שאלת שיעורי בית

שאלת שיעורי בית

קיבלנו לחפש כמה מילים במילון
זה משנה אם זה מילון או מילון באינטרנט?

nika27

New member
תלוי

מה מטרת העבודה. במידה ומטרה לפרש מלים זה לא משנה אם זה דרך המילון או דרך האינטרנט, אבל אם המטרה היא לחדד את המיומנות - חיפוש במילון, אז , כנראה, שזה משנה.
בהצלחה ושנה טובה, מה שלומך?

בעיקרון לא הנחו אותנו

גם לא ביקשו לקנות מילון
שלומי בסדר, עייפה קצת

nika27

New member
אם

לא ביקשו לקנות מילון, סביר להניח שהמטרה היא פירושי מילים. את עייפה מהכנות לחג?

nika27

New member
מזל שלי

שאני ממש, אבל ממש לא בשלנים, כולם יודעים זאת ולכן לא מצופה ממני לארח.

שאלה קשה...

אנחנו נתבקשנו לקנות מילון כיס של אבן שושן אז ברור לי שכשקבלנו שיעורי בית לחפש צירופי מילים במילון התכוונו למילון שנאמר לנו לקנות, אצלכם לא אמרו כלום אז נראה לי שהמטרה היא פשוט למצוא הגדרה ככה שזה לא ממש משנה (למרות שאני הייתי מנצלת את זה כדי ללמד את הילד קצת על מילון ומחפשת איתו במילון "אמיתי")
בלי קשר זה ממש מרגיז, זה שיעורים להורים ולא לילד! הם צריכים ללמד לפני כן את הילדים איך מחפשים במילון (לפי הא' ב'), גם אצלנו לא למדו וישר נתנו משימה.

יש מילון שאני חושבת שגם הוא אבן שושן

שרשום עליו "מילון לתלמיד" או משהו כזה, הוא בצבע ירוק אם אני זוכרת נכון, בדרך כלל בתי ספר מבקשים לקנות אותו (לא יודעת למה אצלנו בקשו מילון כיס)
אני חושבת שיש בו גם יותר ציורים.
יש מילון שממש לילדים עם צבעים וציורים והכל אבל זה כבר ליותר קטנים לדעתי, עדיף לקנות מילון רגיל שיעזור להם בלימודים הרבה יותר ממילון שמיועד לילדים (אלא אם כן אין לך בעיה לקנות גם וגם)

hila218

New member
האמת לא יודעת

בגדול נשמע שלא כי המילון ברשת הוא כמו מילון כתוב לא?

זה משנה

מטרת הלמידה של חיפוש מילים במילון היא לא רק העשרת אוצר מילים, אלא, בעיקר, למידה של חיפוש לפי סדר ה-א'-ב', כלומר, מה בא אחרי מה: שעון בא אחרי שמירה וכו'. זה גם דרך לשינון סדר האותיות, וגם למידה של דרך חיפוש מאוד בסיסית שעליה בנויות שיטות הסיווג בספריות, בארכיונים, בלקסיקונים, באנציקלופדיות ועוד. אגב, גם רשימת אנשי הקשר בטלפון לצורך העניין. למידת העקרון מקלה אחר כך על ההתמצאות במקומות שהיא תזדקק להם במהלך החיים...השקעה קטנה ותמורה גדולה, גם בעידן האינטרנט
בהצלחה..

אין לי בעיה ללמד אותו להשתמש במילון

יש לי בעיה אם זה שלא קיבלנו הנחיה לגבי השיעורים

אם זאת המטרה ולא העשרת אוצר מילים

אז תפקיד המורה ללמד איך מחפשים לפי סדר הא' ב'.
אלא אם כן המורה חושבת ששיעורי בית זה בשביל ההורים ושחסר להורים קצת זמן איכות ילד- הורה.

זה כמו שנתנו *לי לרשום תקציר על חויה מהחופש ועל איזה ספר, כי אם הילד שלי היה אמור לעשות את זה ולא אני אז המורה אמורה ללמד איך רושמים חויה, להסביר להם שרושמים את זה בגוף ראשון בעבר ואיך מתחילים ואיך מסיימים ולתת דוגמאות, בדיוק כמו שהיא עשתה להם עם דוגמאות של איך מאחלים ומברכים כשמישהו חולה או שיש יום הולדת או חג.
אם היא לא למדה אז מבחינתי השיעורים הם בשבילי.

למעלה