שאלת שכר ותואר

Dafna101

New member
שאלת שכר ותואר

נגיד וצברתי 2 גמו"שים וסיימתי תואר ראשון. כמה תוספת למשכורת התואר הראשון נותן בקבע?

Sitting Bull

New member
זה תלוי...

השכר מורכב ממשתנים רבים כגון וותק ורמת פעילות. בגדול, תואר א' מוסיף כ- 2000 ש"ח לנטו וכל גמ"ש כ- 500 (כך לפחות היה אצלי).

Dafna101

New member
2000 ש"ח? ואו!

אתה היית עתודאי או משהו? וזה תקף גם לקצינים וגם לנגדים?

Sitting Bull

New member
לא עתודאי, סתם קצין ../images/Emo8.gif

אבל שוב, התואר מגדיל לך את השכר בכל הפרמטרים (שכר בסיס, תוספת מקצועית וכו'). יכול להיות שלך ספציפית יצא קצת פחות, אבל זהו פחות או יותר התוספת הצפויה לך. אכן, כיף מאוד לקבל את התלוש הראשון ולראות את החבילה. מה שיותר משמח הוא שהצבא מכיר לך בתואר רטרואקטיבית מהיום שהאוניברסיטה הכירה לך - כלומר מיום סיום החובות האקדמאיות, ולא מיום הזנת התואר במת"ש. כך יוצא ש"החבילה" בחודש הראשון ממש כבדה (אבל כך גם המסים).

Dafna101

New member
נשמע ממש טוב אבל יש משהו שלא הבנתי

הצבא מכיר לך בתואר רטרואקטיבית מהיום שהאוניברסיטה הכירה לך - כלומר מיום סיום החובות האקדמאיות, ולא מיום הזנת התואר במת"ש. לא הבנתי תוכל להסביר את זה? וזה משנה במה התואר? יש איפשהוא שאני יכולה לברר כמה זה יוסיף לי למשכורת? כי אם זה באמת כזה סכום שווה לי להתחיל ללמוד בפתוחה אפילו שאני רק התגייסתי (יש לי שנתיים וחצי קבע)

Sitting Bull

New member
הסבר...

בואי נגיד שאת העבודה האחרונה בתואר (או המבחן לצורך העניין) הגשת ביולי 05'. לאוניברסיטה לוקח עוד כמה חודשים עד שהם מסכמים את התואר שלך (ועד שהמרצה מסיים לבדוק את העבודה ולתת ציון) ושולחים לך אישור שאכן סיימת את חובותיך ואת זכאית לתואר - אצלי זה קרה רק בדצמבר (ודרך אגב, את תעודת התואר עצמה מקבלים רק לאחר שנה). באישור של האוניברסיטה גם רשום התאריך בו הגשת את העבודה האחרונה ומבחינת האוניברסיטה והצבא זהו התאריך בו סיימת את התואר. לכן, כשבדצמבר תגישי את האישור למת"ש, הצבא ישלים לך את הפער בשכר מיולי ועד דצמבר שבו תיאורטית היית זכאית לגמול עבור התואר. בהחלט משנה במה התואר - זה קובע את גובה התוספת לשכר. החל מסתם תואר שלא קשור בכלום (שזוהי התוספת הבסיסית), דרך תואר שרלוונטי למקצוע הצבאי שלך (ששווה יותר) וכלה בתואר בהנדסה או ברפואה ועוד כמה מקצועות יחודיים (ששווים הכי הרבה). בכל מקרה, זה בהחלט שווה ללמוד - רק תוודאי שיש לך אישור מהצבא. דרך אגב, אם רק התגייסת איך כבר יש לך קבע (ואני מניח שאת לא עתודאית אם את שואלת אם להתחיל ללמוד בפתוחה...) ?

Dafna101

New member
לא עתודאית אבל

תוכניתנית.. מה שפעם נקרא מסלול ממר"ם במה עשית תואר? וזה הספיק לך הזמן של הסדיר לסיים אותו? תודה =)

Sitting Bull

New member
4 שנים...

אבל עד אז הייתי ביחידות שדה ולכן לא יכולתי ללמוד. ברגע שעברתי לעורף ניצלתי את ההזדמנות והתחלתי ללמוד בבן גוריון. קחי בחשבון שבאוניברסיטה הפתוחה יקח לך יותר זמן...

למעלה