שאלת צמיג אחורי

Bikei1

New member
שאלת צמיג אחורי

בזמן האחרון בירידות מכובדות (הכבוד בא להן או מהשיפוע או מהאורך), הצמיג האחורי שלי מפרפר לו - דבר שגורם גם לאיבוד קל בשליטה על האופניים. הצמיג אגב הוא Maxxis Advantage והוא עם ותק של חצי שנה (אם זה משנה אז עם טיובלס ביתי) בתדירות רכיבה של פעמיים בשבוע. מה נראה לכם הסיבה לתופעה? אני חשבתי על שני כיוונים אפשריים: האחד שהצמיג אולי סיים קרירה (מהסתכלות בקוביות, נראה שאיבדו קצת גובה אך לדעתי עדיין לא במצב של להחליף). להבדיל מטיפוס, עד כמה בכלל יש חשיבות למצב הקוביות בירידות ??? הכיוון השני אולי הברקסים שהתעיפו קצת, בחזקתי V ברקס מדגם Direct Curve של Cane Creek כאשר הרפידה באחורי היא מסוג Cool Stop שלפחות לפי התחושה ברכיבה העסק עובד טוב וגם בדקתי וראיתי שהרפידות יושבות טוב במקום, וגם לא זקוקות עדיין להחלפה. אז מה לדעתם השתבש?

ranperagmin

New member
שתי אפשרויות שעולות בדעתי

א) את משתמשת יותר חזק בבלם האחורי, וגורמת לנעילת גלגל. ב) אולי הצמיג פחות טוב בעונה הזאת, ויותר טוב בדרדרת, זאת גם אפשרות. ואגב.. את תדאגי בעניין השליטה באופניים. הגלגל השולט באופניים הוא הקדמי, האחורי רק עוקב. בגלל זה הצמיג היותר חשוב הוא הקדמי.

Bikei1

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif

לגבי אפשרות א' - נכון חוטאת לפעמים בנעילת גלגל אבל לא נראה לי שזה המקרה. שכן ירידות שמוכרות לי היטב ונרכבו כבר ללא התופעה הזו, פתאום זה קורה גם שם. שתבין לא יותר מידי לחץ על הברקסים ואני מרגישה את הצמיג האחורי משתוללל. אגב יציבות ושליטה על האופניים - יתכן ואתה צודק וזה הכל בגלגל הקידמי. הענין הוא שכאשר הגלגל האחורי "הולך לו לאיבוד" ישר זה מוציא אותי מהקו שבחרתי, והרכיבה נהיית "לא נקיה" וחסרת שליטה. - ענין של כמה רגעים עד שזה מסתדר. לגבי אפשרות ב' - מסכימה איתך שצמיגים שונים מתאימים יותר\פחות לתנאי שטח מסוימים. אבל תנאי השטח לא השתנו עד כדי כך כדי שהצמיג ישנה את התנהגותו באופן קיצוני כל כך. (הכרמל היום היה כאילו לא ירד בכלל גשם העונה - האמת שבקושי ירד). הצמיג האחורי נראה בסדר אם כי הקוביות כבר קצת שחוקות. אני אבקש ממישהו נוסף להעיף מבט על הצמיג. תודה על הניסיון לעזור, אשמח לשמוע אם יצוצו תובנות נוספות.

Oldster

New member
ניחוש פרוע ../images/Emo10.gif

המתלה האחורי "ננעל" עקב REBAUND עודף.... תפתחי "קליק" אחד (בכוון פתיחה כמו ברז מים רגיל)

Bikei1

New member
טוב בוא ננסה ונראה אם אתה צודק...

גם שאתה מתפרע
תודה.

למעלה