שאלת שכר למטפלת

moonflowerb

New member
שאלת שכר למטפלת

איך הייתם מגיבים אם המטפלת שלכם היתה מבקשת להעלות את השכר שלה? (בעקבות עליית שכר המטפלות באיזור מגוריכם) האם זו בקשה לגיטימית או שמה שסיכמתם מראש חקוק באבן? אשמח לשמוע את דעתכם האובייקטיבית. בתודה מראש

עדינה35

New member
בקשה לגיטימית - תלוי במצב

בגדול - זוהי בקשה לגיטימית, אבל - הכל תלוי במצב: כמה זמן היא עובדת אצלכם, האם היא מרוויחה "טוב" יחסית למטפלות אחרות באזור, האם אתם מרוצים ממנה וכו'. אם העלאת השכר יוצרת לכם רושם שהיא לאט רצינית וסתם מנסה "לסחוט" אתכם - אפשר להפרד ממנה, אבל אם היא טובה, שווה לשקול בחיוב להענות לה (וברוח טובה) - אם כי כדאי להבהיר לה שהעלאות בשכר הן לא עניין יום-יומי...

אילתית 2

New member
לא מעסיקה מטפלת אבל נראה לי הגיוני ומקובל

לא איזה עלייה אסטרונומית אבל אם המחירים ב"שוק" עולים והרי היא עובדת שלך ואת המעסיקה שלה ובכל עבודה יש גם עליית שכר עם השנים אז זה נראה לי פייר והגיוני

happy00

New member
נראה לי לגיטימי לבקש אחרי שנה

במידה והמטפלת ממשיכה לטפל בילד.

פולספגן

New member
לא מדוייק

בד"כ לוקחים מטפלת עד להשמה בפעוטון, כך שבד"כ זה לא יותר משנה (כמובן שיש כאלה שאצלם זה 3 שנים עד הגנון). המטפלת יודעת שאת בידיים שלה, כי היא יודעת שתחשבי שאם לא תעלי לה את השכר, היא תתחיל לזלזל בעבודתה וכך זה בעצם סוג של סחיטה. היא גם יודעת שלמצוא מטפלת חדשה זה תהליך שלוקח זמן ולא תרצי להגיע לזה, כך ששוב את בידיים שלה. הכי חשוב, תלוי מה נכתב בחוזה, בדיוק כפי שבעל בית לא יכול להעלות את השכירות בכל עת שירצה, כך היא לא יכולה לבקש העלאה בכל עת שתרצה.

happy00

New member
כי כתבת שזה לגיטימי לבקש העלאה, בלי להתייחס

למשך הזמן שהיא כבר עובדת.

תלוי גם איך תבקשי ומה יקרה אם לא יעלו לך

אז תעזבי? או תשארי בכל זאת? ובעיקר כמו שכבר כתבתי לך, זה בהתאם לכמה זמן את עובדת אצלם (שנה+).

rjf

New member
תמיד לגיטימי לבקש תוספת לשכר. שום דבר לא

חקוק בסלע ומצד שני גם אפשר לסרב להעלה שכזאת. מאוד תלויי בהרבה דברים שאת רובם כבר ציינו. בקשה לשיפור בשכר וסירוב לבקשה כזאת לאו דווקה אומרת שמערכת יחסי עובד מעביד מסתיים.... כמו שיש סיבות לגיטימיות לבקש העלה יש גם סיבות לגיטימיות לסרב לה או לדחות אותה זמן מסויים

למעלה