שאלת קסדות: Shoei Vs. Arai

באנופי

New member
שאלת קסדות: Shoei Vs. Arai

אהלן אהלן, אני שוקל לקנות קסדת Shoei X-11 AKA X-Spirit אבל מתלבט בינה לבין אחת הקסדות של Arai, מהסיבה הפשוטה, אין לי מושג איך זה Arai. באופן אישי אין לי מושג גם איך השואי אבל אחי הגדול כבר רוכב שנים עם קסדות שואי ולאחרונה הוא רכש XR-1000 ולטענתו כאשר הוא רוכב איתה אין מנוס משימוש באטמיי אוזניים, בדר"כ במהירויות של 160 וצפונה. האם מישהו יכול להמליץ לי על קסת של אראי או לחלופין לחזק את המחשבות שלי לגבי השואי אני מאוד אשמח., אה...עוד שאלה קטנה, מידת הראש לי היא 58 ס"מ, אני יודע שבשואי זה מידה M, מה זה יוצא ב- ARAI? תודה מראש..

אני יכול להמליץ לך על SHOEI אבלץץץ

זאת המלצה שלי בלבד מנסיוני על SHOEI X-SPIRIT TC3 אחלה קסדה ולפי דעתי הקסדה הכי יפה שיש!!!

zataomm

New member
אראי או שואי

משום מה הבנתי מההודעה שלך שאתה מתכנן לרכוש את הקסדה בארה"ב. אז לידיעתך הקסדות האמריקאיות של שואי הרבה יותר כבדות וגדולות פיזית מקסדות המיועדות לשוק האירופי (ובכללם ישראל). לדעתי שתי הקסדות טובות ואין כמו תחושת ישבן (או ראש במקרה הזה) ע"מ לדעת מה מתאים לך. רק קח לתשומת ליבך שמחירי החלפים של אראי בארץ סופר יקרים לעומת שואי או כל קסדה אחרת וגם לא תמיד זמינים.

באנופי

New member
דרך EBAY את האמת..

אבל מה שכן, 100-200 גרם לפה או לשם לא ישנו לי הרבה.. מבחינת החלפים פחות חשוב לי.. הכי חשוב לי זה איכות השקט בקסדה.. אומנם כרגע אני לא עובר את ה- 130 אבל בטח בעציד אני יגיע לקצת יותר והקסדה בהחלט אמורה לספק לי שקט במהירויות האלו.. יש לך ניסיון עם אראי?

JackR1

New member
רוכב עם ARAI כבר 4 שנים

ניסיון חיובי : גימור + איכות ריפודים = מצויין. שקט - שכח מזה. אם אתה מתכוון למהירויות מ-120 צפונה, אין מנוס מאטמי אוזניים, בשום קסדה. שמעתי מאנשים עם SHOEI, וגם עם AGV, שרמת הרעש מוגזמת גם אצלהם.

באנופי

New member
אז קיבינימאט...

למה לי לקנות קסדה ששווה 3K אם היא לא נותנת לי שום דבר חוץ מגימור וריפודים... ניראה לי שאני אשר אם ה- MHR שלי. אחרי הכל גם היא עושה רעש כמו כל הקסדות. אה... אח אחר שלי רוכב עם XLITE, הוא אומר שהסדה גם ב- 180 לא עושה רעש, אבל את הקסדה הזאת אני לא רוצה לקנות, היא ניראת כמו ביצה.

JackR1

New member
אין "לא עושה רעש" יש "אזניים חרשות"

אני גם יכול לנסוע ת"א - חיפה בלי אטמים, אבל זה לא הכי כיף. ההבדל בגימור וריפוד הוא הקטלני מבין כולם. אני לא חוזר ל-SHOEI TXR הקודמת שלי ודומיה בחיים. איוורור - פי כמה יותר טוב. ואני לא מדבר על דברים קטנים כמו כל מיני פטנטים של ARAI ו-SHOEI להגנה מהצטברות אדים, והגנה על הראש במקרה שהוא יפגוש אספלט.. לא תשכנע אותי שה-MHR שלך עומדת באותם סטנדרטים.. אבל רק בשביל השקט - לא חושב שקסדה חדשה תעזור לך הרבה. שיפור מיגון הרוח באופנוע יהיה יותר יעיל

D a v i d o f f

New member
בולשיט

יש לי RF-1000. בדקתי אותה אל מול XR-1000 - אותו משקל, ואותו מראה חיצוני בדיוק (חוץ מהצביעה). מחירי חלפים של SHOEI גם ברוך-השם יקרים בהשוואה לשאר הקסדות. עם זאת, אין לי מושג מה מחירי חלקי ARAI. מה שאני יכול להגיד על הRF-1000: רמת גימור גבוהה, איוורור מצויין, ויותר שקטה מHJC CL-14. עם זאת, עדין צריך אטמי אוזניים (KLE אחרי הכל).

zataomm

New member
אראי או שואי

משום מה הבנתי מההודעה שלך שאתה מתכנן לרכוש את הקסדה בארה"ב. אז לידיעתך הקסדות האמריקאיות של שואי הרבה יותר כבדות וגדולות פיזית מקסדות המיועדות לשוק האירופי (ובכללם ישראל). לדעתי שתי הקסדות טובות ואין כמו תחושת ישבן (או ראש במקרה הזה) ע"מ לדעת מה מתאים לך. רק קח לתשומת ליבך שמחירי החלפים של אראי בארץ סופר יקרים לעומת שואי או כל קסדה אחרת וגם לא תמיד זמינים.

foxi ZX2R

New member
מחזקת את מה שאמרת...

ממליצה יותר על SHOEI אבל באמת יש לבדוק את התאמת הקסדה לצורת הראש...

באנופי

New member
../images/Emo41.gif |אייקון של מקפצה| ../images/Emo41.gif

מקפיץ את ההודעה רק בשביל שאנשיי הלילה והבוקר המוקדם יוכלו לתת לי חוות דעת נוספות אז קפיץ קפוץ ולילה טוב..

ש.פ.ד

New member
וחצי הסנט שלי:

מדובר בשתי קסדות מעולות - אולי הטובות והבטיחותיות שניתן לרכוש (יש עוד כמה בודדות באותה הרמה). מנסיוני - קסדות Shoei מעט שקטות יותר, אבל ההבדל לא ממש משמעותי. לטעמי, מרגע שעברת רמת בטיחות מסויימת (כ- 1000-1200 ש"ח ועברת) ההבדל המשמעותי בין קסדות הוא משקל (מאוד משמעותי), גימור, ובעיקר נוחות! בעניין זה - כל ראש והנוחות שלו. אשתי מאמינה גדולה בקסדות Shoei ואני, מצד שני - לא נפרד מה- Arai שלי... בקיצור - לך למדוד ותחליט בעצמך מה נוח לך יותר.

אגב...בעניין ה....

רעש... קח את ההמלצות שקיבלת על קסדה שקטה-או רועשת בערבון מוגבל. רעש הרוח תלוי בהרבה דברים מלבד הקסדה עצמה.... תלוי איך משתלב מבנה הקסדה הספציפית עם מבנה החיפוי רוח של האופנוע שלך ספציפית, והגובה שלך ספציפית.... והכי חשוב... מבנה הראש שלך, הצוואר וכו'... יש כאלו שעבורם מבנה טיפוסי של אראי יהיה שקט יותר, ברמה העקרונית, מקסדות שואי, על אופנועם... זה נורא משתנה ונורא תלוי וברמה העקרונית זה לא מה שצריך להנחות אותך, יען כי בכביש מהיר כדאי לרכוב עם אטמים ולא חשוב איזה קסדה מכסה את הגולגולת...

ahboaz

New member
עוד אביזר שמתעלמים ממנו...

מטפחת צוואר... או בסגנון. יש לי בד "רב שימושי" שאפשר ליצור ממנו צווארון, בנדנה, ועוד כל מיני צורות שימושיות. דא עקא, שכצווארון המתחבר לכונס הרוח (בבסיס הקסדה) הצווארון משתיק את רוב הרעש; כמו כן הוא מגן על הצוואר מכל מיני מזיקים...

origlide

New member
לפני חודש, קניתי אראי signet-gt

לפניה היתה לי אראי fv-r מה אגיד לך- תענוג. הקסדות שלהם איכותיות לעילא וישמשו אותך, אם לא תתפוצץ, שנים רבות. אין לי מלים פשוט איכות ללא תחרות. אבל, ואי אפשר ללא אבל, המחיר- גרזון חסר רחמים. לדעתי שווה בשביל פעם בכמה שנים. עובדה- קניתי. האמת, לפני כ-10 שנים רכבתי גם עם שואי גם היא היתה איכותית אולם מדגם זול לכן לא אשווה יותר מדי. לאחר מחשבות אין ספור בנושא, אין מניעה מלהגיע למסקנה האחת המתבקשת: ברמות מחיר דומות- לך על הקסדה שיושבת עליך הכי טוב. נקודה. ליושבת הכי טוב נכנסים המון פרמטרים- אבל זה הכי הכי הכי חשוב אין ספק ששתי החברות הנ"ל הן מהטובות ביותר שיש ולראיה- מסלולי מרוצים. יתרון נוסף שיש לשואי- טווח המחירים מתחיל מרמה נמוכה יותר מאשר אראי. אני בחרתי אראי ולא מצטער לרגע בהצלחה

למעלה