שאלת שינה

שאלת שינה

תאומים בני חודש ודי קשה להם להרדם במיוחד בלילה אחרי שהם קמים לאכול.
איך גורמים להם לחזור לישון ישר אחרי האוכל?
וגם האם אתן מעירות אותם בלילה ביחד? ואם כן איך אתם מסתדרות להאכיל את שניהם ביחד? ואם לא איך אתם עוברות את הלילות בלי להתמוטט?

אנחנו כבר לפני קריסה

simba1231

New member
אין לי עצות מדהימות

רק לשלוח חיבוק כי זאת תקופה ממש קשה, אבל אתם כבר לא רחוקים מהשלב שנהיה (טיפה) יותר קל.
עד שיבואו היועצות שינה שיגידו שסביב הששה שבועות קצת מסתדרים להם ההורמונים והם אמורים לישון יותר טוב בלילה... שווה לנסות לעשות להם הפרדה בין היום ללילה, בלילה להשכיב בעריסות וביום בסלון למשל... השיטה היעילה השניה להרדמה שאני יכולה לחשוב עליה היא נדנוד (הכורסת הנקה היתה אחת הקניות הכי טובות שלנו), הראשונה זה אוכל.
הייתי מאכילה במקביל על כרית הנקה (אבל לא בלילות כי הם באמת היו מסיימים ארוחות כאלו פחות מנומנמים), בלילה השתדלנו להאכיל אחד אחרי השני, אם הם לא הפתיעו והתעוררו ביחד.
חוץ מזה תנסו לעשות משמרות בלילות אם את לא מניקה מלא, לבקש כמה שיותר עזרה ולגנוב כל דקת שינה שאפשר בלי שום בושה. אל תדאגי, עוד תזכו לישון כמו בני אדם בעתיד הלא כל כך רחוק

גיל חודש הוא לא פשוט
השינה עדיין לא מאורגנת, מתעוררים המון בלילה (וכפול כשמדובר בתאומים), תינוקות שלא נרדמים על הבקבוק/בהנקה צריכים הרבה עזרה בהירדמות כי הם עדיין לא יודעים לעשות את זה לבד.
אני מבטיחה לך שזו תקופה שעוברת יותר מהר ממה שאת חושבת, אבל כל עוד היא נמשכת את צריכה לעשות את מה שלהערכתך יקל עליך הכי הרבה.
לא כתבת לגבי שבוע לידה ומשקלים, והאם את נדרשת להעיר אותם לאוכל או שהם אוכלים על פי דרישה. אבל בהנחה שאין חובה להעיר אותם לאוכל כל 3 שעות מה שאני ממליצה לך בעיקר תלוי בכמות העזרה שיש לך במהלך הלילה.
אם את האחראית הבלעדית לארוחות במהלך הלילה, אם את מניקה, ומסוגלת להניק את שניהם במקביל - זה בהחלט יכול לחסוך לך זמן ולאפשר לך יותר שעות שינה אם תסנכרני ביניהם בזמן האוכל, ואז תעזרי למי שצריך לחזור לישון.
אם אין לך אפשרות להניק/להאכיל במקביל (אפשר להאכיל במקביל גם מבקבוק - למשל ע"י הושבה בסל-קל/בטרמפולינה כשאת באמצע מחזיקה את שני הבקבוקים. את יכולה גם להביא אותם אליך למיטה ולשבת באופן כזה שתוכלי להשעין כל אחד על ירך אחרת שלך ואז להאכיל את שניהם במקביל... יש המון פתרונות - רק צריך להיות יצירתיים..) אז אני כן הייתי ממליצה לך לתת לך אחד מהם את הזמן שלו. יחד עם זאת, כן הייתי עושה את ההאכלות ברצף, כדי בכל זאת לאפשר לך קצת זמן שינה.
אם יש לך עזרה בלילה ואת לא האחראית הבלעדית על ההאכלות אני הכי אוהבת את פתרון המשמרות. באופן הזה כל אחד מקבל אחריות על חצי מהלילה וגם יכול לישון חצי מהלילה. בעיני זה עדיף על פני התעוררות של שניכם לאורך כל הלילה. מצד שני יש מי שמעדיפים להתעורר ביחד כך שכל אחד יקח אחריות על ילד אחד ולסיים את ההאכלה מהר יותר ולחזור לישון.
בכל מקרה, הכי חשוב לזכור שתוך חודשיים שלושה את כבר תוכלי לראות שינוי בשינה שלהם, הם יצליחו לפתוח פערים גדולים יותר במהלך הלילה וגם את תוכלי לישון טוב יותר.

tamitamar

New member
זה יעבור בגיל 3 חודשים קצת סבלנות כמה שקשה..וקשה

תנסו להיות במוד לילה(בית חשוך טיפה של אור.. שהתינוקות יבינו שמדובר בלילה .. בסוף הם כבר יבינו לבד זה בטבע של כל אחד ואחד להבין שלילה...)
עצה שלי לעתיד הקרוב -להמשיך את ההאכלות בלילה ולא להתפתות להאכלת חלום(האכלה מתוך שינה) ובסוף הם יקומו לאט לאט בבוקר ולא באמצע הלילה...
לדעתי האכלת חלום מפריעה בהמשך לסדר יום...
בהצלחה...

למעלה