שאלת קריירה

lihi1

New member
שאלת קריירה

שלום אני עשיתי בגרות חוץ מאנגלית ותנך האנגלית שלי מאוד מאוד נמוכה ויקח לי המון המון זמן עד שאדע טוב אנגלית ובגלל חוסר ידע באנגלית זה תקע אותי איזה מקצוע ללמוד או בכלל אפילו לעשות תעודה במכללה או אונברסיטה אז למדתי הנהלת חשבונות כי לא היה צריך אנגלית עבדתי בזה קצת עכשיו אין לי עבודה וקשה למצוא וגם העבודה לא מרתקת אותי במיוחד כי עשיתי פשרה אז רציתי לדעת במה אתם עובדים או מה אתם לומדים כי חשבתי ללכת ללמוד חוגים או קורסים במכללה/אונברסיטה אבל אין לי שמץ מה אני יכולה לעשות כי הכל רוצים אנגלית ואם עשיתם בגרות או אתם יודעים אנגלית אז איך עשיתם כי אני בפיגור ענק ואני לומדת ומתשפרת קצת באנגלית אבל זה יקח יובלות כי לי אישי בתור לקוית שמיעה קשה ללמוד שפה והייתי רוצה ללמוד משהו אז אם תספרו לי או תציעו אז אשמח תודה ליהי

0ne Man

New member
את לא חייבת אנגלית כדי להמשיך וללמוד מקצוע

אני למשל למדתי ראיית חשבון במכללה למנהל (במסלול המיקצועי בלבד) בלי לדעת אנגלית, ניגשתי ועברתי את הבחינות של המועצה והיום אני רואה חשבון מוסמך.את כבר למדת הנהלת חשבונות אז יש לך את הבסיס כד להמשיך ולהתפתח בתחום החשבונאות. אני מניח שבמכללות השונות מלמדים עוד מיקצועות שונים שאחד מהם וודאי יעניין אותך. למה שלא תיגשי לאחת המכללות ותתייעצי שם עם יועץ לימודים, שבוודאי יעזור לך לבחור את הכיוון שאליו תירצי להתפתח בעתיד. הנקודה העיקרית שרציתי להדגיש בפנייך הוא שבמכללות לא חייבים לדעת אנגלית כדי ללמוד מקצוע. בהצלחה!

היא אמרה

שהנהלת חשבונות זה בעצם התפשרות בשבילה אני יכולה להציע לך מקצועות כמו ספרות וקוסמטיקה איפור ועיצוב אופנה אומנות ודברים מהתחום האומנותי שבשביל ללמוד אותם אין צורך בהשכלה ואפשר להרוויח בזה לא רע. אני יכולה להציע לך ללכת לשיקום מקצועי של ביטוח לאומי, שם תוכלי לקבל קורס מזורז באנגלית ואם בא לך על השכלה גבוהה יותר ואת ממש רוצה לשפר רמה באנגלית, לכי לוול סטריט. בכלל לדעתי, אנשלית זה ממש כיף ולא קשה כל כך, ללמוד אנגלית זה כמו ללמוד לרכוב על אופנים, ברגע שקולטים את זה אין דרך חזרה

amitk80

New member
היי ליהי

מה נשמע? אני זוכר ששאלת את השאלה הזאת בעבר. בכל אופן בנוסף למה שנופר הציעה את יכולה לקרוא את העיתון jerusalem post ולשפר את האנגלית שלך. קריאה חומר באנגלית ביחד עם מילון יכולה לעזור מאד. בנוסף יש ערוצים שיש בהם תכני סדרות רק באנגלית כמו star world ששווה לך לנסות לשמוע את האנגלית עם השמיעה. בכל אופן עד כמה שאני זוכר את זכאית לשיקום מביטוח לאומי. שווה לך לבקש ללכת לקורס אנגלית. זה לא אמור לפגוע לך בעתיד אם תרצי ללכת להשכלה גבוהה. דברי עם פקידת השיקום שלך ותשאלי אותה כי אין לי מושג מה הקרטריונים אצל כבדי השמיעה... בהצלחה, עמית

egry

New member
אמ

אפשר גם להשכיר/לקנות סרטים באנגלית ולשים גם כתוביות באנגלית, זה עוזר מאוד ולימד אותי ממש אנגלית ולדבר וגם לא חסרים קורסים מזורזים

המרחפת

New member
סיפור מרשים!!!

אם כי אני כבר שמעתי אותו בזמן אמת. ועצה טובה מאד!

egry

New member
זה ממש יפה

ואני חשבתי שבצבא לא נותנים ללקויי שמיעה להיות טייסים

egry

New member
חשבתי שבצבא וגם בכלל לא נותנים

ללקויי שמיעה להיות טייסים, אפילו אמא שלי אמרה את זה

דווקא

קיימים טייסים לקוי שמיעה... שמעתי סיפורים כאלה בעבר... זה קורה בחו"ל שאנשים בעלי מוגבלויות פורצים גבולות אצלנו זה קצת יותר קשה...

המרחפת

New member
שוב, חשוב לזכור: טייסים אזרחיים.

הוא משום מה קישר את זה לטייס כמקצוע צבאי

המרחפת

New member
אם כוונתך לטייסים צבאיים,

אז אני סבורה שאצלנו זה ישאר בגדר הבלתי אפשרי. לשמוע את הקשר זה חובה ונדרש בתפקוד הבסיסי, מה גם שכל טייס חייב להיות מסוגל לתפקד גם בתנאי קרב- כשאין אספקת סוללות והמכשיר אולי כבר הלך קפוט.

זה מה שאמרתי

בארץ זה בלתי אפשרי, בנות בקושי מתקבלות לקורס טיס! אז חירשים? בחו"ל לעומת זאת יש סיפורים על טייסים צבאיים, אני שמעתי פעם סיפור על זה אבל אני לא זוכרת כלום יתכן שמדובר רק בטיס אחד אני לא בטוחה...

המרחפת

New member
לא קראת היטב...

הוא טייס אזרחי, בקורס טיס אזרחי שעשה בארצות הברית. בצבא היה תוכניתן.

M r s S m i t h

New member
וגם להעדיף ספרים באנגלית

רק ישפר מידית את אנגלית, וגם קומיקסים באנגלית עם תמונות נורא עוזרת, לי לפחות עזרה... וכמו שאמר אגרי- תקחי דיוידי ותבחרי בהתחלה עם תרגומיות בעברית כדי שתביני מה קורה, ואח"כ אולי אחרי כמה ימים תראי אותו אך עם כתוביות באנגלית ותראי עד כמה שתביני יותר טוב אנגלית בהקשרים למקרים שקרו בסרט. נורא קל לזכור אם יש הקשרים ויזואליים למילים באנגלית. עוד שיטה טובה זו לקחת מעין ספר של אנגלית ולתרגל בו עצמית. או שתלמדי שיטה פסיכומטרית שלפיה כל מילה בד"כ מורכבת מכמה מילים, כמו תחיליות או סופיות וכדומה, כך מבינים לבד את הפירוש למילים.

לירון017

New member
אנגלית

תפני לשמע, יש הקלות בבחינת הבגרות באנגלית צריך לשלוח להם בדיקת שמיעה בפקס והיכן את ניגשת לבחינה והם שולחים להם אישור יותר פרטים תקבלי בשמע.גם לי חסרה בגרות באנגלית שנה הבאה אני מתחילה ללמוד בתיקוה שאצליח .

moran f

New member
זו קוסמטיקה

בהרבה תחומים בחיים, נדרשת ידיעת אנגלית. גם בתחומים בהם היא לא נדרשת, ידיעת אנגלית יכולה לעזור ולפתוח הרבה אפשרויות.

למעלה