שאלת שמיכה

שאלת שמיכה ../images/Emo9.gif

התחלתי לתפור שמיכת טלאים פשוטה (ביד) - ההוראות שמצאתי במאמרי הפורום מאוד מדויקות, אבל לא ברור לי מה קורה אחרי שלב תפירת הטלאים - אם הבנתי נכון יש 3 שכבות - שכבת הטלאים שכבה אחת של השמיכה שעליה תופרים את הטלאים שכבה שנייה של השמיכה עצמה. איפה מכניסים את הריפוד? בין איזו שכבה לאיזו שכבה? האם יש דוגמאות תפרים יעילות שיחזיקו את הריפוד, או שאפשר לתפור סתם כך בזיגזגים ופיתולים? האם חובה לתפור "מסגרת" לכל האורך? אם לא, איך עושים בצורה טובה את החיבור בקצוות בין שכבת הטלאים לשכבת השמיכה שמתחתיה? תודה ושנה טובה לכולן.

ayala26

New member
אני חושבת שענית לעצמך../images/Emo13.gif

אם יש 3 שכבות ויש צד קדמי וצד אחורי לשמיכה אז הריפוד.... באמצע! תיפורים אפשר לעשות בכל מיני דרכים: דוגמאות או תפרים ישרים או פיתולים, ביד או במכונה. כל תיפור שעובר בין 3 השכבות יחזיק אותן יחד. המסגרת - הסרט הסוגר זה בשביל לסגור את הקצוות הלא מעובדים של 3 השכבות. אין דרך אחרת כי אחרי שעושים תיפורים אין אפשר לסגור ולהפוך כמו ציפית למשל.

תודה ../images/Emo13.gif אז רק עוד שאלות משנה

האם יש פטנטים לפזר/להחזיק את הריפוד לפני שתופרים? (מתכוונת להשתמש בריפוד אקרילן אלא אם יש משהו שעובד טוב יותר). האם לתפור את הריפוד - לפני או אחרי שמצמידים את הטלאים? (כי אם תופרים אחרי, התכים ייראו על הטלאים מהצד השני). האם יש סרטים מוכנים (כמו סרט אלכסון) שיחסכו לי עבודה ידנית בסרט הסוגר?

ayala26

New member
את הטלאים תופרים קודם

רק אחרי שהחלק העליון של השמיכה מוכנה מניחים אותה מעל הצד האחורי שעליו מניחים את המילוי. אז מכליבים = תופרים בתך מכליב שאותו מוציאים אחר כך או לחילופין מצמידים בסיכות בטחון וכך כשכל שלושת השכבות ביחד מתחילים לתפר ביד או במכונה. ניתן לקנות סרטים מוכנים. (קוראים לזה סרטי אלכסון) אני מכינה לקווילטים שלי לבד: פשוט חותכת רצועות מבד ומקפלת ראי פה למשל איך הכנתי את הסרט לקווילט אותיות: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1336209 לשיטה שבה תופרים את הריפוד יחד עם הטלאים קוראים RAG QUILT ובדיוק בימים אלו בפורום אמנות הטקסטיל והליבוד פה בתפוז יש סדנא וירטואלית בהמשכים ואפשר לתפור יחד עם הבנות שם (וגם אני)

שולרון

New member
מידע נוסף

אני יודעת שקיבלת תגובות מצוינות, אבל משהו בשאלות שלך "טרד את מנוחתי" ולא הייתי בטוחה שהתשובות התייחסו לזה. הטלאים לא תפורים לשכבה נוספת - הם תפורים האחד לשני וכך יוצרים את השכבה העליונה. המילוי הוא לא מילוי מפוזר כמו בשמיכת נוצות - יש מילוי שבא כמשטח רחב ודק שקונים לפי מטר - לכן אין צורך לפזרו. מניחים אותו על גב השמיכה, ומעליו שמים את השכבה העליונה הבנוייה מהטלאים. ניתן לחבר את השמיכה בקשירות כמו שכתבו כבר, או בתפרים ביד או בתפרים במכונה שיכולים להיות ישרים, זיגזג או דקורטיביים. גם בתיפורי יד ניתן לעבוד עם חוטים דקים למדי או עם חוטי רקמה, בתפר ישר או בתכי רקמה למיניהם. קחי בחשבון שכשעושים את התיפור במכונה לשכבות יש נטייה לזוז האחת יחסית לשניה מה שיוצר בעיות של קפלונים. מומלץ להשתמש ברגלית מיוחדת לתיפורי מכונה, ואם אין לך רגלית כזאת - אז אולי עדיף לחבר בקשירה או בתפירת יד.

../images/Emo45.gif הבנתי...

ובאמת תודה על הפירוט, היה נחוץ. אבל בעצם איילה דיברה על 3 שכבות - האם התכוונה ל-3 שכבות כולל המילוי? איפה קונים את המילוי הזה (ומה שמו)? בנחלת בנימין בת"א מן הסתם?

שולרון

New member
מילוי

שלוש השכבות אכן כוללות את המילוי. שכבה ראשונה - טלאים שכבה שניה - מילוי שכבה שלישית - גב את המילוי ניתן לקנות במספר מקומות. תלוי באיכות ובעובי שאת רוצה. בנחלת בנימין (לא באיזור המדרחוב) יש חנות בשם פינצ'וק. אצלו ניתן למצוא מילוי אקרילי דק מאד. יש עוד איזו חנות בסביבה (לא זוכרת אם בנחלת בנימין או בקינג ג'ורג') שמחזיקה מילוי יותר עבה - אולי אחת הבנות כאן תוכל לעזור. אני קונה מילוי 100% כותנה או 80% כותנה בפיסות. זה מילוי מאד איכותי שמיועד לעבודות טלאים. כמובן שהוא יותר יקר. השאלה כמה כסף את מוכנה להשקיע ולאיזו מטרה השמיכה.

וואלה, אם ככה סתם קניתי

אורך כפול של בד השמיכה
(לא נורא, אולי לשמיכה הבאה). פינצ'וק אני מכירה, קניתי שם פעם יריעת לבד. מדובר בשמיכה לתינוק, אבל לא חושבת שאתעקש על מילוי כותנה (נברר מחירים ונראה). שוב תודה וחג שמח

שולרון

New member
אם השמיכה מיועדת לחימום

אז הכיסוי של פינצ'וק לא מתאים, או שצריך להשתמש בו בעובי כפול. לעומת זאת עם זה כיסוי מיטה דקורטיבי בלבד - אז המילוי הזה אחלה - דק מאד וקל לתפר.

ayala26

New member
דווקא אם זו שמיכה לתינוק - להתעקש על כותנה!!!

תינוקות מפתחים לפעמים אלרגיה למוצרים סינטטיים! אם השמיכה לתינוק אך ורק 100% כותנה. בנוסף, לתינוקות שאך נולדו לא יכולים לאבד חום. שמיכה חמה מדי מסוכנת! אני הכנתי בהמלצות מטליאות שמיכת לתינוק עם שכבה אחת של מילוי warm & natural 100% כותנה. זה המילוי הבטוח והטוב ביותר לשמיכה שמיועדת לתינוקת.

למעלה