שאלת קילומטרז'

nikonr

New member
שאלת קילומטרז'

אהלן, האם 7500 ק"מ בשנה של רכיבה באופני כביש הם יותר מידי ?

תלוי למי, למה ואיך.

הכרתי רוכב ש 200 ק"מ היו יותר מדי בשבילו. למה? כי הוא לא רכב אותם נכון. (פרטים בלשכה תמורת תשלום נאות). 7500 ק"מ בשנה = 145 ק"מ בשבוע. בהנחה של יציבות ברכיבות = 35 ק"מ כשלוש או ארבע פעמים בשבוע. על פניו נשמע סביר לגמרי. מאידך.... ראיתי גם רוכבים שאת זה עשו לא נכון.

nikonr

New member
הכוונה הייתה מבחינה מכנית של

האופניים כמובן

nikonr

New member
השאלה היא האם

כדאי לוותר על אופניים משומשות עם ק"מ כמצויין. האם מעיד על שימוש כבד באופניים, יש לציין שהאופניים ברמה די גבוהה מבחינת מערכות. האופניים בנות שנה וחצי. תודה,

בשנה וחצי זה לא צריך להיות משמעותי

תבדוק את השלדה שאין מכות רציניות, תוודע שהמידה מתאימה לך (אל תתפשר בנושא הזה). לגבי המערכות במידה ואתה רואה שהאופניים עבדו קשה ויש שחיקה (גלג"שים, קראנק) אז תתמקח על המחיר, אלו חלקים שבכל מקרה צריך להחליף אחת לכמה זמן. זו לא בעיה גדולה מדי להחליף שרשרת, קסטה או קראנק, בשלב מסוים בכל מקרה תצטרך לעשות את זה.

ItsikH

Member
זה קילומטראז' נמוך למיטב הבנתי 145 ק"מ בשבוע - או שכולו בסופ"ש, או שמדובר ברכיבות קצרות בלבד (האפשרות הראשונה נראית לי סבירה יותר). אפילו חובב כמוני רוכב כ-500 ק"מ בשבוע. אלא אם עברו תאונה או נזק חמור, נשמע לי סביר ביותר - בתנאי שהמידות מתאימות כמובן.

ItsikH

Member
../images/Emo32.gifנפח לא בהכרח מייצג איכות יש לא מעט רוכבים חזקים שמתמקדים באימונים קצרים *יחסית* וחזקים, כך שהנפח הכולל שלהם בקילומטראז' (וד"א זמן הוא מדד יותר רלבנטי לנפח ממרחק) לא גבוה כ"כ. ה-500 שלי כוללים לא מעט רכיבות מנהלתיות ואימונים מתונים יחסית, מעט מהאימונים הם אימוני איכות, הרוב רכיבת נפח מתונה אבל ארוכה בסופ"ש.

למעלה