שאלת שיווק...

שאלת שיווק...

שלום ,

אני בתהליכי הקמת צהרון בבית בשנת הלימודים
והקמת קייטנה בחופש הגדול המתקרב...

כעת אני מחלקת פליירים בתיבות דואר - בבניינים סביבי
מה עוד ניתן לעשות על מנת לשווק עצמי שיכירו וידעו עליי.?

האם מותר לי לתלות מודעה במתנ"ס השכונתי ? (זה אולי יהיה כמו "לגנוב" להם לקוחות כי גם הם פותחים קייטנה בחופש וגפ צהרון בשנת הלימודים)

בפורומים הרלוונטים אסור לפרסם דברים כאילו (בדקתי עם מנהלי הפורומים...)

מה עוד ניתן לעשות ????

תודה |פרח\

הי בעילום שם כרגע.. אנסה לענות

ראשית הכי מתבקש ופשוט, הוסיפי "חתימה" לכל הודעה שלך בפורומים. יש הנחיות והסבר בכרטיס שלך, הכוונה לתיאור עיסוקך מעבר להיותך אמא...): ב 3 מילים + לינק לאתר עם יש לך. תוכלי לראות דוגמאות רבות לכך בפורום, ובפורומים אחרים ,נסי ללמוד מקולגות שלך שמשתמשות בחתימה בהודעות שלהן.
פליירים זה נחמד, אבל בד"כ אחוז היענות וההתייחסות להם מיזערי, אנשים זורקים כי הם מוצפים בפלייארים, למרות שבמקומות "אסטרטגיים" יכול להיות ש"רמת הקשב" לפלייר ולמסר שלך תהיה גבוהה ומבודלת, לדוגמא בסופר/המכולת השכונתית, חנות שכונתית וכו' שהבעלים יאשר לך כמובן לשים את הפלייר, רצוי מאוד שתסבירי לו ב2 משפטים על העסק, תודי לו מראש על שיתוף הפעולה כמובן והסכמתו.
מניסיוני בתחום שלך, בד"כ מדובר בהיצע וביקוש, ככל שיש דרישה לצהרון ולקיטנה מסיבות שונות, חוסר עסקים דומים לשלך וכיו"ב, יהיה לך יותר קל.
נסי לעבוד על "מכירה אישית" מפה לאוזן, להיות נוכחת בכנסים, מקומות התכנסות של הורים וילדים, פארקים וגנים, הצגות בשכונה/במתנ"ס ואז כמובן באופן מושכל לחלק את הפלייארים במיוחד ליד המתנ"ס וכדומה. את בהחלט יכולה לשאול אם זה בסדר לתלות במתנ"ס, שוב היעילות יחסית נמוכה אבל במקומות ממוקדים הרבה יותר טובה .
נסי לחשוב יצירתית , הורים שאת מכירה, לרתום אותם להמליץ עליך, אולי ליצור קבוצת הורים בעזרתם. נסי למצוא בידול ביניך לבין שאר הצהרונים/קיטנות, מאוד חשוב.
שיהיה לך בהצלחה

מאוד קשה לי עיניין השיווק ...

אני לא טובה בזה מהיסוד ועוד לשווק את עצמי בכלל בעיה
אבל...
אתה צודק בכל מילה שאמרת ואני אנסה באמת להיות יותר נוחכת במתנסים ולתת להורים פיזית את הפלייר

אני לא מחפשת הרבה ילדים רק 5-6 ילדים ... אבל זו שנה ראשונה והעבודה היא רבה .....
עוד לא מכירים אותי.... עוד ישמעו עליי !!

מכיר את העניין, השנה הראשונה היא הכי קשה..

בד"כ בתחום שלך, אבל ככל שתצליחי לתת " פוש" בשנה הראשונה, תראי שיהיה לך הרבה יותר קל במהלך השנה ובקייטנות בעתיד, עם ביקוש הולך וגובר.
נסי לחשוב בכל מקרה על 10 ילדים כדי להגיע ליעד המבוקש, ואז תראי שהרבה יותר קל להגיע לרף האמיתי שהצבת לעצמך.
שוב, לדעתי המפתח הוא להיות יצירתית, להציע ערך מוסף שונה, אינני יודע את הגילאים אבל לדוגמא, סדנאות להכנת עוגיות ,שילוב לימודים כיפיים בהתאם לגיל וכו'.
את חייבת לדעתי להתחיל להתנסות בשיווק העסק שלך, בהחלט יש אפשרות להסתייע בסביבה שלך או במשפחתך בסיוע בשיווק.

aap

New member
היי, "בעילום שם כרגע"

אופציה לשיווק ומכירה - מבצעים!!! כמו:
1. מי שנרשם לקייטנה בקיץ יהיה זכאי להנחה של X ש"ח בחודש הראשון בגן. (ואז את דוחפת גם את הקייטנה וגם את הגן).

2. מי שנרשם לקיטנה בקיץ ולגן בשנה הבאה יהיה זכאי לקבל שעה נוספת בגן פעם בשבוע לאורך כל השנה (כמובן שאת יכולה להגביל את זה ליום ספציפי)

או כל מבצע אחר שאת חושבת שאיתו תוכלי לנצח ולסגור את מספר הילדים שהצבת לעצמך ליעד.
מקווה שעזרתי.
אסף

וואו - רעיונות נחמדים וטובים

אני לא יודעת איך ליישם אותם ככ אבל אחשוב....
על דרך.

נכון לרגע זה יש לי משתתפת אחת בקייטנה וזו הבת שלי - שעד לפני יום יומיים בכלל לא רצתה להיות אצלי בקייטנה .
הצלחתי לגרום לה כן לרצות ןלהלהיב אותה שאצלנו תיהיה הקייטנה הכי שוווה בעיר ...

והיא תיהיה השגרירה הכי טובה שלי בבית הספר שלה (אני מקווה)
מה גם שכנו פליירים בבית דפוס מה שעד עכשו היו בהכנה ביתית
ואני מקווה שזה גם יראה על רצינות .
בינתיים מעט מאוד אנשים מתקשרים פעם ב... ורק שואלים ואני עונה אף אחד עדין לא סגר .

מאוד מאוד מאכזב וקצת מייאש אבל...
אני לא מתייאשת אני ממשיכה להשיג - את היעד...

הי עילום, אל תתיאשי, כל ההתחלות קשות, האמיני

ביכולת שלך, לדעתי את צריכה להפעיל עוד "שגרירים" לקייטנה, חברות, חברים, קרובים, משפחה, המכולת/הסופר שליד, הספר השכונתי, אל תתביישי, להיפך תרגישי מאותגרת לעמוד במשימה המינימלית 5-6 נירשמים.
בהצלחה רבה עילומי...

למעלה