שאלת קסדה לתינוק

שאלת קסדה לתינוק

שלום,

אני מרכיבה תינוק בן שנה וחודש על כסא אחורי. חצי מהרכיבות שלנו נגמרות בזה שהקסדה על העיניים שלו, למרות שנראה שהיא יושבת ממש טוב. נראה לי שיש לזה שתי סיבות:
1. המשענת יותר גבוהה מהראש שלו, ולכן דוחפת את הקסדה קדימה.
2. הוא מתעצבן על הקסדה ומושך אותה למטה.
כמובן שזה לא משפר לאף אחד מאיתנו את חווית הרכיבה, ונכון להיות אנחנו מוגבלים ל-10 דקות רכיבה בערך, ואז בכי.
אני תוהה אם אולי כדאי לקנות קסדה אחרת? נראה לכם שזה יעזור? או שבכל מקרה אם הוא מושך אותה היא תזוז?

oren_hershco

New member

בדיוק לפני יומיים נתקלתי בזה. ניסיתי להרכיב את הקטנה (שנה וחודשיים) על הכסא האחורי, ומכיוון שאין בו מגרעת לקסדה, היה לא מאוד לא נוח.
העברתי אותה לכסא הקדמי (עליו היא בד"כ יושבת) והכל הסתדר. יחד עם זה, תזכור שכסא קדמי הוא פתרון מאוד לא נוח לרוכב, ומשפיע לרעה על התנהגות האופניים.

לגבי קסדות: קשה מאוד למצוא קסדות לגיל הזה. היצרנים נמנעים מלייצר קסדות מתאימות, כנראה משיקולי כסת"ח. גם הקסדה הכי קטנה רוקדת לפעוט על הראש. הפתרון הוא לתפור עוד ריפוד ספוג בהיקף הפנימי, שייצור התאמה טובה לראש.

אי אפשר כסא קדמי

אין מקום בכידון. ואני גם לא רוצה מבחינה בטיחותית, מספיק קשה לי גם ככה.
איך לתפור עוד ריפוד?

oren_hershco

New member
אוף

בסה"כ רצועת ספוג עטופה בבד, והכל תפור באופן פשוט לקסדה עצמה.
זה כנראה קל יותר להגיד מלעשות, בכל זאת כאן יש ביצוע של מקצוענית (אשתי), אבל כל חי"רניק ששיפצר פה ושם פק"ל בצבא אמור להצליח.

לא שזה יעזור, אנחנו דילגנו על הכיסא

הבן שלנו חגג לפני חודש יומולדת שנה, קסדה עדיין בעייתית למדי לדעתי

aviMalool

New member
לא עד כדי כך לא פרקטי ברחובות ת"א עם נגרר. שינוי צריך ליצר.

זה יותר פרקטי מאשר נשמע. במיוחד אם זה נוח למשתמשים, ואחרי שמתרגלים. האם אין נגררים פחות רחבים, אולי לילד אחד? על איזה חלק של העיר מדובר?

oren_hershco

New member
ת"א היא אולי העיר היחידה שמאפשרת רכיבה עם נגרר

כי יש בה שבילי אופניים סבירים. אף עיר אחרת לא מתקרבת למצב בתל אביב.
כמובן שנגרר הוא הפתרון הכי נוח ובטיחותי לילד, גם לנו יש Chariot Cougar. אבל:
- הוא יקר
- הוא תופס המון מקום בבית
- קשה לשנע אותו מהבית החוצה, אלא אם כן גרים בקומת קרקע
- קשה לשנע אותו במכונית, אם רוצים לצאת לטיול

אין אף שביל אופניים רלוונטי במסלול שלנו

כמו כן, גרים בקומה 3 בלי מעלית. לסיכום, תודה אך לא רלוונטי, כסא אחורי הפתרון הפרקטי היחיד (או ללכת ברגל כמובן) ואנחנו רק צריכים לפתור את בעיית הקסדה.

oren_hershco

New member
הצעה

אולי תצמידו כרית קטנה בחלק התחתון של המשענת? זה ירחיק אותו קצת קדימה, וייצור מרווח לקסדה. הכסא גדול מספיק גם לילד בן 4, אז מקום לפעוט בן שנה לא חסר שם.

למעלה