שאלת ראיונות

יעלי9

New member
ולזכור להתראיין במקום עם חיבור אינטרנט אמין

ומהיר. אולי מובן מאליו אבל חשוב.

וגם

אם משתמשים בוידאו (ולא רק בקול) לשים לב לרקע (אף אחד לא רוצה לראות את המיטה הלא מסודרת או את ערימת הכלים בכיור), ולהתלבש בצורה מכובדת. מקרה אמיתי: ראיינתי בסקייפ מועמד מקסיקני לדוקטורט ש"הופיע" לראיון כשהוא לבוש במכנסיים קצרים בלבד (ללא חולצה). נכון שבמקסיקו חם, אבל כבר באותו רגע הוא פסל את עצמו. אם כי למען האמת גם אם הוא היה לבוש בצורה מכובדת הוא לא היה מתקבל (היינו נחמדים ושלחנו אותו ללבוש חולצה ולהתקשר אלינו שוב).

אריאדנה

New member
LOL

אני כל כך OCD בקטעים האלו, כבר בדקתי בשיחה עם חברה שהרקע שמאחורי "ייצוגי" מספיק, ובחרתי בגדים כבר היום, למרות שהראיון מחר אחרי הצהריים

22ק ו ס ם

New member
גם לראיון טלפוני בלבד עדיף להתלבש יפה

כאילו מדובר בראיון אמיתי. הבגדים משנים את ההתייחסות שלנו וגורמים לנו להיות יותר רציניים.

Gidi Shemer

New member
זה דווקא עניין אישי

ויש כאלו שמרגישים יותר נינוחים ובטוחים בעצמם כשהם לובשים טרנינג. זה מזכיר לי פוסט שקראתי בזמנו בכרוניקלס של בחור שסיפר על ראיונות העבודה שלו לקראת משרה אקדמית. הוא סיפר שהוא אכן התלבש כיאות לראיונות הטלפוניים וקיווה שזה יעזור. הראיונות לא היו "משוחררים" מבחינתו והוא הרגיש מתוח מדי, אבל הם היו בהחלט סבירים. יום אחד הוא התעורר לצלצול הטלפון והבין שהוא מתחיל ראיון למשרה באותו רגע. הוה פשוט התבלבל בשעת הראיון בגלל פער של שלש שעות בין החוף המזרחי למערבי. יצא שבגלל שהוא לא היה מתוח ולא נכנס למוד של לחץ הוא הצליח להפיק ראיון מוצלח במיוחד ולקבל הצעת עבודה בעקבות אותו ראיון. מסקנה, כוונו את השעון המעורר שלש שעות קדימה ושימו את הטלפון ליד המיטה.

tulkin

New member
ראיון הקבלה שלי לוורטון היה כזה

המראיינת התקשרה בלי שום תאום מראש, הציגה את עצמה, ושאלה אם זה זמן טוב לראיון (באינטונציה שאומרת "אם זה לא זמן טוב, כבר לא יהיה זמן טוב אחר"). זה לא היה זמן טוב. אבל בלית ברירה אמרתי שזה בסדר, ו"התראיינתי" במשך כ45 דקות בטלפון.

אריאדנה

New member
תודה לכולכם על הפידבק המצוין

אחזור לדווח איך הלך הראיון, ועוד כמה שבועות איך הועדה חשבה שהלך

eengde

New member
נצל"ש - ראיון קבלה לדוק' מובנה בגרמניה

אני קופץ על ההזדמנות והפוסט של אריאדנה, לשאול אם משהו פה עבר ראיון דומה בגרמניה עבור דוקטורט (grad school) בהנדסת חשמל? קיבלתי מייל מאחד הראשי קבוצה של פרופ' בתוכנית שאמר לי שהם חושבים שאני אתאים לתוכנית שלהם. מה שכן, הם עוד לא קיבלו את המימון למשרה, אבל מאמינים שהסיכויים טובים מאוד לקבל את המימון, ככה שבספטמבר אוכל להתחיל. הם שאלו אותי האם אני מעוניין בנושא שהם מציעים, והאם זה יכול להסתדר עם התוכניות שלי. בתשובה שלי אליהם אמרתי שאני מאוד מעוניין בפרויקט שהציעו, ושאלתי האם יוכלו לתת לי הערכה מתי הם ידעו אם יש מימון? ( אני צריך להחליט גם לגבי תוכניות נוספות שהגשתי מועמדות אליהם). בנוסף אמרתי, שברגע שהמימון מוסדר, והם מעוניינים בי שאתחיל, אני מוכן להתחיל לעבוד על המחקר עוד לפני תחילת התקופה הרשמית, כדי לקדם את המחקר מהר יותר, ולנצל את הזמן ללמוד את הנושא לעומק ולקריאת ספרות רלוונטית. יש לי אפשרות להתחיל מחקר בתחום במכון מחקר לתקופה של חצי שנה (באוני' אחרת), ואני מתלבט האם להתחיל בפרויקט הזה (שבטח יסייע לי בהמשך בעבודת הדוק'), או אולי להתחיל ישר בתוכנית שהציעו לי (לפני תחילת התקופה הממומנת). כמו כן, אני מקווה שהם יראו בזה כסימן לרצינות ומוטיבציה שלי. כמובן, אני אצטרך לעבור ראיון בוועדת קבלה לפני כן: הראיון כרוך בהרצאה שלי על נושא לבחירת (כ- 20 דקות), ולאחר מכן בחינת ידע מקיפה שלי בחומר שלמדתי. זה נשמע לי די מלחיץ אני חייב להודות. האם משהו בפורום פה עבר ראיון דומה? טיפים לגבי הראיון , ובאופן כללי יתקבלו בשמחה.

BigMatilda

New member
אם הראיון הוא ללא וידאו, רק קול

קראתי המלצות לעמוד בזמן הראיון, כי זה משפיע על הקול שלנו להישמע עם יותר ביטחון. עוד המלצה ראויה היתה לשים תמונה של מי שמראיין אותך, כדי שתהיה לך הרגשה של שיחה פנים אל פנים במידה כלשהי. שאלה בסיסית אחת היא האם ניתן לשוחח עם תלמידים נוכחיים, כדי לשמוע את ההתרשמויות שלהם. עוד כדאי לשאול לגבי בחינות מעבר (בכתב, בעל פה, פרוייקט או קורסים...), משהו שבד"כ לא מתואר באתרים של התוכניות השונות. אפשר לשאול כמה שנים לוקח לאנשים בד"כ להשלים את התואר, אבל בנחמדות, בלי שישמע שרוצים כבר לגמור לפני שעוד מתחילים. מספר תלמידים במחלקה ומאיפה הם (אמריקאים או בינ"ל).

למעלה