שאלת שמות

mussya

New member
שאלת שמות

לא כל כך יודעת היכן לשאול, אז ננסה גם כאן (וסליחה על הכפילות)
לאנגלי יש שם משפחה בלתי אפשרי בעברית, ושם המשפחה שלי לא הכי קל באנגלית. מישהו אולי יודע האם אפשר להשאיר את שם המשפחה המקורי שלי בישראל (ובדרכון) בעוד בבריטניה הוא ישתנה לשם של האנגלי? הכוונה אחרי החתונה, כמובן... תודה

taliF454

New member
רק לגבי השארת השם הקודם בדרכון-

אני יכולה לענות לך שכן (צריך למלא איזה טופס בקונסוליה) לגבי שם המשפחה שלך כאן- אני לא בטוחה לגבי הנוהל באנגליה.בסקוטלנד לפחות- אני קוראת לעצמי בשם המשפחה שלו למרות שזה לא רשום לי בדרכון ולא נתקלתי בשום בעיה (לפחות לא מצד הסקוטים. הבעיה היחידה שנתקלתי בה היא מצד הבודקים הבטחוניים בנתב"ג שכל פעם מחדש טוענים שזה שאין לנו אותו שם משפחה בדרכון זה נושא בעייתי ולוקחים את הדרכונים שלנו לבדיקה)

TrigATUSA

New member
הבעייה היחידה תהיה בטיסות לישראל

את חייבת, על פי החוק, להיכנס לישראל עם הדרכון הישראלי מצד שני, כשאת עושה CHECK IN תצטרכי להראות את הדרכון האירופאי (עם שם משפחה אחר) כי הם בודקים שמותר לך להיכנס לאירופה עם כרטיס בכיוון אחד (אחרת לא ייתנו לך לעולות לטיסה) ככה שאת מסתבכת במילכוד 22: הכרטיס חייב להיות עם השם האנגלי, אחרת לא ייתנו לך לעלות לטיסה (הדרכון חייב להיות תואם לכרטיס) אבל בביטחון/ביקורת דרכונים ייראו שהשם שלך בדרכון לא תואם לכרטיס/כרטיס עלייה למטוס, ולא ייתנו לך לעבור אני מכיר מישהו שכמעט פספס טיסה ככה, ובסוף רק בתחנונים נתנו לו לצאת מהארץ

taliF454

New member
../images/Emo13.gif על דרכון שני עוד לא דיברנו

ואם אני לא טועה- גם לי וגם לה יש עוד זמן עד לשלב הזה (ואני מודה שאני קצת מתלבטת אם דרכון כזה באמת הכרחי לי) בכל אופן- לא חייבים דרכון בריטי לטיסה בכיוון אחד.הדרכון הישראלי שלי מכיל את אישור התושבות שלי וגם בתקופות ששהיתי כאן באישורים אחרים ונסעתי לתקופות קצרות לארץ לא היתה לי שום בעיה- גם לקנות כרטיס לכיוון אחד אצל סוכנת סופר-הגונה שלא היתה מוכנה להזמין בשבילי כרטיס כזה ללא הוכחה שמותר לי,וגם בחקירות בשדות התעופה.

mussya

New member
אף פעם לא היתה לאפאחד מאיתנו בעיה

קודם כל, כמו שטלי כתבה - עד שיהיה לי דרכון אחר ייקח עוד 5 שנים במינימום.... וחוצמיזה, כבר הגעתי לאנגליה לא פעם ולא פעמיים עם כרטיס לכיוון אחד, בלי שום בעיה. אני יודעת שחברות התעופה לא אוהבות לתת לטוס עם כרטיס לכיוון אחד במקרה שהנוסע לא מאושר כניסה ויצטרך לחזור (שזה לא יהיה על חשבונם|), אבל זה לא חוקי ותמיד אפשר (וצריך) להתווכח על זה. אני הכל אופן מעולם לא הייתי צריכה להתווכח על זה, אף פקידת צ'ק אין ו/או סלקטור ו/או פקיד ביקורת גבולות מעולם לא עשו לי בעיות להיכנס ולצאת.

TrigATUSA

New member
הבנתי מהשאלה שלך שיש לך דרכון

המשפט המבלבל היה: להשאיר את שם המשפחה המקורי שלי בישראל (ובדרכון) בעוד בבריטניה הוא ישתנה לשם של האנגלי? לשאלתך - עכשיו כאשר אני בתקווה מבין אותה: התשובה שלי רלבנטית רק למי שחי באירופה עם דרכון אירופאי במצב כזה אין ויזת מגורים לאירופה בדרכון הישראלי (או כל ויזה אחרת) ואז באמת לא ייתנו לך לעלות לטיסה לאירופה עם כרטיס בכיוון אחד התקנה הזו רלבנטית לתיירים בלבד במקרה שלך יש לך ויזה קבועה/אישור שהיה, המוטבע בדרכון, ועל כן בוודאי שאין בעייה עם טיסה לאירופה עם כרטיס בכיוון אחד לגבי בעייות פוטנציאליות ממצב שבו יש לך שמות שונים בדרכון הישראלי וברישומים בבריטינה - בהנחה שכבר יש לך את כל המסמכים בבריטניה שדרשו דרכון ישראלי (רישיון נהיגה, NI NUMBER וכדומה) אני לא רואה בעייה כלשהיא תקחי רק בחשבון שאת כל הכרטיסי טיסה שלך (באירופה ומחוצה לה) את חייבת לקנות עם השם שבדרכון הישראלי, כי יש לך רק את הדרכון הישראלי לצרכי זיהוי אם עדיין אין לך רישיון נהיגה מקומי, יכולות להיות בעיות לפעמים: בבנק יבקשו ממיך להוכיח זהות על ידי דרכון, וכתובת על פי חשבון UTILITY אולי יהיו בעיות כי השם שלך בדרכון ובחשבון טלפון יהיו שונים...

mussya

New member
סליחה על הבלבול ../images/Emo140.gif

ותודה על התשובה. חשבון בנק ייפתח לפני השינוי. אני מתארת לעצמי שאני יכולה לשנות את שמי בחשבונות המים/חשמל וכו'. יש לך רעיונות למה עוד אני אצטרך את הדרכון הישראלי, חוץ מרשיון נהיגה מקומי? תודה

TrigATUSA

New member
אני מנסה לחושב באיזה מקרים התבקשתי

להראות דרכון, חוץ מרישיון נהיגה והינה מה שאני זוכר: בכל מקום עבודה חדש (הם מוודאים שיש לך אישור לעבוד בבריטניה) בפתיחה של כל חשבון בנק חדש (הינה, רק בשבוע שעבר הייתי צריך להראות את הדרכון (או את רישיון הנהיגה שנגזר ממנו) כדי לפתוח חשבון ISA בריאיון של NATIONAL INSURANCE בכל טיסה פנימית (הם לא מקבלים רישיון נהיגה)

בהולנד נהוג

להשאיר את שם הנעורים של האישה. ליד זה אפשר לציין אשתו של ואת שמו של בעלך (לא חובה לציין את זה אבל מותר). בארץ כמו שאמרו לפני מותר לך לבחור (השם של בעלך, השם שלך, או שם כפול). לי יש דרכון כפול והשיקול שלי היה שאיני רוצה שיהיו לי שני דרכונים עם שני שמות שונים לגמרי. מצד שני אם יהיו לנו ילדים יום אחד, המצב מסתבך מעט. הבנתי מחברות עם ילדים, שאם לילדייך יש בדרכון שם משפחה אחר מהשם שלך, את צריכה לנסוע עם התעודת לידה שלהם או איזשהו מסמך אחר שמעיד שאת האמא שלהם. הפתרון שלי היה לרשום בדרכון הישראלי שם כפול ובהולנדי את שם הנעורים שלי ואשתו של...

למעלה