שאלת רב

njbt88

New member
שאלת רב

השם שלי הוא נעם. אני מרגנשה כאילו שמי לא מתאים לי ומושך קארמה רעה ועיכובים בחיי כולל זוגיות. למה אפשר לשנות? מיותר לציין שאני מתעבת את השם מגיל צעיר. בתודה מראש

http://www.youtube.com/watch?v=uD6N-zXv4Z0

njbt88

New member
איבדתי את הקשב אחרי עשרים שניות

לא מתחברת להרצאות אבל תודה בכל מקרה

shmoelk55

New member
לא תשובת רב -נא לשאול רב

על פי ידעתי בנושא , שם לא ניתן להחלפה (מי שטוען כך כנראה לא מבין בשמות וְכֹל אֲשֶׁר יִקְרָא לוֹ הָאָדָם נֶפֶשׁ חַיָּה הוּא שְׁמוֹ.
) ניתן רק להוסיף שם. שם של אדם זה מה שהוריו נתנו לו שנולד ,(מעין נבואה ) ושם של אדם מראה על "מהותו " -מה שניתן זה להוסיף על השם הקיים עוד שם. (להגדיל את הכלים ) שם הוא כלי .
הגמרא קובעת (ברכות ז, ב) כי 'שמא גרים', כלומר, שמו של אדם משפיע על מהותו ועל תכונותיו הפנימיות ביותר. עוד מספרים חז"ל (יומא פג, ב) על רבי מאיר, שהיה "מדייק בשמות".
אכן, מובא בכתבי האריז"ל (שער הגלגולים, הקדמה כג) שכאשר האדם נולד, ואביו ואמו קוראים לו בשם, השם העולה בדעתם אינו אקראי. הקב"ה משים בפיהם את השם כפי שורש נשמתו של אדם זה, באופן ששמו ישקף את עמקי מהות נפשו.
כפי שהקדמנו, לשמות ישנן משמעויות עמוקות. לכן, מקפידים שלא לשנות את שמו של אדם בלי סיבה רצינית. אולם, במקום סכנה, כותב הרמ"א שנהגו לשנות את השם, כי שינוי השם עשוי לשנות את מזלו של האדם, והוא שינוי השם המוזכר בדברי הגמרא (ראש השנה טז, ב),

יש לציין לדברי שו"ת דברי משה (תאומים ח"א סי' נח) שדן שם על פי דברי האריז"ל שיש להזהר שלא להחליף לגמרי את השם, אלא להוסיף שם על שמו הקודם, ושמשום כך נהגו שכאשר אדם חולה ועושים לו שינוי השם, אין מחליפים את שמו, אלא מוסיפים לו שם על שמו.

shmoelk55

New member
תני לי 24 שעות -אני אנסה לראות מה ממליצים לי

לא מתחייב -אבל אנסה. בלי נדר.

למעלה