא ראיתי ואני אופה בכל שבוע... בקיצור : גם אני הופכת מהיום ל"זקנה" במכולת שדורשת רק שמרים טריים טריים של פעם. אחרי שניסיתי את אילו , אין מצב שאני אוותר עליהם.

תודה רבה גם אני ראיתי בסופר בשקית ואקום שמרים

טריים וחשבתי לקנות, איפה את שומרת את זה? איך מאחסנים, אני משתמשת בדרך כלל בקוביות שמרים, אולי באמת אקנה את השמרים הללו , של איזה חברה קנית? ומאיפה? ושמחה שהצליחו לך החלות, שבת שלום ואם תוכלי להגיד כמה לפי העין, כף חצי כף ולאיזה מתכון????

אילו לא השמרים בואקום

אילו השמרים של פעם שהמוכר היה לוקח גוש גדול , חותך לפי משקל ושם בשקית ניילון פשוטה של סנדוויצי'ם, בלי ואקום ובלי שום תחכומים. לוקחים את הגוש מהמקרר , חותכים לפי העין ( אני עשיתי לפי נפח של קוביות השמרים המוזהבות שבסופר) , ממיסים במים עם מעט סוכר ומשתמשים. את הגוש סוגרים שוב בשקית ושמים במקרר. המוכר אומר שהוא נשמר הרבה זמן. אתמול אירחונו בערב ואורח חובב אפיה גם הוא התפעל מאד מהתפיחה של החלות ושיתפתי אותו בסוד החדש. לדעתי צריך לחפש את השמרים האילו בשוק או במכולות ישנות שזקנות בשלניות נוהגות לקנות בהן. למי שגר באזור שלי : אני קניתי בגן יבנה במכולת של אדרי ברחוב הרצל במתחם שליד בית ספר סיני . זה מתחם מקסים שיש בו חנויות קטנות וישנות : שמעון הדייג חנות תבלינים מכולת של פעם ירקן זה הסיבוב הקבוע שלי בימי שישי. עד שאשתו של שמעון הדייג מנקה לי את הדגים אני עושה את הסיבוב בשאר החנויות.

raya

Well-known member
שמרים טריים.... מה שכתבת הזכיר לי את השמרים שנהגתי לקנות לפני שנים רבות. חברת פאקא שייצרה אז שמרים, שיווקה גם חבילת שמרים במשקל חצי קילו. נהגתי לחלק בבית ל-12 קוביות ולהקפיא עטוף בניר אלומיניום. נראה לי שזה מה שקנית, שאלי את המוכר אם הוא חותך את הקוביות מחבילה כזו. לדעתי השמרים האלה הם כמו קוביית השמרים הטרייה של "שמרית". רעיה

המוכר אכן חותך מקוביה גדולה אבל...

אמר לי שאסור להקפיא אותם. עד עכשיו אפיתי תמיד עם קוביות השמרים הטריות שהעטיפה שלהן חצי אדומה חצי מוזהבת. וזה ממש ממש שונה.

raya

Well-known member
שמרים - המשך הוא יכול לומר שאסור להקפיא, ואני יכולה לומר שאפשר להקפיא. ולא תאמיני - אבל כדי להפשיר את קובית השמרים שהקפאתי שפכתי עליה (קפואה) מים רותחים. כך עשיתי בכל יום שישי בערב כשהכנתי פיצה. רעיה

למעלה