שאלת ציוד

הקרפיון

New member
שאלת ציוד ../images/Emo53.gif

אני כאמור צריך מאזן. כנראה לא פרפר בשלב זה. הומלץ לי על glide 2000 של scubapro ועל הוקטור 1000 של mares. משהו כאן יודע לומר משהוא עליהם? מה יותר עדיף? האם בכלל כדי לקנות מאזנים אילו או שהם ביזבוז כסף? מי מחזיק scobapro באילת? האם סנפיר מוכרים שם (בלי מע"מ)? בתודה מראש, הקרפיון

ביקו

New member
שלום קרפיון,

הווקטור 1000 של Nares מאזן מצויין: בנוי מאסיבי, אינפלייטור איכותי, מאד נוח ומרופד. ויש לו 6 D-RING ממתכת (לי זה חשוב) וכיסים גדולים. לעומת זאת אין לו חגורת משקולות אינטגרלית (אישית אני לא אוהב חגורה אינטגרלית...) עצם היותו בנוי מדניר עבה יחסית אומנם תורם לעמידותו, אך בנסיעות תופס מקום יקר בתיק צפוף. אם הינך צולל "קרבי" הזקוק למאזן חזק, זה המאזן בשבילך. אם אתה מעדיף מאזן קל וקומפקטי, לך על חומרים דקים יותר.

הקרפיון

New member
לא ברור שאני צריך מאזן סופר חזק

עד היום צללתי עם מאזן מינימלי מאוד (mares EDV s/b 2 בן יותר מ12 שנה). הבד של יחסית דק, אין עליו D-RING-ים מרובים ובטח לא מפלדה, הנפח שלו, מקופל, הוא כמעט נפח מנשא המיכל. עם לא הייתי קורע את הפנימית (10lbמיותרים שמצאתי בעומק, ושדרשו ניפוח יתר של המאזן. עוד כמעט ונפגע לרשומות). הוא עוד היה עושה את העבודה. אבל אני מתחיל קורס DM בשבוע הבא, אז אין ברירה וצריך חדש. למה צריך אדם שעיקר צלילתו באילת מאזן מאוד חזק? שלא ישתפשף בזמן קציחר האלמוגים? שלא ינוקב מרובה הצלילה? שלא יחורר מנשיחות הכרישים? לא ברור לי שזה באמת כידאי. המאזן עצמו, למי שלא מכיר (יש תאור באתר של סנפיר) הוא עם גב קשה ומרופד, רצועות מרופדות, משקלות אינטגרליות, כיסים גדולים, לא מעט טבעות D מפלדה, אינפליטור "רציף" (לחיצה חלשה, מילוי איטי), וחורי שחרור אויר בכל חור. הDM- וצפונה שביניכם: יש שינוי בשימוש במאזן בעיקבות העליה בהסמכות? באמת צריכים פתאום את 6^10 תבעות ה-D האמורת מפלדה 120mm? האם כדאי לרכוש מאזן טכני "זול" במקום? להסיג משהוא לקורס ולקנות מאזן DIR (בערך 500$ ברשת, שזה לא ממש נורא)?

פליפר.

New member
קרפי בוקר טוב

לעניות דעתי - אין צורך בתוספת של טבעות ועובי המאזן עקב ה DM הטבעות נועדו לציוד ייעודי בצלילות טכניות או בצלילות צילום עם הרבה ציוד וכד´. אין צורך במאזן טכני בשביל זה. יש יתרון למספר נקודות שיחרור אויר - בייחוד לפתח שיחרור בחלק התחתון מאחורה (אפשרות לריקון אויר גם כשהפוכים עם הראש למטה). לגבי פיצוץ הפנימית - אל תאשים את ה 10lb ה"מיותרות" - לא אמור להיות מצב שהפנימית נקרעת מעודף ניפוח אם הוא לא נעשה בצורה מאד חריגה - בשביל זה יש שסתומי פריקה - ואם הם לא עבדו - סימן שהמאזן כבר לא היה תקין - וטוב שנגמר בשלום. צום קל וגמר חתימה טובה פליפר

javierg

New member
סוג המאזן

גם אני צללתי במשך הרבה שנים עם מאזן Seatec Manta שהיה דקיק וקליל ופשוט תענוג של צלילה. הבעיה היחידה שלו זה שמאז שהייתי בן 18 גדלתי קצת והוא משום מה לא רצה לגדול, ופשוט התחיל להיות קצת צפוף. לפני כמה חודשים רכשתי Mares Vector 1000 שהוא גם מאזן על הכיפאק וגם מאוד נוח. את ההבדל הכי גדול ביניהם אני מרגיש בעיקר בזמן השטיפה. המאזן אולי סוס עבודה, אבל הוא כבד. בעקבות ה-DM לא ממש שיניתי את הרגלי הצלילה שלי. גם כיום אני לא לוקח דברים מיותרים לצלילה (חוץ מאת עצמי
). בטבעות ה-D אני משתמש כדי לקבע אליהן את מחזיק האוקטופוס, קומבו וכו´, אבל אפשר גם להסתדר בלעדיהן.

ביקו

New member
קרפיון, הציניות מיותרת...

שאלת שאלה לגבי מאזן מסויים ולכן מסרתי לך את הפרטים הידועים לי עליו. לא טענתי שברור שהוא בשבילך. אין לי מושג מי אתה, היכן אתה צולל ולאילו צרכים מיוחדים המאזן מיועד. הערותך לגבי כיסוח אלמוגים, נשיכות (נשיחות ?) כרישים ומפגשים לא נעימים עם חוד הצילצל, מיותרות. שמת לב לסייגים בתשובתי הקודמת ? חבל שלא. ולעניננו, אם אינך צולל צלילות חריגות או עם ציוד רב, מה הטעם לשקול רכישת מאזן טכני, אפילו שיהיה זול ? מאזן לא קשור לדרגת ההסמכה שלך וכך גם מספר ה D רינגס במאזן. שיהיה לך קורס מהנה ומעשיר וצום קל.

הקרפיון

New member
הצניות ממש לא כלפיך

שמעתי וקראתי הרבה מה שמוכרי מאזנים מנסים להעביר. קצת יותר מידי, מסתבר. עם מה שכתבתי נתן איזה שהיא תחושה של עלבון או צניות כלפיך, אני מתנצל. וכן, נשיכות. לפחות את הקרישים הצלחתי לראות. אני דיסלקט, אז די קשה לי להוציא מסמך נקי לגמרי. אבל חזרה לענין: אני באמת שואל האם יש טעם להשקיע במאזן יקר, עשוי מחומר חזק במיוחד ועם המון טבעות. אני לא צולל מומחה. צללתי קצת פה ושם, אבל אין ספק שיש לי עוד הרבה מה ללמוד. עד כה, לא מצאתי טעם רב ברכישת מאזן "תעשיתי". למען האמת, עם הירידה בכמות המשקלות שאני נושא, המאזן נהיה כמעט מיותר. אבל אני בדרך לבצע צעד משמעותי (אני מקווה) בהתמקצעות בצלילה. ואני מקוה שזה לא עומד להיות הצעד האחרון בכוון. צורות צלילה משתנות. לומדים טכניקות חדשות, עוברים לצלילות שונות באופי, וקונפיגורצית הציוד משתנה בהתאם. פתאום צריך מקום למסכה ספיר, ואולי משקולת נוספת, ואני לא יודע מה. זה לא בלתי מתקבל על הדעת שיש סיבות שאני לא יודע עליהן שבגללן כדאי מאזן כזה או אחר, עם יותר או פחות D רינגס. לגבי המאזן הטכני: I´m been drawn by the DIR side. יש משהוא שמאוד מוצא חן בגישה שלהם, גם לצלילה ספורטיבית. והדעות חלוקות, אבל יש הרבה אנשים שטוענין שגם לצלילה ספורטיבית מאזן פרפר הוא טוב. לי קשה לשפוט, כי מעולם לא צללתי עם מאזן כזה. בכל אופן, כל העצות מתקבלות בברכה.

ניב ד

New member
לקרפיון

אין דבר כזה מאזן דיר. מדובר בעצם בערכה שאתה מרכיב לבד מפלטה (בק פלייט), שק אויר כזה או אחר, כיסים וכו´. שלומי יוכל לתת לך פרטים מלאים בענין כמובן. אני לא חושב שאתה זקוק לדבר כזה ו/או זה יעזור לך בחיים. זה מיועד לצלילה טכנית ובדרך כלל לצוללים מנוסים. לגבי מאזנים - קרא את הודעתו של קותי לפני כמה זמן (התעצלתי לחפש...). לגבי הוקטור 1000 או הגלייד - שניהם מאזנים מצויינים, כאשר אישית אני יותר אוהב את המבנה של מאזני מארס, אם כי לא צללתי עם סקובה פרו - רק מיבש. לגבי איכות המאזן - הרי אתה צולל לא מעט, וברור שמאזן איכותי יותר יהיה לך טוב יותר. אם הבד חזק אז המאזן משתפשף פחות ויכול לשאת עליו יותר דברים אם מחר תחליט לעשות קורס טכני או לשאת ציוד צילום. לגבי הטבעות - אין ממש משמעות, אבל אני מוצא שזה נוח שיש כמה טבעות שאפשר לחבר אליהן דברים (לי אישית יש זיגל), למשל סלייט כתיבה, אוקטופוס, רשת לאיסוף זבל וכן הלאה.

ניב ד

New member
D רינג זו טבעת בצורה האות D

פשוט מאד... ולמאזנים מסויימים יש כמה כאלה, 4 או 6 שמיועדות לחיבור כל מיני דברים. הטבעות בדרך כלל מפלדה שזה עדיף, אם כי יש גם מפלסטיק.

אילן.ב

New member
קרפיון אתן לך קצת אינפו´ ../images/Emo62.gif

ציוד MARES הכי זול באילת תמצא בכפר הצוללים וזה באחריות , לגבי VECTOR 1000 של MARES זה מאזן מעולה ,חזק מאוד ,בעל נפח הצפה גדול מאוד הרבה D RINGS ונפח כיסים גדול , חסרון יחידי אם אתה אדם צנום המאזן הזה שוקל כקילו וחצי יותר ממאזן ממוצע ! שורה תחתונה - שווה כל שקל . באשר לSCUBAPRO אם איני טועה מועדון מנטה מחזיק ציוד שלהם ולגבי המאזן GLIDE 2000 הוא דומה מאוד לנ"ל בסגנון ונראה כלא פחות טוב ,באשר למחיר אני יודע שהוא יקר יותר . בהצלחה

ilia

New member
DragonFly

אם כבר במחירים כאלה למה לא להוסיף קצת ל DragonFly ?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
עוד טיפת אינפו קטנה

גם מועדון סיאם באילת משמשים כיום כנציגי סקובה פרו באילת. אני אישית מעדיף את הציוד של סקובה פרו על זה של מארס אבל זו כאמור העדפה אישית בלבד. בכל מקרה אם אינך צולל טכני ו/או יורד עם המון ציוד אז עוד כמה טבעות D באמת לא ישנו לך דבר ואולי סתם יסרבלו את המאזן שלך. ו ב ב ח י " נ

סליחה על הבורות אבל

הרבה D רינגים זה טוב ? למה אנחנו צריכים 6 D רינגים ? אין ספק שזה נראה טוב אבל ...... סתם שאלה . שלומי

ביקו

New member
מה רע בשישה D רינגים ?

אני יורד עם הרבה ציוד ומצלם. ארבעה מתוך ששת ה D רינגים בשימוש קבוע ולעיתים חמישה. משקלם זניח יחסית למאזן מאסיבי כ Mares. ריבוי רינגים לא צריך להוות שיקול מרכזי ברכישת מאזן, אך למי שעשוי לעשות בהם שימוש כפי שציינתי בהודעתי הקודמת, זה יתרון.

פוסידון

New member
הציוד המוביל היום סקובפרו ../images/Emo47.gif

סלימאן אומר את מה שכולנו בדרך כלל לא מעזים לומר בפה מלא אבל זוהי רק דעתו של פוסידון ממעמקי הים.

gilad_no

New member
כצולל חדש ...

אני לא מכיר כ"כ חברות, אבל קניתי השבוע ציוד מלא של סקובה פרו. יש לי את הגלייד 1000 ולדעתי הוא מעולה. לא מסובך יותר מידי, יש כל מיני פיצ´רים קטנים שעושים את העבודה איתו קצת יותר קלה ונוחה, וגם המחיר לא היה בשמיים.

שחר ל.

New member
רכישת מאזן

את המאזן של סקובה אני לא מכיר (נון שלי...) אבל את הוקטור 1000 מכיר גם מכיר ויכול להמליץ אליו בחום . כבר כתבו כאן חכמים ומנוסים ממני את דעתם ומה שנישאר לי להציע לך זה פשוט לנסות את המאזנים על רטוב ולראות מי מהם יושב עליך נוח יותר , מי ניראה לך שימושי יותר , ולא פחות חשוב מי ייתן לך שרות (אם וכאשר...). בכל מיקרה בהצלחה גם בקניה וגם בקורס

רון כהן

New member
ציוד

הרבה יועצים זה לא דבר נכון אבל אני בכל זאת איעץ לך לי יש וקטור 1000והוא עבר אצלי מעל1500 צלילות ובשביל צלילה שהיא לא טכנית זה מאזן מעל המצופה למרות שאני גם מוכר ציוד צלילה תוכל למצוא אותו במחיר מעולה בקורל סי באילת

למעלה