שאלת שותפים

שאלת שותפים

אני סטודנטית בת 24 וחיה עם עוד שני שותפים. אחת מהן נמצאת הרבה בבית ויש לה בן זוג. כמעט כל ערב הוא נמצא אצלנו בבית - אוכל, שותה, ישן איתה כמעט כל לילה ובעיקר יושבים בסלון. היו מספר פעמים ש"תפסתי" אותם מתגפפים על הספה ומתנשקים. בן זוגה מרגיש מאוד בנוח, נשכב על הספה ומתנהג כמו בבית. הם יוצאים רק חודש. בנוסף, לרוב היא תזמין עוד ידיד או חברה שיצטרפו. הם ישבו במטבח, בפינת אוכל או בסלון, עד שעה מאוחרת (חצות או 1 בלילה). בהתחלה הם היו מרעישים הרבה אבל אני והשותף השני הערנו אז הם הפסיקו. גם כשהיא שומעת מוזיקה זה תמיד יהיה ברדיו טייפ שהיא הניחה בסלון ולא בחדר שלה (אמנם לא בווליום גבוה, אבל עדיין). השותף השלישי כמעט ולא בבית, ואני בעיקר בחדר, לומדת או עובדת. אני ובן זוגי נפגשים בעיקר אצלו (גר לבד) או בחוץ. כשהוא כאן אנחנו ישר נכנסים לחדר או אוכלים במטבח. אולי פעם או פעמיים ישבנו בסלון לצפות בטלוויזיה. ברמה העקרונית - מאז שהערנו לה בבוטות היא לא מרעישה. אבל הנוכחות שלה בכל מקום בבית - במטבח, בסלון והאנשים שהיא כל הזמן מביאה מפריעים לי מאוד. היום יצאתי מהחדר בשהם למדו בסלון ודרשתי (די בעצבים) שייכנסו לחדר, כי זה מרחב ציבורי שהיא כל הזמן נמצאת בו. הם ישר התקפלו ונכנסו לחדר, ואחר כך הרגשתי מאוד רע. האם עשיתי בסדר? האם אני מגזימה? בסך הכל הם לא מרעישים, אבל יש לי הרגשה שהיא עושה את הדירה לבית שלה יותר משלי. אז זה עקרוני יותר אני מניחה. כבר דיברנו על זה מספר פעמים בעבר וההרגשה שלי היא שהיא יוצאת מתפיסה שעליי להעיר לה אד הוק על דברים שמפריעים לי, בעוד אני רוצה שהיא תבין מה מפריע לי ולמה זה מפריע לי, ותפעל בהתאם מבלי שאצטרך להעיר כל הזמן. אין לי דיעה מגובשת עליה יותר מדי. בסך הכל היא בסדר מכל בחינה אחרת - ניקיון, כלים, חשבונות וכו'. האם עליי לדרוש אמות מידה משלי (נניח, אני בנאדם פרטי, אוהב שקט) על אנשים אחרים? התיישבנו כמה פעמים לדבר על חוקים אבל לא נראה כי היא מבינה את העמדה ממנה אני יוצאת. אין לי בעיה להתגמש, אבל עושה רושם כאילו קשה לה להבין את כוונתי. מה נראה לכם? אשמח אם לא תצעיו פתרונות אלא רק תאמרו את דעתכם - האם זה היה מפריע לכם שבנאדם משתלט על כל חלקה בבית, גם אם הוא בדרך כלל לא מרעיש יותר מדי? תודה לורי

yatusha

New member
הגזמת

למדו בסלון אז גרשת אותם? שכחת שזה מרחב ציבורי? להעיר על רעש כמו המוזיקה זה לגיטימי, התגפפויות קלות זה גם לגיטימי כשאת לא איתם בחדר. כמו שאמרת, מציק לך שהיא מרגישה יותר בבית ממך. הצעות? להתמתן! נכנסת לדירה עם סלון? הגיוני שישתמשו בו. נכנסת לדירה עם שותפים? הם יסתובבו ויחיו בדירה. אוהבת סדר וקונטרול פריק? תגורי לבד או עם החבר.

kotej22

New member

אפשר לחלק את הזמן בסלון בין שלושתכם

כלומר, כאשר זה השליש שלה, נניח כל יום שלישי, או משהו כזה, אז מותר לה לארח שם. כאשר זה לא הזמן שלה, היא צריכה להתחשב. כאשר זה הזמן שלה בסלון, את יכולה ללמוד במקום אחר.

im mitzi

New member
אחרי 5 שנים של מגורים עם שותפים

למדתי לא לצפות שיבינו אותי, אם יש משהו שמפריע לי אני פשוט אומרת. קודם כל מאחר ואת סטודנטית אני מניחה שאת נמצאת בתחילתה של תקופת מבחנים ואת בלחץ, תנסי להסביר לה את המצב, אני מאמינה שהיא תתחשב. העובדה שאת מרגישה לא בנוח בדירה וכל הזמן בחדר, גם כשבן זוגך מגיע, אינה קשורה אליה, אלא אליך. זו גם הדירה שלך ואם נוח לך לשבת בסלון, תשבי בו. ההרגשה היא שלך ורק את יכולה לשנות אותה. אל תשכחי שאת כבר לא גרה עם ההורים, ואף אחד לא חייב להתחשב בך, הרעיון של מגורים עם שותפים היא לחסוך כסף אבל זה אומר שצריך גם להתחשב באחרים.

שותפים

אני גר כמה שנים עם שותפים, בגדול מה שמפריע לי זה כמובן חברים שיושבים אפילו בסלון ומרעישים (דיי נדיר) או שיחות טלפון בווליום גבוה בחדר עד שעות מאוחרות. וכמובן שמביאים חברה קבועה כל הזמן, שזה תכלס הופך אותי לגלגל חמישי ולעוד מישהו שחי וגר בדירה. הרי אם הייתי רוצה לגור עם זוג או עם שני שותפים, הייתי מחפש כאלה. סה"כ צריך לדעת גם להתגמש, אבל גם לא לעבור את גבול הטעם הטוב.

im mitzi

New member
מזכיר לי את השותפים הקודמים שלי

ב5 שנים האחרונות גרתי עם שני שותפים מבחירה, שותף שגר איתי את כל ה5 שנים בדירה ועוד חדר שכל שנה היה בו שותף אחר. השותפה האחרונה שנכנסה הפכה להיות הבת זוג של השותף שלי ככה שמצאתי את עצמי גרה עם זוג ולא עם שותפים. במקרה שלך הרבה יותר קל לדבר עם השותף ולהסביר לו את הבעיה, במקרה שלי הייתי ממש גלגל חמישי ולא היה לי לאן לברוח (או יותר נכון היה לי אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי).

אגב מצד שני כרגע אני פחות נמצא בדירה

אז השותף משתמש ברוב המים והחשמל...

זאת בעיה שלך לא שלו

הוא לבטח משתמש באותה הכמות שהיה משתמש גם אם היית יותר זמן בדירה.

יש מקומות זולים בדרום תל אביב.

אני גר בכפר שלם, במסגרת דיור מוגן . במחיר של כ-1250 ש"ח לחודש, עד חודש מאי 2012. . לא כולל ועד בית, (70 ש"ח ל-4 דיירים) ואוכל, אבל כולל הרבה דברים אחרים. כולל שכר דירה, וחשבונות.

halmazelmelet

New member
הגיוני שהיא תהיה בסלון..

זו גם הדירה שלה, והיא בחרה לגור בדירה עם סלון כי היא רוצה להשתמש בו.. זה משהו אחד אם את גם רוצה להיות בסלון אבל היא כל הזמן "תופסת" אותו, לבין זה שאת מרגישה שהיא משתפמשת בו יותר ממך.. אני מבין שההרגשה הזו יכולה להעיק, אבל זה משהו שאת צריכה לטפל בו בעצמך - תהיי יותר בסלון.. את מרגישה שהיא עושה את הדירה יותר לבית שלה משלך? אז תעשי את הדירה לבית שלך! תרגישי בה כמו בבית, ואל תסתגרי בחדר. את צריכה לזכור שאתן שותפות, ואת צריכה להרגיש בנוח בדירה, ולהרגיש בנוח עם זה שהיא מרגישה כמו בבית. בהצלחה.

למעלה