גיל חודש הוא לא פשוט
השינה עדיין לא מאורגנת, מתעוררים המון בלילה (וכפול כשמדובר בתאומים), תינוקות שלא נרדמים על הבקבוק/בהנקה צריכים הרבה עזרה בהירדמות כי הם עדיין לא יודעים לעשות את זה לבד.
אני מבטיחה לך שזו תקופה שעוברת יותר מהר ממה שאת חושבת, אבל כל עוד היא נמשכת את צריכה לעשות את מה שלהערכתך יקל עליך הכי הרבה.
לא כתבת לגבי שבוע לידה ומשקלים, והאם את נדרשת להעיר אותם לאוכל או שהם אוכלים על פי דרישה. אבל בהנחה שאין חובה להעיר אותם לאוכל כל 3 שעות מה שאני ממליצה לך בעיקר תלוי בכמות העזרה שיש לך במהלך הלילה.
אם את האחראית הבלעדית לארוחות במהלך הלילה, אם את מניקה, ומסוגלת להניק את שניהם במקביל - זה בהחלט יכול לחסוך לך זמן ולאפשר לך יותר שעות שינה אם תסנכרני ביניהם בזמן האוכל, ואז תעזרי למי שצריך לחזור לישון.
אם אין לך אפשרות להניק/להאכיל במקביל (אפשר להאכיל במקביל גם מבקבוק - למשל ע"י הושבה בסל-קל/בטרמפולינה כשאת באמצע מחזיקה את שני הבקבוקים. את יכולה גם להביא אותם אליך למיטה ולשבת באופן כזה שתוכלי להשעין כל אחד על ירך אחרת שלך ואז להאכיל את שניהם במקביל... יש המון פתרונות - רק צריך להיות יצירתיים..) אז אני כן הייתי ממליצה לך לתת לך אחד מהם את הזמן שלו. יחד עם זאת, כן הייתי עושה את ההאכלות ברצף, כדי בכל זאת לאפשר לך קצת זמן שינה.
אם יש לך עזרה בלילה ואת לא האחראית הבלעדית על ההאכלות אני הכי אוהבת את פתרון המשמרות. באופן הזה כל אחד מקבל אחריות על חצי מהלילה וגם יכול לישון חצי מהלילה. בעיני זה עדיף על פני התעוררות של שניכם לאורך כל הלילה. מצד שני יש מי שמעדיפים להתעורר ביחד כך שכל אחד יקח אחריות על ילד אחד ולסיים את ההאכלה מהר יותר ולחזור לישון.
בכל מקרה, הכי חשוב לזכור שתוך חודשיים שלושה את כבר תוכלי לראות שינוי בשינה שלהם, הם יצליחו לפתוח פערים גדולים יותר במהלך הלילה וגם את תוכלי לישון טוב יותר.