שאלת קיר תמך

byyyb

New member
שאלת קיר תמך

לאחר התייעצות עם יועץ קרקע לגבי קיר תמך בין שני מגרשים (שלי ושל השכן).
קבע היועץ שבחלקים בהם יש אבן יסוד רציפה אין צורך בפתרון מלבד השארת הקיר כמו שהוא. שאלתי היא האם זה פתרון תקני?

רשר

Well-known member
מנהל
יועץ קרקע ומהנדס יחתמו על התוכנית והמהנדס יאשר

את הביצוע וזה ממלא את דרישות החוק

byyyb

New member
אוקיי, אבל האם יש רק פתרונות מסויימים שמותר לעשות

או שכל מה שמהנדס ויועץ קרקע מאשרים וחותמים תופס?

רשר

Well-known member
מנהל
מהנדס חותם על תוכנית מחייבת ביצוע! - אישור זה לא חובת ביצוע

byyyb

New member
לא הבנתי, אנסה לחדד

אם אני בונה מסלעה האם יש שיפוע מסויים שבו היא צריכה להיות? או שבהנחיית יועץ קרקע וקונסטרוקטור אני יכול לעשות אותה כל שיפוע עליו הם ממליצים?

רשר

Well-known member
מנהל
אתה יכול תמיד לעשות כרצונך ולשלם על הטעות

אם אתה רוצה להיות ישר ואחראי דרוש מהמתכננים שלך תשובות ברורות ולא משאלות לב,
בנוסף כמובן יש תקנות, חוקים, תוכנית בניין עיר (תב"ע) שקבעים מה יהיה במקום שם תמצא הנחיות כלליות לשיפוע המתאים לגובה, לסוג הקרקע,,, אך בכל מקרה בצע לפי התוכנית החתומה
יועץ קרקע נותן רק נתוני הקרקע, המהנדס הוא שצריך לתכנן את הבניה עליה בהתאם לחוק ולנתונים שלפניו

אתה היזם - פנה למהנדס ששילמת עבור עבודתו ודרוש פרטי תוכניות המתאימים לכל המצבים שעומדים להבנות מסלעה היא מבנה

יש שם אבן , לשם מה לעשות משהוא אחר ?

בכל מקרה אם זה לא היה ברור , המהנדס הוא שקובע מה לעשות .
הוא ולא אחר .

byyyb

New member
אכן יש קיר אבן

אבל השכן והמפקח שלו לא רגועים ולכן אף על פי שהיועץ קרקע אישר לי להשאיר את הקיר כמו שהוא, אני רוצה לבנות מסלעה. מה שאני מנסה להבין האם יש תקן ספציפי או שהמהנדס בהתיעצות עם היועץ קרקע יכול לקבוע.

רשר

Well-known member
מנהל
אני מאוד מקווה שיצאת מכאן ללא תוספת הבנה מעל המהנדס שלך

כי כאן ללא תוכנית ונתונים לא ניתן לעזור ספציפית למקרה וכל מה שכתבו מתיחס למה שאפשר להבין כמיטב יכולת העונים,
לגבי השכן ונציגיו - אם אינם מרוצים שיציעו הצעה שתשמח אותם, יתכבד וישלם את עלות שמחתם או שיגיעו לפשרה שתאפשר למהנדס שלך לחתום על התוכניות ולהגיש לועדה כחוק,

byyyb

New member
לא הבנתי איך הגעת לחשש הזה

בכל מקרה אני מתכוון לעשות את הדברים עפ החוק וכל מה ששאלתי נועד רק כדי להבין מה סדר הדברים הנכון. תודה לעונים

למעלה