שאלת קיבוע - מה לשמור

יסMין

New member
שאלת קיבוע - מה לשמור

אני רוצה להפסיק הרגל מסויים.
לקבע את התחושה של חוסר הנוחות מההרגל הישן או התחושה הנהדרת בלי ההרגל הישן.
מה חזק יותר?

ommerl

New member
שניהם ביחד יותר חזקים מכל אחד מהם לחוד... למה לבחור?

אם בכל פעם שתתקלי בטריגר להרגל תיזכרי בחוסר הנוחות של ההרגל ואת התחושה הנהדרת ללא ההרגל בו זמנית זה יהיה חזק יותר מאשר כל אחד מהם בנפרד...
&nbsp
בכל מקרה- יש שני סוגים של מוטיבציה: התקרבות לדבר רצוי והתרחקות מדבר לא רצוי. לכל אחד בכל הקשר יש סוג של מוטיבציה שהוא חזק יותר עבורו.
&nbsp
אז השאלה היא מה חזק יותר עבורך בהקשר הספציפי שאת מדברת עליו? רק את יודעת...
ואני מוסיף: למה בכלל לבחור?

ladybug4NLP

Active member
מה את מעדיפה? לחיות עם חוסר נוחות או לחיות עם הרגשה נהדרת?

יסMין

New member
חוששת לערבב את חוסר הנחת וההרגשה הטובה

אפשר לעגן במקומות שונים אבל אני רוצה להכין קטע של דמיון מודרך שיקבע את ההתרחקות מכאב או את המטרה הרצויה והנהדרת.
התרחקות מכאב מאד חזק במיוחד כשמפעילים את תחושת הכשלון לעומת זה המטרה רחוקה והעונג מיידי.
כאשר העונג מיידי מפחיד יותר חוסר הנוחות ותחושת הכשלון.
יחד עם זה, יש לי שמץ זכרון מעגנים דברים טובים.
ואני לא מדברת על סוויש אלא על השגת מטרה.

תחושות

הייתי אומרת להתרכז בתחושה הנהדרת וזה מה שקובע. הסיבה העם זה בגלל חוסר ההרגל או בגלל השחרור לא רלוונטית העיקר התוצאה. עם התוצאה והמטרה הושגה תוקירי אותה וזה מוביל אותך לאתחלה של עוד שינויים בהתאם.

הינע סילוני

&nbsp
אני לא זוכר מי טבע את המונח jet propulsion engine בהקשר הזה וגוגל לא משתף פעולה היום (אולי מישהו זוכר?) אבל התיאוריה היא כזו:
&nbsp
אחת המטא-תוכניות שלנו היא תנועה מ- מול תנועה אל (moving towards vs. moving away from). כל אחד פועל לפי המטא תוכנית הזו בכיוון כזה או אחר.
&nbsp
מכיוון שאנחנו לא חיים על הקיצון, כל אחד מאיתנו מונע בשתי השיטות בזמנים שונים ובהקשרים שונים, ולכן יצירת מוטיבציה שמשפיעה על שתיהן תהיה אפקטיבית עבור כל אחד בכל זמן, ולכן עדיפה.
&nbsp
לכן אני הייתי מתייחס לזה לא כבעיית קיבוע אלא כבעיית מוטיבציה - כדי להפסיק את ההרגל הקיים (ובו בזמן ליצור הרגל חדש - תודה מיקי) הייתי יוצר מוטיבציה לכיוון החדש גם מהתחושה הנהדרת שתהיה עם ההרגל החדש וגם מהתחושה של חוסר הנוחות של ההרגל הישן. בניסיוני המועט בטיפול השתמשתי במה שנקרא sliding anchor (עוגן מחליק?) - שבו התחושה של חוסר הנוחות מעוגנת לנקודה אחת והתחושה הנהדרת לנקודה אחרת קרובה (למשל לאורך הזרוע) ואז בזמן השימוש אפשר להחליק מעוגן אחד לשני, כמובן בכיוון הטוב. זה יוצר תחושה סומטית של מעבר מאחד לשני.
&nbsp
-- אריק

ommerl

New member
אהבתי

למעלה