שאלת ציוד

שאלת ציוד

שלום אני מתכננת טיול לצפון הודו למשך חודש בחודש מרץ-אפריל. קודם כל וחושב להדגיש מעולם לא הייתי בטיולים כאלה,אולי פעם פעמיים בחיים ישנתי באוהל עם חבר,וזהו. לכן כל עניין הציוד וכל השאר מאוד מדאיג אותי. לא חשבתי על זה בכלל,אבל התחלתי לברר על הציוד,ומסתבר שמדובר בהמון כסף והמון התרוצצויות. אני מנסה לחסוך ולצמצם כמה שיותר בהוצאות. במלטייל יש מחירים מופקעים,ברור לי שיש דברים חיוניים ,אז אנא המליצו לי על דברים שאסור לוותר עליהם ולא מעונינת בסתם מותרות. וגם אם ידוע לכם על חנויות יותר זולות,שכל מעיל או תיק לא יעלו שם אלפי שקלים. השותפה שלי רוצה טרקים של יום,אני אחרי שהבנתי שמדובר מבחינתי בהמון ציוד,חשבתי אולי לוותר על הטרקים,ולהסתפק בטיולים,אלא אם כן תגידו לי שזה כמעט אותו דבר מבחינת הציוד. שתבינו אין לי אפילו נעלי הליכה לטיולים כאלה,זה ברמות ממש קשות חחחח אחרי לבטים רבים עם עצמי,חשבתי שלא משנה מה, אני צריכה ציוד תרמיאלים ,אז אם כבר שיהיה לי ציוד ... (בגדול רוצה לראות את כל הודו) עוד שאלה ,עד כמה ניתן להנות מחודש של טיול בצפון הודו,לטעמי זה מעט מדיי,לא ממצא. וגם העניין של להוציא כל כך הרבה כסף על ציוד ועוד בשביל חודש,נראה לי לא הגיוני . אוקיי,אז נתחיל עם רשימת ציוד למישהי שאין לה כלום! בגדים,נעליים. האם קר מדיי בעונה הזו? איזה ביגוד יתאים? איזה ביגוד חובה? קחו בחשבון שאני רגישה לקור. תיקים? איזה תרמיל אני צריכה לחודש טיול,איזה תיק לוקחים לטרק של יום? מה לוקחים לטרקים של יום מקסימום יומיים? האם טרק של יום בכלל מתאים לצפון הודו? לפי השיטטוים באינטרנט,אין דבר כזה טרק של יום בצפון הודו. מקסימים 3-5 ימים. תקנו אותי אם אני טועה. האם להישאר רק ברמה של טיולי יום,או שאם אני כבר בצפון הודו אז אסור לוותר על טרקים? בריאות-עם בעיות בנשימה כמו אסטמה בעייתי לעשות טרקים? זה בינתיים השאלות,אם יש ציוד שלא ציינתי אנא הוסיפו,ושוב רק דברים נחוצים שאי אפשר לוותר עליהם. המטרה היא לצמצם בהוצאות אבל לא להתפשר על האיכות. תודה :)

jeshu

New member
תבררי טוב בנוגע לעונה שזה אכן מתאים לצפון הודו או אולי לנפאל. מה שכן, לפחות ממה שאני שומע - ניתן לקנות ציוד לא רע (אם כי הוא מזוייף ואמינותו עשוייה להיות בעייתית, אבל יכול להיות גם בסדר. את לא יכולה להשאיל ציוד מחברה? אם מזג האוויר יפה, ניתן מאוד להנות מטיול בצפון הודו. לטיול רגלי של יום לוקחים תיק קטן עם אוכל, כלי למים, קרם הגנה מהשמש, מעיל רוח/גשם וכל דבר אחר שעולה בדעתך. אני כן ממליץ לקחת תיק כזה שיהיה טוב להליכות של יומיים - כלומר עם שק"ש. יש גם טיולי יום קלים ונוחים - באורטאנצ'ל פרדש למשל. מקורות הגנגס בגנגוטרי למשל הם טיול די קל. הליכה של יום עד לקרחון בשפוע מתון ונוח. לינה במחסה של באבא הודי (איש קדוש), לזה צריך שק"ש יום אחרי טיול אל הקרחון והליכה חזרה או שאפשר להשאר עוד קצת אצל הבאבא. עוד אתר - המד-קום-סאאב - אתר עליה לרגל של סיקים - האתר הוא אגם קטן בגובה 5000 רגל. לייד יש גם את "עמק הפרחים". בלילה ישנים בכפר שנמצא בחצי הגובה בגסט האווס. באסטמה אני לא מבין, אבל הרבה חמצן אין שם בגבהים. אני ממליץ לך קצת לעבוד על הכושר ובכל מקרה תצטרכי להקפיד על איקלום לגבהים. בנוגע לטיולים בכלל - טיילי בישראל לפני. רוצה להתנסות בטיול יום? פתחי מפה טופוגרפית של סימון שבילים באזור הכרמל למשל וצאי לטיול עם הציוד שנראה לך נחוץ ליום טיול. אם תפרטי לפני כמה ומה את מתכוונת לקחת אז אפשר לייעץ ולבקר כאן בשמחה. את יכולה לנסות גם בפורום "טיולים בארץ" שישמחו לייעץ. ככה כשתגיעי להודו תהיי מנוסה מעט יותר.

natyh

New member
קצר ולעניין

ולפי הפתיחה צאי לטיול של יומיים לפחות בארץ במסלול מוכר לפני הנסיעה . אם את באמת מתכונת לטייל בטרקים . בעניין אסטמה , אישית כמי שמכיר את הנושא היטיב ומקרוב אין דבר טוב יותר לאסטמה מאשר הליכה והרים . מאד ממליץ לך לעבוד על הכושר הגופני במקביל למילוי הוראות הרופאים , את תופתעי עד כמה המצב הגופני ניתן לשיפור . ואם כבר בעניין של גילוי לב : נסי יום סקי בחרמון כמובן מודרך עם שכירת הלבוש המתאים בחנות ממגדאל שאמס לא מהליסטים בחרמון , ותיוכחי עד כמה הכושר הגופני ניתן לשיפור . צפו הודו היא גבוהה, ולכן הסתגלות לגובה היא חובה , הניסיון שלי מלמד כי אסמטיים מסתגלים לאט יותר לגובה אך לאורך זמן מסתקדרים טוב יותר בגבהים מאשר אחרים . כלומר קצב הטיול שלך צריך להיות איטי יותר משל אחרים , ועם זאת העבודה על הליכות ארוכות צריכה להתחיל עכשיו . עניין הציוד הוא משני כי הכל ניתן לקניה או שכירה שם ובזיל הזול , אין סיבה לפרנס את הליסטים מהמטייל . ניתן לצאת מהארץ אפילו עם צימידאן ולהתארגן שם . בהצלחה .

jeshu

New member
אני לא יודע מה המצב כיום אבל ממש לא בכל מקום בהודו ניתן לשכור ציוד ולצורך טיול באזורים הרריים קרירים אני בהחלט מליץ לבוא עם שק"ש שישמש גם בגסט האווסים. אם יש להם שמיכות אז הן בסיסיות מאוד ושימשו איזה כמה נהגי משאיות לפניך.

S h r i k y

New member
יש המון המון טיולי יום בהודו

יצא לי להעביר חודש בלוקלים וברגל ולחצות כך את כל ספיטי, כינור , ופרווטי.. מכפר לכפר וטיולי יום. אוהל- אין צורך, כך גם כלי בישול. שק''ש- כן, אבל לא משהו מהמטורפים.. תשקלי לקנות יד שניה/ מחבר. אם את רוצה המלצות יותר ספציפיות תגידי באיזה אזורים חשבת לטייל.. צפון הודו ענקית! אגב, למה לא נפאל בעונה הזאת?

היי שריקי :)

למה לא נפאל,כי זה דיי תלוי בשותפה שלי ,היא יותר מוגבלת בזמן ממני. היעדים שחשבנו עליהם: זה קודם רג'סטאן,ורנאסי,הרידוואר רישיקש ואז מנאלי דרמאסלה,אולי גם עמק פרווטי. ואם כבר אשאל גם פה אולי אתה יודע,אם אתה יכול להמליץ על התרמיל הזה לטיול של חודש : http://www.gilboa-camping.co.il/תרמיל שק Voyager 60 ואם לא זה אז משהו אחר בתווך המחירים הזה. תודה :)

S h r i k y

New member
לדעתי ( בלבד )

את לא תפיקי שום הנאה מלנסות להגיע לאפילו חצי מהיעדים שרשמת למעלה. המטרה בטיול היא לא לסמן V על יעדים, אלה להנות.. המרחקים בין הערים שציינת זה לא המרחקים בין תל אביב לפתח תקווה.. סתם לדוגמא, האוטובוס בין דרמאסלה למנאל לוקח בסביבות 10 שעות. מה כן הייתי עושה? משוטט קצת באינטרנט ( למטייל ).. מנסה להחליט באיזה 2-3-4 (גג! ) ערים/אזורים אני מעדיף להתרכז וככה לטייל. תיקים- לא יצא לקנות north face מעולה בלמטייל עודפים ב- 300 שקל ( במקום 550 ), לפחות הוא " נחשב " איכותי יותר מאוטדור. שם המשחק הוא בעיקר נוחות.. יותר מהכל.. תלכי לחנות, תמדד, ותראי איך זה יושב לך על הגב עם ציוד. אגב טיולי יום- יש טרק נחמד של 3 ימים מדרמסאלה. ויש כמה טיולי יום חביבי ממנאלי ( אופניים וברגל ). כנ''ל את יכולה לטייל טיולי יום בעמק פרוואטי בין הכפרים. באזורים הדרומיים יותר לא הייתי.. סורי בהצלחה!

pazro

New member
למה ללכלך, למה?

יש אנשים שמטיילים בחו"ל רק כדי לעשות V. אם זה מה שעושה להם את זה, מי אנחנו שנשפוט?

למעלה