נצל"ש - ראיון קבלה לדוק' מובנה בגרמניה
אני קופץ על ההזדמנות והפוסט של אריאדנה, לשאול אם משהו פה עבר ראיון דומה בגרמניה עבור דוקטורט (grad school) בהנדסת חשמל? קיבלתי מייל מאחד הראשי קבוצה של פרופ' בתוכנית שאמר לי שהם חושבים שאני אתאים לתוכנית שלהם. מה שכן, הם עוד לא קיבלו את המימון למשרה, אבל מאמינים שהסיכויים טובים מאוד לקבל את המימון, ככה שבספטמבר אוכל להתחיל. הם שאלו אותי האם אני מעוניין בנושא שהם מציעים, והאם זה יכול להסתדר עם התוכניות שלי. בתשובה שלי אליהם אמרתי שאני מאוד מעוניין בפרויקט שהציעו, ושאלתי האם יוכלו לתת לי הערכה מתי הם ידעו אם יש מימון? ( אני צריך להחליט גם לגבי תוכניות נוספות שהגשתי מועמדות אליהם). בנוסף אמרתי, שברגע שהמימון מוסדר, והם מעוניינים בי שאתחיל, אני מוכן להתחיל לעבוד על המחקר עוד לפני תחילת התקופה הרשמית, כדי לקדם את המחקר מהר יותר, ולנצל את הזמן ללמוד את הנושא לעומק ולקריאת ספרות רלוונטית. יש לי אפשרות להתחיל מחקר בתחום במכון מחקר לתקופה של חצי שנה (באוני' אחרת), ואני מתלבט האם להתחיל בפרויקט הזה (שבטח יסייע לי בהמשך בעבודת הדוק'), או אולי להתחיל ישר בתוכנית שהציעו לי (לפני תחילת התקופה הממומנת). כמו כן, אני מקווה שהם יראו בזה כסימן לרצינות ומוטיבציה שלי. כמובן, אני אצטרך לעבור ראיון בוועדת קבלה לפני כן: הראיון כרוך בהרצאה שלי על נושא לבחירת (כ- 20 דקות), ולאחר מכן בחינת ידע מקיפה שלי בחומר שלמדתי. זה נשמע לי די מלחיץ אני חייב להודות. האם משהו בפורום פה עבר ראיון דומה? טיפים לגבי הראיון , ובאופן כללי יתקבלו בשמחה.