שאלת רופאים

שאלת רופאים

היי בנות
אשמח לדעת אצל מי הלכתן לרופא לטיפולים ,האם כל רופא יודע לעשות את הסנכרון בין האם לפונדקאית? ועד כמה חשובה מומחיותו בנושא? אני צמודה לרופא שלי כבר כמה שנים ואני מאוד מרוצה מאופן העבודה שלו והמחיר ומהיחס האם לשנות בגלל העובדה שאף פעם הוא לא עשה שירות כזה לפונדקאיות? אני קצת מבולבלת,אשמח לעיצות מכן. תודה רבה וסופ"ש נעים וחמים!

VNRN

New member
תמיד אפשר להחליף רופא אם לא מצליח

מה הרופא שלך אמר על הסנכרון? לא נראה לי שזו צריכה להיות בעיה גדולה בשביל מי שמומחה בפוריות. לי אישית חשובה תקשורת טובה עם הרופא ושאני סומכת עליו. יש גם רופאים שנחשבים מומחים גדולים אבל מקובעים על פרוטוקול מסויים ולא גמישים בביצוע שינויים. כך שמה שחשוב זה ההקשבה של הרופא לך ולפונדקאית והנכונות שלו לגמישות ויצירתיות. אני במקומך הייתי משוחחת על זה עם הרופא שלי, עושה "תאום ציפיות" ומתחילה אצלו. תמיד אפשר להחליף רופא. אתמול מישהי במפגש סיפרה על אחד התותחים שאחרי מספר החזרות שכשלו הפתרון שלו היה להחליף את הפונדקאית או את האם (כלומר, תרומת ביצית). כמובן שהוא לא הזכיר החלפת רופא. הפלא ופלא, השינוי שהוביל להריון היה .... החלפת הרופא. שבת שלום.

מירבי*

New member
רופא מטפל

אני בעד לגשת לרופא שעשה כבר כמה תהליכי פונדקאות. מעבר לעניין הסינכרון , יש יתרון לרופא שמכיר מערכות יחסים בין זוג לפונדקאות, שרגיש למורכבות ושיודע לעבוד עם 2 מטופלות במקביל. לפעמים דווקא כשמתחילים תהליך פונדקאות יש רצון להתנתק מהרופא הקודם ולהשאיר שם את מפחי הנפש. בהצלחה

אני דווקא מאוד מרוצה מהרופא שלי למרות שלא היו

לנו הצלחות איתו השאלה מגיעה מותך הבנה שלחבר בין 2 מטופלות ולסנכרן בינהם נראה משהו שצריך "לדעת אותו" אני לא שוללת כרגע את הרופא שלנו ,אבל רציתי לדעת עד כמה מהמטופלות עושות לזה חשבון וכן עוברות לרופא מוכר ומבין בתחום ואו שזה לא ממש משנה וממשיכים עם אותו הרופא שהיינו איתו בטיפולים האחרונים?!? מעניין שבר חוה מזוהה מאוד עם פונדקאיות ומעניין מאוד למה אין עוד רופאים שמזוהים עם התהליך...

hope4good

New member
קחי בחשבון שלרופאים הפופולאריים יש גם חסרון

אנחנו אצל אחד כזה (אספר לך מי במסר) והבעיה היא שברגע שהוא כלכך מבוקש קשה לקבוע תור, לתפוס אותו אם צריך, לקבל יחס אישי אז זה גם חיסרון. אני חושבת שאם מישהו מומחה בטיפולי פוריות הוא אמור להיות מומחה גם בפונדקאות (חוץ ממה שמירב כתבה על להבין את המורכבות של התהליך). אם מחזירים מופשרים אז אין שום הבדל ואם טריים זה בדיוק כמו תרומת ביצית (יש מומחי פוריות שאינם מנוסים בתרומת ביצית? ) אספר לך במסר על הרופאים שאיתם נפגשתי. המון בהצלחה!

מחכה1

New member
דעתי..

בכל התהליך הזה, הטיפ הכי טוב שיש לי לתת זה - תהיו מעורבים, ותהיו אסרטיביים. גם אם אתם מטופלים בציבורי, ועוד יותר אם אתם מטופלים בפרטי. זה נכון שיש רופאים שנחמדים יותר או פחות, נגישים יותר או פחות, אבל תזכרו מה המטרה הסופית. מה שחשוב בסוף זה המקצועיות של הרופא המטפל (במידה, כמובן. רופא נחמד ומקצועי שמתייחס רק למיועדת ומדבר על הפנדקאית כעל "הרחם"? לברוח! ..כן כן, גם בזה נתקלנו). לדעתי חשוב ביותר שלרופא יהיה נסיון עם פונדקאות. אמנם החזרת מוקפאים זה עניין פחות מסובך מהחזרת טריים - כנראה. אבל החזרה של טריים ממש לא כמו תרומת ביציות. כידוע בפונדקאות יש צורך לסנכרן בין 2 נשים. מי שאין לו נסיון יכול לגרום ליצירת מצבים בעייתיים ביותר, שבו הרירת של הפונדקאית לא מתאימה להחזרה - והמיועדת מוכנה לשאיבה, או, שהמיועדת לא מוכנה לשאיבה אך הפונדקאית מוכנה להחזרה, ואז יש סכנה שתקבל מחזור. בשני המקרים זה יכול להוביל לביטול של הסבב, שאיבה מוקדמת (וביציות צעירות מדי), דחיית השאיבה (ואיבוד ביציות בשלות) או במקרה הטוב, לצורך בהקפאת העוברים (וכאן נכנסים משתנים נוספים כמו איכותם והסיכוי שישרדו הפשרה). בהצלחה

hope4good

New member
התכוונתי להחזרה של טריים

בתרומת ביצית, שזה דורש בדיוק אותו סינכרון, לא?

מחכה1

New member
לא ממש

יש מספר גדול של תורמות וקל יותר "לתאם" ..למרות שהנתרמות נוסעות יחד בקבוצות בתאריכים שנקבעים מראש. אבל הפרוצדורה משהו אחר בכלל, לא מדובר על 1 על 1.

hope4good

New member
באמת? לא ידעתי

מעניין. שוב, אני הכרתי כאלו שעברו את זה בארה"ב ושם זה היה שונה. התורמת והנתרמת היו מחויבות להיפגש ואז זה תהליך זהה (טכנית בלבד).

למעלה