שאלת שוקולד

תשובותיים ../images/Emo6.gif

ראשית סליחה , לפעמים "מתפלק" לי מונח רפואי
. סטגנציה זו תקיעות והמושג כבד סטגננטי מבטע מצב שבו הכבד נכנס למגננה . ברפואה הסינית לכל איבר יש תנועתיות הכבד ומהותו הינה הזרמת הדם וזרימה בכלל , כאשר הכבד לא מתפקד כראוי הוא נכנס למצב של תקיעות = סטגנציה. כמו שציינתי ניתן לעזור דרך דיקור בתופעות קדם ויסתיות , גם בתשוקות השוקולד . בוקר טוב יעל

tsabbay

New member
שאלת שוקולד

הי, לחברה שלי יש תופעה שחוזרת על עצמה מדי חודש בחודשו. כשבוע לפני המחזור היא חייבת מתוק(שוקולד), האם זה סימן למשהו ? או שזה פשוט טבעי ? זה לא מפריע לה אבל לדעתי זה מצביע על משהו (לאו דווקא רע), אשמח לשמוע את חוות דעתכם הנאורה, בני.

הסבר..

על רגל אחת.. שבוע לפני הוסת הדם מתחיל להאגר ברחם בצורה מאסיבית כתוצאה מכך הכבד הופך להיות סטגננטי והטחול נחלש.. כאשר הטחול חלש יש כמיהה למתוק כאשר הכבד סטגננטי יש מגרנות ומצבי רוח ( עצבנות בעיקר) , עם תחילת הוסת הכל "נרגע" וחוזר לקדמותו עד הפעם הבאה.. כשהתופעות יוצאות מפופורציה הנורמאל ( מה שנקרא תסמונת קדם ויסתית) יש מקום להתערבות טיפולית , עד אז המליצי לחברתך לאכול במקום שוקלד פחממה מלאה כמו בטטה לחם או קוואקר או ב"התקף קשה" פירות יבשים זה יחזק את הטחול והכמיהה בד"כ נרגעת. יום טוב יעל

odeia

New member
יעל, ואם כבר מדברים על שגעונות לפני

מחזר, אצלי בדר"כ יום לפני יש כאבי ראש נוראיים, וביום המחזור אני חייבתלאכול המון בשר ועגבניות, בעצם כל דבר שקשור באדום ודם. האם יש הסבר? נ.ב. לאחרונה, יש לי פחות דימום לאחר שהחליפו לי גלולות ושמתי לב שיש לי צורך מופחת לבשר ועגבניות.

odeia

New member
לא מקפידה על זה במיוחד, הם גם לא

בהכרח באים באותה בליסה.

קשה לי..

בלי תשאול מלא.. האם את סובלת קור יותר בתקופת הוסת? בשר ועגבניה יכולים להצביע על קור אבל לא בהכרח.. ואם זה מלוח אז יכול להיות שיש לך צניחות של לחץ דם.. זה מה שעולה לי בראש , אבל שוב חסר פה התשאול.. שבת שלום יעל

odeia

New member
יעל, כמו שציינתי, העניין לא כל כך

מפריע לי, הוא אפילו נחלש מאז שהחליפו לי גלולות. כתבו כאן על סימנים מוזרים ןכתבתי את שלי מתוך סקרנות גרידא. לא סובלת יותר מקור בזמן מחזור, לגבי לחץ דם לא יודעת להגיד. דבר יחיד שכן מפריע לי לפני מחזור זה כאב ראש שממש משתק אותי מתפקוד. דבר שהמגנזיום לפעמים עוזר לו. המון תודה על העזרה.

למעלה