שאלת קורונה חדשה

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לפני שנה תהינו לא מעט כמה זמן יהיה מצב החירום של הקורונה, איך זה ישפיע על צילומים של סדרות ואיך זה ישפיע על העלילה של סדרות.
אז מבחינת הפקה של סדרות חזרנו די למצב נורמלי. כלומר סדרות מצולמות כל הזמן. יש כללי בטיחות חדשים ויש לפעמים עיקובים בגלל שמישהו בקאסט נמצא חיובי, אבל באופן כללי מצלמים. זה די רגיל לראות תמונות מאחורי הקלעים של כולם עם מסכות מסוגים שונים.
מבחינת ההשפעה על עלילות - חלק מהסדרות התייחסו לעניין, אבל הרוב לדעתי מתעלמות מזה. כלומר בעוד שעל הסט אנשים לובשים מסכות, בסדרה עצמה אנשים לחלוטין בלי מסכות.
אני אישית אהבתי סדרות שהתייחסו לעניין הקורונה וראו בהם איך אנשים מתמודדים עם המצב, אבל יחד עם זה הבנתי למה רובן לא מתייחסות לזה. אחרי הכל למה להוסיף פרט כזה לעלילה שעוסקת במשהו אחר. במיוחד כשזה משהו שמתרחש השנה ושנה הבאה כבר יעבור.
אבל יותר ויותר עולה החשש שזה לא עובר. כלומר יכול להיות שעוד שנים רבות קדימה איום הקורונה יהיה באוויר. ואולי הגיוני שלא נחזור למצב של סגרים, אבל כן הגיוני שעניין המסכות ישאר לחלוטין חלק מהשגרה.
אם המסכות נניח ישארו איתנו עוד איזה כמה שנים, האם זה לא ירגיש בשלב מסוים פשוט מנותק מהמציאות שבסדרות אנשים לא יהיו עם מסכות?

מה אתם חושבים?

רוב הזמן נח

Well-known member
לפני שנה תהינו לא מעט כמה זמן יהיה מצב החירום של הקורונה, איך זה ישפיע על צילומים של סדרות ואיך זה ישפיע על העלילה של סדרות.
אז מבחינת הפקה של סדרות חזרנו די למצב נורמלי. כלומר סדרות מצולמות כל הזמן. יש כללי בטיחות חדשים ויש לפעמים עיקובים בגלל שמישהו בקאסט נמצא חיובי, אבל באופן כללי מצלמים. זה די רגיל לראות תמונות מאחורי הקלעים של כולם עם מסכות מסוגים שונים.
מבחינת ההשפעה על עלילות - חלק מהסדרות התייחסו לעניין, אבל הרוב לדעתי מתעלמות מזה. כלומר בעוד שעל הסט אנשים לובשים מסכות, בסדרה עצמה אנשים לחלוטין בלי מסכות.
אני אישית אהבתי סדרות שהתייחסו לעניין הקורונה וראו בהם איך אנשים מתמודדים עם המצב, אבל יחד עם זה הבנתי למה רובן לא מתייחסות לזה. אחרי הכל למה להוסיף פרט כזה לעלילה שעוסקת במשהו אחר. במיוחד כשזה משהו שמתרחש השנה ושנה הבאה כבר יעבור.
אבל יותר ויותר עולה החשש שזה לא עובר. כלומר יכול להיות שעוד שנים רבות קדימה איום הקורונה יהיה באוויר. ואולי הגיוני שלא נחזור למצב של סגרים, אבל כן הגיוני שעניין המסכות ישאר לחלוטין חלק מהשגרה.
אם המסכות נניח ישארו איתנו עוד איזה כמה שנים, האם זה לא ירגיש בשלב מסוים פשוט מנותק מהמציאות שבסדרות אנשים לא יהיו עם מסכות?

מה אתם חושבים?
צריך להתחיל להתעלם מהעניין גם במציאות. יש עוד מחלה. זה הכול. תראה מה עשו בבריטניה, אפילו שיש להם המון חולים.

dilia snake

Well-known member
אני דווקא חושבת שאם קורונה יהפוך למשהו קבוע, מהסוג שלומדים לחיות אתו ומסכות יהפכו להיות אביזר שלא יוצאים בלעדיו מהבית זה גם יהיה חלק מסדרות. גם אם הדמויות לא ממש יעטו אותן באופן קבוע, אלא זה יהיה קשור לתיק/לולאה של מכנסיים/פתרון אחר. אני דיי בטוחה שהם ימצאו דרך לשלב אותן בצורה אורגנית ברקע.

Lhuna3

Well-known member
קשה לי עדיין לדמיין את זה כמשהו שבאמת ישאר איתנו שנים רבות, למרות שאני מבינה למה אתה כותב את זה כמובן.

• אני בעד סדרות שלא מעוגנות במציאות.

• למה לדכדך עם מחשבות לא נעימות?
מה יקרה כשנשיג חיי נצח וגוף חסין לכל?
דמויות ימשיכו להיהרג?
לא נרגיש נתק מהמציאות אם בטלוויזיה ובקולנוע אנשים ימותו?

didalf

Well-known member
כבר אמרתי מליון פעם ואני אגיד שוב - לא, לא רוצה שייתחסו לקורונה בסדרות. מעדיפה שימשיכו להתקיים בעולם אלטרנטיבי.
ומסכות זה הכי גרוע לא רואים פנים ולא רואים שפתיים ותוך שניה הם מורידים אותם בגלל זה ואז זה סתם מגוחך.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
• אני בעד סדרות שלא מעוגנות במציאות.
תמיד יהיו לנו סדרות שמתרחשות בעבר או סדרות מדע בדיוני.
אבל אני אוהב שסדרות אחרות מתרחשות בעולם האמיתי.
נקח את חברים לדוגמה: אפילו שהדירה בחברים הייתה גדולה יותר ממה שהגיוני שתהיה לשתי נשים (וזה שיש להם ספה קבועה בבית קפה זה בכלל), עדיין שמרו על דברים נורמליים של העולם האמיתי כמו הצורך בעבודה וזה שהרבה עבודות הן חרא ולפעמים מפוטרים.
נכון, שזאת גם דוגמה מעולה לכך שסדרות יכולות להתעלם מהעולם האמיתי - הסדרה התרחשה בזמן 9/11 בניו-יורק אבל לא הזכירו את זה אף פעם.
אבל לדעתי זה בעיקר כי זה נושא שאי אפשר להתייחס אליו באופן מבודח. או לפחות היו צריכות לעבור במינימום עשר שנים עד שיכלו להתייחס אל זה באופן מבודח.
אבל בסדרות, גם בסדרות סופר אסקפיסטיות כמו חברים כן מתייחסים גם לדברים עצובים. אפילו יותר מזה שהרגו את הדמות של ג'ואי בימי חיינו - היו דמויות שמתו, היו גירושים, היו מחשבים מעצבנים שהדפיסו דברים דווקא בזמן הלא נכון.
אם מסכות יהפכו להיות חלק שגרתי מהחיים (אני לא יודע אם זה יקרה, אבל זה כן אפשרי) אז לא להכניס אותם זה יהיה כמו לא לתת לדמויות בטלוויזיה להתקדם לטלפונים ניידים רק כי יש הרבה יותר מקום להומור בכך שאנשים לא יכולים לתפוס אחד את השני בקלות.
מה יקרה כשנשיג חיי נצח וגוף חסין לכל?
דמויות ימשיכו להיהרג?
לא נרגיש נתק מהמציאות אם בטלוויזיה ובקולנוע אנשים ימותו?
קודם כל את נשמעת ממש ממש בטוחה שנשיג חיי נצח וגוף חסין לכל. תשמרי על האופטימיות ותורידי את המסיכה כי אני רוצה להדבק בה.
אבל אם זה יקרה אז כן, זה יהיה ממש מטופש אם דמויות בטלוויזיה כן ימשיכו למות. כלומר ברור שבסדרות תקופתיות זה יהיה וגם בסדרות מדע בדיוני (מעניין שבעולם עתידני יכול להיות שקונספטים שנראים לנו נורמליים יכולים להחשב למדע בדיוני). אבל בסדרות שמתארות סתם את החיים של אנשים אז לא.
אם אנשים בעולם שלנו לא ימותו ואנשים בסדרות כן ימותו אז כן נרגיש נתק. זה יהיה לא מציאותי.
בדיוק כמו שאם עכשיו תעלה סדרה שבה אנשים לא יכולים למות זה יהיה לא מציאותי. ששוב זה אחלה אם זה מה שמחפשים, אבל יש גם לפעמים רצון לראות דברים שמבוססים על האמת.
• למה לדכדך עם מחשבות לא נעימות?
כמעט כל סדרת דרמה מדכדכת - רציחות, אונסים, חטיפות, סתם הדיכאון של זה שאבא שלך מת כשהיית צעיר ותמיד היית די חרא לאחיך המאומץ, אפילו שהיית לפחות נחמד אל אחותך עם עודף משקל. כיום גם די הרבה ממה שנחשב לקומדיה מדכדך.
כבר אמרתי מליון פעם ואני אגיד שוב - לא, לא רוצה שייתחסו לקורונה בסדרות. מעדיפה שימשיכו להתקיים בעולם אלטרנטיבי.
ומסכות זה הכי גרוע לא רואים פנים ולא רואים שפתיים ותוך שניה הם מורידים אותם בגלל זה ואז זה סתם מגוחך.
למה זה מגוחך שתוך שניה מורידים אותם? זה מה שקורה במציאות.

אסקפיזם הוא לא בהכרח לאוטופיה או פנטזיה.
לפעמים רק מתחשק שהסרט/הסדרה לא יזכירו צפייה בחדשות.
התואר "מעוגן במציאות" לא ניתן על בעיות אישיות שנצפה למצוא בכל עולם מקביל, ובטח לא על רגשות שליליים...

טוני החתול

Well-known member
מנהל
צריך להתחיל להתעלם מהעניין גם במציאות. יש עוד מחלה. זה הכול. תראה מה עשו בבריטניה, אפילו שיש להם המון חולים.
קודם כל להבנתי רק אנגליה ביטלה את החובה במסכות בעוד וויילס וסקוטלנד מתכוונות להמשיך.
דבר שני זה שנצטרך עוד לראות מה יהיו התוצאות של זה.

dory30

Well-known member

מה אתם חושבים?
תצחק, אבל אני שואל את עצמי למה לאנשים אין מסכות בסדרות ובסרטים מסוימים?

dory30

Well-known member
כי החיים זה לא מרשמלו ודובוני אכפת לי ולפעמים אסקפיזם יכול להיות לא בריא...
במצב העניינים של היום, אסקפיזם הוא צו השעה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
תצחק, אבל אני שואל את עצמי למה לאנשים אין מסכות בסדרות ובסרטים מסוימים?
המון קורה לי כשאני רואה סדרות שאני מרגיש שמשהו לא הגיוני ואז קולט שזה בגלל שאין לאנשים מסכות.
יכולה להיות סצנה שאיש אחד דוחף מישהו אחר לקיר באופן אלים ואני יותר מוטרד מכך שהם ממש להיות כל כך קרובים זה לזה או לגעת ככה.
במצב העניינים של היום, אסקפיזם הוא צו השעה.
אסקפיזם הוא צו השעה תמיד.
אבל דרך מסויימת של אסקפיזם זה לקחת דברים רציניים ולהפוך אותם למצחיקים.

dory30

Well-known member
אסקפיזם הוא צו השעה תמיד.
אבל דרך מסויימת של אסקפיזם זה לקחת דברים רציניים ולהפוך אותם למצחיקים.
השאלה היא, האם מדברים על סרטים וסדרות שהמגיפה (או מגיפה כלשהי בהיסטוריה) היא מרכז העלילה- או שכדרך אגב, אחד הגיבורים שכח את מסכת הקורונה בבית. בארץ התייחסו ישירות לכך בסדרת הסרטים הקצרים "במרחק מאה מטר" (מקבילה לסיפורי בידוד הבריטית) ובארה"ב בסדרת הסרטים הקצרה "זמן קורונה". האם זו יצירת פאר ואיך יתסכלו על זה בעוד כמה עשורים? לא יודע. גם האיידס, 11 בספטמבר והוריקן קת'רינה היו אייטמים ואחרי זה נמוגו- במציאות כמו בהשתקפויות שלהם באומנות.

למעלה